McLaren, interesată de Bottas pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren este interesată de recrutarea lui Valtteri Bottas pentru sezonul 2015, întrucât nu are surse financiare pentru a atrage un campion mondial, potrivit presei britanice.

Esential 3 podiumuri consecutive a obtinut Valtteri Bottas in sezonul 2014
5 este locul ocupat de Valtteri Bottas in clasamentul general
Presa internaţională a speculat în ultima perioadă că McLaren încearcă să recruteze un pilot de talie mondială pentru sezonul 2015, atunci când echipa va utiliza motoare Honda.

Printre principalii vizaţi s-au numărat inclusiv Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, despre care echipa a confirmat că i-ar primi înapoi cu braţele deschise, dar şi cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel.

Cu toate acestea, publicaţia britanică The Guardian susţine că noua ţintă a celor de la McLaren este Valtteri Bottas. Alegerea britanicilor este influenţată în primul rând de faptul că nu dispus de fonduri financiare pentru a atrage piloţi de talia lui Alonso, Hamilton şi Vettel, mai ales că echipa nu a anunţat încă un sponsor principal după retragerea din Formula 1 a celor de la Vodafone.

În schimb, Bottas este semnificativ mai accesibil şi a impresionat în prima parte a acestui sezon prin trei podiumuri consecutive.

Debutantul finlandez ocupă locul cinci în clasamentul general cu 95 puncte, în condiţiile în care coechipierul său Felipe Massa a acumulat doar 40 de puncte în acelaşi interval de timp. Potrivit sursei citate, situaţia contractuală a lui Bottas este una incertă, care i-ar putea permite finlandezului să părăsească Williams după un singur sezon.

Via The Guardian

Comentarii (13)

  • Nu stiu ce sa cred de despre stirea asta. Daca era chiar asa nu se mai scapau de Perez care nu e un pilot chiar slab si care ii are pe cei de la Telmex in spate.
    10 0
  • si Vandorne?
    tocmai a castigat cursa de GP3 din HU ... ?

    faptul ca McLaren nu are inca sponsor principal este pe motivul ca isi permite sa nu aiba ...

    Au ei bani de Alonso, Vettel sau Ham ... problema se pune eventual daca sunt dispusi sa-i plateasca sau nu ...

    Oricum Bottas arata potential si McLaren se intelege bine k Finlandezii ...
    asa k nu se stie ... poate fi o mutare de bun augur
    11 2
  • Cand i-au facut oferta lui Alonso se spunea ca Honda va sustine jumatate din salariul spaniolului. Cand vrei sa castigi titlurile bagi bani. Iar Honda afirma ca vrea sa castige titlul. Il vor lua pe Botas pentru ca cei amintiti mai sus nu vor fi disponibili pentru 2015. Alonso ramane la Ferrari, Hamilton si Vettel la fel, vor continua cu actualele echipe.
    8 0
  • Mai degraba sa renunte la Kevin MAGNUMssen
    2 1
  • MIRCEA,esti multumit oare?
    3 0
  • JugaruGabi
    Bottas ar face bine sa stea unde este, in prezent.
    Echipa performeaza bine si poate deveni problematica in lupta pt titluri in anii viitori.
    3 0
  • Mirecea F1TEAM
    Da Mircea stie? sau si-a dat deja acordul.
    4 0
  • In articolul din "The Guardian" nu spune ca Mclaren nu are resursele financiare pentru Alonso, Vettel si Hamilton ci fiind in situatia in care sunt Mclaren nu mai are forta de atrage, de a traga spre ei un pilot de asemenea calibru. Uite cum zice exact fraza : "do not have quite the pulling power they once had."
    Nicaieri nu zice "money" "financial problems" "not enough money" "not enough budget" "not enough resources".
    5 1
  • *de a trage spre ei
    2 1
  • @Mirecea F1TEAM

    Mi-am dat deja acordul :)
    Out Button.
    4 2
  • Mirecea F1TEAM
    Aha, gata stim linia de piloti de la imperiali din 2015!
    0 0
  • Alonso e prea în vârstă,Hamilton sigur nu pleacă de la echipa cea mai bună , și Vettel a dovedit că fără un monopost performant a fost mai slab decât Alonso și Hamilton în anii lor cei mai slabi..Cam astea ar fi motivele
    0 0
  • @ZZZ Alonso se mai mentine la nivelul asta vreo 3-4 ani. Potentialul il ai mereu sau nu-l ai niciodata. Iar conditia fizica nu e o problema pentru spaniol, important e sa nu aiba accidentari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru