Mercedes îi va lăsa pe Hamilton şi Rosberg să lupte pentru titlu, dar nu va tolera un alt incident

de Daniel Popescu
Vineri, 29.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a decis ca Lewis Hamilton şi Nico Rosberg să lupte liberi pentru titlul mondial fără impunerea unor ordine de echipă, însă avertizează că nu va tolera un alt incident.

Hamilton şi Rosberg înţeleg şi acceptă regula numărul unu a echipei: nu trebuie să existe niciun contact pe circuit între monoposturile echipei.

Mercedes
Comunicat de presa
Mercedes a anunţat vineri deciziile pe care le-a luat în urma întâlnirii pe care Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au avut-o cu directorul de motorsport Toto Wolff şi directorul tehnic Paddy Lowe cu privire la incidentul din Marele Premiu al Belgiei.

Germanii au decis că piloţii sunt în continuare liberi să lupte pentru victorii, inclusiv prin intermediul unor dueluri directe, însă a avertizat că nu va mai tolera niciun incident asemănător.

"Mercedes-Benz rămâne dedicată curselor dificile şi corecte pentru că acesta este modul corect pentru a câştiga titlul mondial. Este bine pentru echipă, pentru fani şi pentru Formula 1. Hamilton şi Rosberg înţeleg şi acceptă regula numărul unu a echipei: nu trebuie să existe niciun contact pe circuit între monoposturile echipei.

Este clar că un alt incident de acest gen nu va fi tolerat, dar avem încredere în Hamilton şi Rosberg. Vor lupta liberi pentru titlul mondial", precizează echipa într-un comunicat de presă.

Rosberg şi-a asumat responsabilitatea pentru contactul din turul doi al Marelui Premiu al Belgiei şi şi-a cerut scuze pentru eroarea de judecată.

Mercedes
Comunicat de presa
Pe de altă parte, Mercedes a anunţat că l-a sancţionat disciplinar pe Rosberg pentru producerea incidentului, însă nu a oferit mai multe detalii în acest sens, limitându-se să afirme că germanul şi-a cerut scuze pentru producerea incidentului.

"Pe parcursul întâlnirii, Rosberg şi-a asumat responsabilitatea pentru contactul din turul doi al Marelui Premiu al Belgiei şi şi-a cerut scuze pentru eroarea de judecată. Măsuri disciplinate potrivite au fost luate pentru acest incident", a adăugat echipa în comunicat.

Via Mercedes

Comentarii (7)

  • Pentru spectacol e foarte bine ca sunt lasa-ti sa lupte intre ei dar sunt sigur ca daca Hamilton va reusi sa reduca diferenta neamtul va trece din nou la trisat mai ales ca a vazut ca orice ar face ramane nepedepsit.Ar fi fost mai corect sa-i fie retrase punctele din Belgia
    9 8
  • @MB

    aceasta sedinta porbabil s-a derulat intr-o atmosfera exemplara ... presupun cu niste conversatii de genul:

    Wolf:
    - Nico tell him you are sorry!
    Nico:
    - okeeey ... sorry Lewis ...
    Wolf:
    - Lewis?!?!?
    Lewis:
    - Ok ... whatever ... yeah ... apologies accepted ...
    Wolf:
    - no more wracks boys! understood?!?!
    Nico & Lewis:
    - YES SIR!

    Wolf leaves the room

    Nico:
    F#cking n#gga, burn in hell!!!
    Lewis:
    N#zi imb#cil, i'll smash your f#cking head!!!

    :))))))))))))))))))

    Forza Rossa!!!
    31 4
  • Ron Dennis ii Stalin. Ron Dennis ii omul de otel.
    Forza Ron !!
    3 11
  • Joc de glezne. Sefii Mercedes AMG nu pot face nimic, iar decizia de a nu impune ordine de echipa confirma asta. Ambii piloti au contracte in care nu au prevederi despre ordine de echipa, asa ca nimic nu-i opreste sa le ignore. Asa a facut Hamilton, asa va face si Rosberg. Deci, cafteala va continua chiar daca imaginea unui Mercedes avariat nu face bine la capitolul marketing.
    7 1
  • Fan F1
    Mercedes ii va lasa sa-si joace rolul de piloti in lupta pt.titlu dar va baga ordin de echipa sau mai stiu eu ce alte bete-n roate lui Lewis. Asta-i afevarul, din pacate. La inceputul anului, pt.surpriza ce o faceau, imi dateam jos palaria in fata lor in ciuda faptului ca-s fan ferrari. Azi o fac in fata fanilor acestui sport ce-i huiduie la premiere.
    8 4
  • Au mai afirmat asta de cateva ori. Lucrurile tot asa vor ramane pana la un moment dat cand Ricciardo le va sufla tare in ceafa. Masina RBR este tot mai buna. Cu australianul nu cu neamtu'. Si vor trebui sa decida pe care din cei doi il fac campion. Ar putea sa traga la sorti. E o situatie unicat in F1.
    8 0
  • mobius
    Nu cred ca Hamilton mai are vreo sansa. Comportamentul sau in cadrul echipei (a intrat in conflict si cu alti membrii ai echipei nu numai cu Rosberg) l-a asezat deja la locul meritat. Faptul ca negocierile pentru prelungirea contractului sunt oprite (nu conteaza din cauza cui), spune foarte mult. Ar mai fi ceva, indiferent unde va pleca, daca o va face, nu cred ca se va mai maturiza.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru