McLaren vrea să-l convingă pe Alonso să testeze monopostul pentru 2019: "Experiența lui ne-ar ajuta să-l îmbunătățim"

de Daniel Popescu
Joi, 20.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren încearcă să-l convingă pe Fernando Alonso să testeze monopostul în cadrul sesiunilor de teste de la Barcelona, pentru a beneficia astfel de sfaturile pe care le-ar primi din partea lui.

Fernando Alonso a decis să se retragă cel puțin temporar din Formula 1 pentru a continua activitatea în Campionatul Mondial de Anduranță și în Cursa de 500 de mile de la Indianapolis, însă McLaren nu este încă pregătită să renunțe la serviciile sale.

Oficialii echipei britanice au dezvăluit că negociază cu Alonso posibilitatea ca pilotul spaniol să testeze noul monopost în cadrul sesiunilor de teste de la Barcelona, cu scopul de a obține feedback din partea lui.

"Am vorbit despre teste și vom mai discuta despre asta pe parcursul iernii. Trebuie să ne uităm la întregul nostru program și cu siguranță experiența lui în monopost ar fi grozavă. Dar trebuie să ne asigurăm că și cei doi piloți ai noștri obțin suficient timp, pentru că vor fi piloții noștri anul viitor", a declarat Zak Brown, CEO-ul McLaren.

Brown este interesat de o astfel de colaborare în special datorită faptului că Alonso i-a demonstrat deja că urmărește cu interes evoluțiile celor de la McLaren în alte competiții.

"Cred că va urmări cu atenție ce face McLaren.

Împart notițe cu Alonso. Nu aș spune că în fiecare zi, dar foarte des. A urmărit evoluția mașinii noastre de GT3 în cursă din Abu Dhabi din weekendul trecut și mi-a trimis notițe. Cu siguranță va urmări progresul nostru pentru că este încă parte din familie", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • I s-a acrit deja lui Alonso de McLaren
    8 2
  • Die hard ...
    4 0
  • Sa fiu in locul lui as face asta - ar dovedi inca o data ce a dovedit de multe ori.
    20 1
  • hazard
    Pentru suma corecta Alonso face cate teste vor ei.
    19 0
  • hahaha
    Domenicali sugereaza ca in 2020 Ferrari ar putea avea un loc pentru Alonso:)
    6 2
  • @hahaha
    Nu stiu unde ai vazut ca Domenicali ar sugera asa ceva, care oricum nu mai e la Ferrari, dar el a spus ca e posibil ca Alonso sa se intoarca la Ferrari. Sigur, e posibil teoretic. Practic...
    Si unde sa aiba loc, in conditiile in care contractul lui Vettel expira la final de 2020. Deci abia in 2021. Totusi nu cred ca Ferrari il va inlocui pe Vettel cu Alonso, doar daca germanul mai are si un 2019 la fel ca 2018, poate asa. Dar nici asa. Daca Leclerc confirma, Ferrari ii vor aduce un pilot mai slab care sa nu-i puna probleme. Daca Leclerc nu confirma si se pierde pe drum, italienii se vor duce dupa Hamilton. Apoi Verstappen sau, de ce nu, Ricciardo.
    Alonso are sanse mici, mici sa mai revina in F1, pentru ca spre deosebire de Raikkonen el vrea sa castige mereu, nu vrea sa-si ia pensia pe la Ferrari sau Mercedes.
    Poate vine Domenicali cu Audi in F1 si asa il aduc pe Alonso. Cine stie.
    5 10
  • @ferr1
    Daca Hamilton vine la Ferrari, eu nu ma mai uit la F1.
    19 3
  • hahaha
    @ferr1 http://f1i.com/news/326571-alonso-could-return-ferrari-predicts-domenicali.html
    4 0
  • Vor sa il testeze impotriva lui Lando ca sa stie cum stau, mai bine sau mai rau.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru