Mercedes explică rezultatul slab al lui Hamilton în calificări prin defecţiuni la podea

de Daniel Popescu
Duminica, 08.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că Lewis Hamilton a avut o defecţiune tehnică la podeaua monopostului din cauza căreia a obţinut doar locul 12 pe grila de start de la Monza.

Hamilton a lovit o bordură şi a deteriorat podeaua monopostului.

Ross Brawn
Sef Mercedes
Lewis Hamilton a înregistrat la Monza cel mai slab rezultat în calificări din acest sezon, după ce a obţinut doar locul 12 pe grila de start.

La finalul sesiunii, britanicul şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru rezultat şi a afirmat că a pilotat ca un "idiot", chiar dacă într-un tur rapid a fost blocat de Adrian Sutil.

Cu toate acestea, Ross Brawn, şeful Mercedes, a dezvăluit ulterior că timpii slabi ai britanicului au avut drept cauză o defecţiune tehnică la podea care nu a fost observată la timp.

"Hamilton se descurcă bine, dar din păcate a lovit o bordură şi a deteriorat podeaua monopostului. Nu am realizat consecinţele decât mai târziu în cadrul sesiunii. Din păcate nu am avut posibilitatea să remediem defecţiunea. Pur şi simplu nu a fost ziua noastră şi trebuie să încercăm să facem o treabă mai bună", a declarat el.

Nico Rosberg, coechipierul lui Hamilton, va pleca în cursă de pe locul al şaselea al grilei de start.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Se putea intimpla in cursa,si ar fi fost mai grav
    10 2
  • Pai Ham-ham a distrus podeaua ca doar el era "chilotul" de la volan
    1 12
  • Azi nu i-a mers lui Hamilton si pace. Cred ca si-a adus aminte de anul trecut, cand -similar - facea niste curse perfecte dar mereu aparea cate "ceva" care-i strica toata munca.
    Ma rog, a salvat si el ce se putea salva, cinste lui, a luptat ca-n zilele bune, dar inca o cursa din asta si iese de tot din calculele pentru campionat.
    7 2
  • Si-a facut-o cu mana lui in calificari cand a avariat podeaua. Pentru cei care privesc dar nu stiu ce anume vad. Hamilton a avut timpi foarte buni pentru ca a avut o strategie agresiva cu 2 opriri, deci pneuri proaspete, iar faptul ca nu a intrat in Q3 i-a permis sa foloseasca medii noi, asa cum a avut si Kimi in primul stint, pneuri medii noi, fapt care i-a permis sa aiba cel mai lung prim stint.
    2 10
  • totusi e de remarcat faptul ca plecat de pe 12 sa ajungi pana pe 5 la primul pit si apoi sa tragi tare de pe 17 pana pe 9 (cu putin noroc ar fi putut lua maximul din cursa:8), e ceva. oricum merc-ul merge bine fata de anii anteriori si se vede. pacat de rosberg ca nu a luptat pentru podium. asta e. poate la anu cu noile schimbari lupta sa fie mai stransa si merc-ul sa imbunatateasca monopostul pentru lupta la titlu in 2014.
    9 1
  • Io inteleg ca sunteti fani hamilton dar chiar sa scrieti ca a avut "defectiune tehnica" cand de fapt motivul e ca a iesit el in decor si a avariat masina? Serios?....
    2 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru