McLaren decide joi linia de piloţi pentru 2015. Vandoorne, creditat din nou cu şanse

de Daniel Popescu
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul de administraţie al McLaren se va reuni joi pentru a decide numele coechipierului lui Fernando Alonso pentru sezonul 2015. Stoffel Vandoorne este creditat din nou cu şanse în faţa lui Jenson Button şi Kevin Magnussen.

Esential 3 este numarul pilotilor dintre care mcLaren va alege coechipierul lui Fernando Alonso
McLaren este pe punctul de a decide numele piloţilor cu care va aborda sezonul 2015 al Formulei 1, singura cunoscută de până acum fiind prezenţa lui Fernando Alonso în linia de piloţi.

Coechipierul acestuia va fi decis joi în cadrul unei întâlniri a consiliului de administraţie, care va analiza însă nu numai performanţele candidaţilor, ci şi salariile pe care ar trebui să le suporte echipa şi sponsorii care pot fi aduşi în cadrul teamului.

În principiu, echipa trebuie să decidă între Jenson Button şi Kevin Magnussen, însă publicaţia britanică Daily Telegraph susţine că britanicul are şanse minime să rămână la echipţ din cauza salariului de aproximativ 17 milioane de euro.

Totuşi, nici Magnussen nu este sigur de prezenţa în cadrul echipei, întrucât sursa citată afirmă că McLaren analizează inclusiv varianta de a-l promova pe pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne. Belgianul a mai apărut anterior pe lista posibililor candidaţi, în ciuda declaraţiilor directorului de curse Eric Boullier, potrivit căruia acesta va rămâne în GP2 şi în sezonul 2015.

Chiar dacă echipa va decide joi numele coechipierului lui Alonso, este posibil ca un anunţ oficial să fie făcut abia săptămâna viitoare, în funcţie de planurile echipei în privinţa sponsorilor.

Via Daily Telegraph

Comentarii (23)

  • asta ii mai lipsea lui Alonso ... sa il bata inca unul proaspat vanit din gp2. Sper insa sa ramana Magnussen sau Button altfel nu avem de unde sa stim daca Alonso este sau nu un plus la capitolul piloti pentru mclaren
    7 17
  • Ferrari
    nu are rost sa iti raspund, esti atat de imbatat de ura ta incat nu mai faci diferenta intre real si ireal iar genul asta de ura se naste doar din FRUSTRARE! Adica termini pe 6 cu una dintre cele mai proste masini de F1 posibile si tu spui ca ii slab? cu o masina de locul 10-11 termina pe 6 si tu spui ca ii slab? lol. mai bine ti-ai decupla creierul pana nu se scurcircuiteaza de tot!
    16 7
  • @Ferrari
    are ars demult sistemul....nu credeam ca la balaceanca au net :))))))
    10 2
  • querty
    Alonso o sa-si toace adversarul, asa cum il la Ferrari o sa-l toace Kimi pe campionul de hartie.
    11 2
  • fetel tocmai cica facu mai bine cu aia "proasta" a lui alonso din 2012 la fiorano.
    care e problema ta? nu are omu' voie sa isi spuna parerea, fie si ea una cum ca e posibil sa fie batut alo de vadrome ala din gp2 sau ca nu am inca de unde sa stiu cum va arata alonso pus langa magnussen sau button? mai calmeaza-te!!!!!!!
    4 11
  • Magnussen ii pilotul. Se stie. Restul e doar "politica". Toata treaba asta cu Vandoorne. Nu-s nebuni sa mai introduca un debutant intr-o masina cu un motor 1 an in spatele concurentei. Si Magnussen e prea neexperimentat, ce sa mai vorbim de Vandoorne. Button e experimentat, dar e lent, si experienta nu prea l-a ajutat in dezvoltarea masinii.
    8 6
  • nu e mai lent Button decat Magnussen, uita-te la timpii din cursa sau calificari. E cand unul cand altul deasupra celuilalt asa cum se intampla intr-o echipa fara pilot nr. 1
    11 0
  • @Punct punctulet - Esti frustrat ca Alonso l-a batut pe Kimisor? Raspunde sincer ca fac cinste cu ceva bun!
    10 3
  • Te mai uiti si la clasament,la cel care iti aduce mai multe puncte,iar acela este Button.Din pacate salariul este cel care il trage in jos.Valoarea punctelor nu mai conteaza.
    7 0
  • @Mircea

    nu este sigur ca va fi Magnussen, motivul intarzierii raspunsului este drept dovada

    dc nu va fi Button, atunci Vandoorne are sanse egale cu Magnuesen
    fara sa par rau ... dar Magnussen nu a stralucit in 2014 ... drept este ca nu avea masina, dar Button cu acelasi harb a produs mai multe puncte

    singurul pacat al lui Button e pretul, altfel ar fi clar
    combinatia Alonso + Button e scump si pentru sheikul tau preaiubit :))))))
    6 2
  • sper sa-l bata fetel pe kimishor ..., dar amandoi au probleme pe masinile actuale. Pe masina din 2012 (ferrari!!) fetel a fost mai bun decat Alonso, cred ca ar fi fost si kimishor
    1 11
  • @Soxy

    Kevin e o stea in devenire. Veti vedea :)
    7 4
  • Din cate am inteles, Vandoorne este 95% confirmat deja, se pare ca Magnussen nu prea a confirmat sperantele puse in el. Ceea ce sincer este o tampenie atata timp cat... Magnussen are nevoie de experienta si asta inseamna evident sa piloteze un monopost de F1 si nu... sa fie in alta parte. In rest cred ca amandoi sunt cam la fel, si oricum nu cred ca vor avea cine stie ce participatie in discutiile despre monopostul de anul viitor. Atata timp cat favoritul pare sa fie Alonso, masina s-ar putea sa fie gandita pentru el, nu neaparat cea din 2015 cat cea din 2016 cu siguranta. In rest, Button are un salariu maricel pentru ceea ce face pe circuit, dar treaba lor. Oricum echipa nu-si scoate banii nici nu Button nici cu Vandoorne si nici cu Magnussen. Zici ca-s Ferrari cu Raikkonen lol.
    8 0
  • @Mircea

    tu ai boala pe Button ...
    dc ar fi castigat un titlu cu harbul ala de McLaren l-ai favoriza in locul lui Magnussen?
    5 1
  • Ce nu inteleg eu este cine are motorul ala cu un an in spatele concurentei, cel putin motorul Honda este nou nout. Cum dracu sa fie cu un an in spatele concurentei cand... inca se lucreaza el? Ma astept sa fie cu un an in fata concurentei, altfel Honda nu lucra un an la el. Daca Honda avea un motor bun sau aveau incredere in ce pot implementa/desena/construi, aveau motorul gata la prima cursa din 2014... ceea ce daca nu ma insel nu s-a intamplat. Inca mai sper ca vor veni cu un motor macar decent...
    8 0
  • fan motorsport
    Sunt convins ca daca ati citi contractele lui Alonso v-ati schimba parerea. Este logic ca un plot cu un asa sponsor trebuie sa fie nr 1. Kimi a probabil semnat stiind ca va trebui sa indure un an constrans si de situatia de la Lotus. Poate ca nu McLaren nu-l vrea pe Button si este tocmai invers, el nedorind un post de nr 2. Nu uitati ca Formula 1 se mai numeste si MARELE CIRC.
    2 0
  • Cred totusi ca alonso va fi pilot de rezerva. (hai aruncati cu minusuri).
    (e pilot adevarat alonso da, ma distreaza ca sunt uni care mor cu tine de gat daca nu l pupi in cur)
    2 1
  • parca va vad eu in 2015 cum blamati motorul Honda ca nu-si gaseste halonso fericirea in el; cam asa ati facut si anul trecut cand se zvonea ca motorul ferrari e prea slab fata de mercedes
    3 5
  • Ferrari
    lol@. la tine astea sunt boli psihice, tot faci scenarii si cauti sa afli ce vom zice noi fani Alonso in loc sa te gandesti ce vei zice tu cand o sa mature Vettel pe jos cu Raikkonen, Vettel si restul plutonului......
    2 3
  • Ferrari
    Ah, da, si am uitat, pentru Raikkonen tot sezonul asta a fost doar scuze, scuze si iar scuze, ba ca masina, va ca nu stiu ce, ba il scuza echipa........ specialist in scuze ii chilotul tau....... tot sezonul nu a facut nimic altceva in afara de a se scuza.......
    2 1
  • @Soxy

    Ai dreptate. Il ispretuiesc pe Jenson Button. Pe el si pe Martin Whitmarsh. Sunt gen Mircea Geoana. Amandoi. Slabi. Moi.
    Whitmarsh incera sale explice celor din Cons. de Adm. ca Buton ii la fel de bun ca si Hamilton. Un manager slab si mediocru care proteja un pilot lent. Nu prea l-am vazut pe Buton sa faca cursa de cursa cu o opriremai putin decat adversarul si sa iasa in fata pilotilor mai rapizi decat el. Jenson Button primeste ceea ce merita. Il ador pe Ron. Si-a dat seama cine sunt principalii vinovati. Unul afara in ianuarie 2014, celalalt in 5 decembrie 2014.
    3 4
  • @Mircea

    http://www1.skysports.com/f1/news/22058/9590714/jenson-button-or-kevin-magnussen-five-reasons-for-each-driver-staying-at-McLaren
    2 0
  • @Soxy

    Merci de articol :)
    Azi este intalnirea celor de la Mclaren, dar nu stiu daca azi se va si afla in presa, numele lui Magnussen.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru