Mercedes ar putea impune strategii de cursă similare pentru Hamilton şi Rosberg

de Daniel Popescu
Marti, 15.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes le va impune lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg să aibă un număr similar de opriri la boxe în timpul curselor, însă îi va lăsa să se dueleze pe circuit pentru victorie, potrivit presei italiene.

Esential 4 puncte este avansul lui Nico Rosberg in fata lui Lewis Hamilton in clasamentul general
Mercedes ar putea adopta o schimbare de strategie în gestionarea luptei pentru titlul mondial dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

Potrivit publicaţiei italiene Autosprint, Mercedes le va impune celor doi piloţi să aibă aceeaşi strategie în Marile Premii, adică să efectueze acelaşi număr de opriri la boxe. Până în prezent, singura regulă era că pilotul aflat în faţă are prioritate la intrarea la boxe în dauna celui din spate.

În cazul în care informaţiile se vor confirma, Mercedes va elimina practic una dintre cele două modalităţi prin care piloţii aveau oportunitatea să se învingă unul pe celălalt.

Sunt anumite aspecte pe care vrei să le păstrezi pentru tine pentru a-ţi construi un avantaj, iar acest lucru este acceptat de echipă.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
În schimb, aceştia vor fi în continuare liberi să se lupte pe circuit, atât timp cât nu vor produce incidente care să afecteze numărul de puncte obţinut în clasamentul constructorilor.
Această tactică va fi menţinută chiar şi în situaţia în care ambii piloţi aleg să nu divulge unele secrete despre comportamentul monopostului.

"Nu poţi domina singur în sporturile cu motor. Poziţia noastră este o dovadă pentru cât de bine lucrăm împreună. Sigur că sunt anumite aspecte pe care vrei să le păstrezi pentru tine pentru a-ţi construi un avantaj, iar acest lucru este acceptat de echipă. Dar nu trebuie să aibă o influenţă negativă asupra dezvoltării echipei", a precizat Toto Wolff, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Via GMM

Comentarii (3)

  • markusrull
    Ultimulbparagrafve ok, dar se le impui aceeasi strategie nube corect, ficare trebuie sa faca cum ii este mai bine, nu vad de ce ar trebui sa opreasca de exemplu rosberg de 2 ori daca este suficient o singura data
    5 0
  • Adica victoria se va decide in calificari. De fapt e un ordin, insa ascuns in spatele strategiei.
    1 0
  • Cel mai corect ar fi sa ii lase pe ei sa isi faca strategia de cursa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru