Coechipierul lui Alonso la McLaren va fi decis de toţi acţionarii echipei

de Daniel Popescu
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va alege numele coechipierului lui Fernando Alonso pentru sezonul 2015 la capătul unei întâlniri a consiliului de administraţie care va avea loc în "următoarele zile".

Esential 2 este numarul pilotilor intre care McLaren trebuie sa aleaga coechipierul lui Fernando Alonso
McLaren a anunţat recent că amână orice decizie în privinţa liniei de piloţi pentru sezponul 2015 până cel mai devreme în 1 decembrie, întrucât vrea să se concentreze pe finalul actualului sezon.

Revenirea lui Fernando Alonso nu mai reprezintă un secret după ce spaniolul şi-a confirmat despărţirea de Ferrari şi semnarea unui contract multianual cu "cu un alt proiect", însă britanicii insistă că nu au luat încă o decizie finală în privinţa coechipierului său. McLaren are de ales între Jenson Button, Kevin Magnussen şi, eventual, Stoffel Vandoorne, iar decizia a întârziat din cauza timpului petrecut alături de Honda, cu care echipa a testat recent la Silverstone.

Decizia nu îmi aparţine numai mie, nu ar fi corect. Orice decizie trebuie să fie sprijinită de acţionari şi de consiliul de administraţie.

Ron Dennis
CEO McLaren Group
"Având în vedere munca pe care o facem în prezent cu Honda şi toate aspectele financiare cu partenerii, ar fi trebuit să spunem mult mai devreme că piloţii noştri au contract până la finalul acestui an şi că vom lua decizia potrivită la momentul potrivit.
Timpul potrivit este următoarele zile. Cu siguranţă nu se va întâmpla înainte de finalul sezonului"
, a declarat Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, pentru publicaţia The Guardian.

Pe de altă parte, Dennis susţine că o decizie finală în privinţa liniei de piloţi va fi luată de acţionarii echipei la capătul unei întâlniri a consiliului de administraţie care va avea loc peste câteva zile.

"Acolo se va discuta. Nu m-am hotărât încă, dar decizia nu îmi aparţine numai mie, nu ar fi corect. Orice decizie trebuie să fie sprijinită de acţionari şi de consiliul de administraţie. Este de la sine înţeles că ne uitam la doi piloţi şi că este o decizie mai largă pentru Magnussen şi Button, dar, indiferent care va fi decizia, nu va fi luată până la consiliu", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (11)

  • Eu las opri pe buton inca un an pentru dezvoltarea masinii
    18 0
  • corect
    dar ce fac cu,motoarele pe aburi ...HONDA?:)))
    0 5
  • Singaporezul
    Si ce mai astepti?Auzi...buton!!!
    0 13
  • sa fie Hamilton !!!!
    9 2
  • Dupa un an la Ferrari vine fetita sa-si ofere serviciile....
    4 6
  • nikipercea
    in 2015 tot hamilton va fi campionul. Honda a mai plecat cu coada intre picioare..... si cand a fost honda cu mclaren cei de la mercedes nu erau.....
    4 5
  • pan la urma va fi Button
    cred eu ...
    5 0
  • Pe motiv de varsta cred ca va fi Magnussen, care a cam dovedit anul acesta a fi o alegere potrivita, mai ales la inceputul sezonului.

    Button are avantajul loialitatii, el mai vrea un pic de curse inainte de a se retrage, 1-2 ani poate.
    4 0
  • Cineva spunea ca daca Button se pricepea la dezvoltarea masinii, McLaren se batea la titlu, ceea ce nu s-a intamplat in acest sezon. Dezvoltarea asta se face intreband pilotul ce nu merge exact, si inginerii verifica ce pot schimba (fie intr-un weekend), sau trimit indicatii celor de la fabrica pentru cursa viitoare (sau cursele viitoare). Alonso nu stie sa dezvolte masini, Hamilton nu stie, Button nu stie, asa ca dezvoltarea masinilor ramane exclusiv in mana inginerilor care... pot produce rezultate bune sau...

    Ca fapt divers, stie macar vre-unul de pe aici... ce testeaza ei acum in timpul testului din Abu Dhabi? Ce setari exact, ce ii intereseaza? Eu sunt sigur ca nici unul nu are nici macar o idee de baza despre acest lucru, asa lasati pentru cei care se pricep, comentarii gen "Button este bun la dezvoltat masini, Magnussen este constant (gresit lol), si asa mai departe.
    1 4
  • Magnussen este pilotul 99%.
    1 2
  • Cam tiganie ce fac astia de la mclaren. Daca ar fi spus din timp pe cine opreste celalalt putea sa si gaseasca ekipa. Cel mai tare ar fi sa ramana amandoi, cu alonso pilot de rezerva.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru