Presă: Ferrari negociază readucerea lui Ross Brawn şi Aldo Costa la echipă

de Daniel Popescu
Duminica, 23.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn ar putea reveni la Ferrari în sezonul următor, însă negocierile sunt dificile din cauza dorinţei britanicului de a fi unicul conducător al echipei. Pe lista Scuderiei se află şi Aldo Costa, responsabil cu dezvoltarea motoarelor Mercedes.

Ferrari încearcă să-l readucă la echipă pe Ross Brawn, însă negocierile sunt complicate din cauza faptului că Brawn doreşte să revină la echipă doar ca unic conducător.


Ferrari traversează o amplă serie de schimbări în cadrul echipei în perspectiva sezonului următor, iar cea mai proeminentă dintre ele este semnarea unui contract pe trei sezoane cu Sebastian Vettel.

Presa internaţională a relatat că echipa va recruta alte 60 de persoane din cadrul echipelor rivale, inclusiv de la Mercedes, însă ultimele informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport şi postul britanic de televiziune SkySports arată că ambiţiile Scuderiei sunt semnificativ mai mari.

Ferrari încearcă să-l readucă la echipă pe Ross Brawn, care a contribuit la cele cinci titluri mondiale ale lui Michael Schumacher şi cele şase trofee la constructori obţinute în perioada 1999-2004. Negocierile sunt însă complicate din cauza faptului că Brawn doreşte să revină la echipă doar ca unic conducător. De altfel, britanicul a părăsit Mercedes la sfârşitul anului trecut tocmai din cauza faptului că germanii i-au impus să se ocupe exclusiv de gestionarea echipei, fără atribuţii în alte departamente.

Ferrari încearcă să-l convingă pe Valtteri Bottas să părăsească Williams la sfârşitul anului viitor pentru a deveni înlocuitorul lui Kimi Raikkonen.


În schimb, Ferrari îl doreşte pe Brawn doar ca director tehnic.
Stratagia italienilor este de a-l înlocui pe şeful Marco Mattiacci cu Maurizio Arrivabene, unul dintre directorii executivi ai Philip Morris, producătorul brandului de ţigări Marlboro şi unul dintre sponsorii tradiţionali ai echipei.

În plus, Ferrari încearcă să-l readucă la echipă şi pe fostul director tehnic Aldo Costa, care în prezent este director de inginerie la Mercedes şi unul dintre principalii responsabili de dezvoltarea motorului echipei germane. Italianul are însă un contract pe termen lung cu Mercedes.

Nu în ultimul rând, presa internaţională susţine că Ferrari încearcă să-l convingă pe Valtteri Bottas, unul dintre cei mai apreciaţi piloţi, să părăsească Williams la sfârşitul anului viitor pentru a deveni înlocuitorul lui Kimi Raikkonen.

Via Auto Motor und Sport, Motorsport

Comentarii (2)

  • Înlocuiești un dealer de mașini, Mattiacci, cu un vânzător de țigări??? Care e legătura dintre țigări și Formula 1? Păi și un individ de la call center ar putea fi șeful Scuderiei Ferrari... Dacă venea Ross Brown ca șef, asta era o schimbare în bine. Dacă tot l-au adus pe Vettel, trebuiau să se asigure că vine și Newey. Ăla era un transfer important. Piloți buni ca Vettel sunt destui în competiție.
    11 7
  • ferrari a cazut din lac in put, acum se duce in ocean, jale o sa fie la ferrari
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru