OFICIAL: FIA şi Ecclestone au semnat noul Acord Concorde

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat vineri semnarea noului Acord Concorde cu Bernie Ecclestone, la aproape 10 luni de la expirarea precedentei înţelegeri.

Esential 8 ani este durata noului Acord Concorde
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a dezvăluit vineri că a ajuns la o înţelegere finală cu Bernie Ecclestone pentru semnarea noului Acord Concorde.

Anunţul vine la aproape 10 luni de la expirarea precedentului acord la finalul anului trecut şi la capătul unei lungi perioade de negocieri între cele două părţi.

Noul Acord Concorde este valabil în perioada 2013-2020 şi include câteva noutăţi majore, cea mai importantă fiind un nou proces pentru stabilirea regulamentului sportiv şi tehnic al Formulei 1. Practic, în locul precedentelor Sporting Working Group şi Tehnical Working Group va exista un singur grup care va stabili strategia, iar deciziile finale vor fi luate de o Comisie F1 care a fost redusă semnificativ.

"Putem fi mândri de această înţelegere care pune bazele unei reguli mai eficiente pentru guvernarea Campionatului Mondial de Formula 1.

FIA aşteaptă cu nerăbdare să-şi continue rolul istoric de garant al regulamentului şi siguranţei în Formula 1 pentru mulţi ani de acum înainte", a declarat Jean Todt, preşedintele FIA.

La rândul său, Ecclestone s-a declarat mulţumit de faptul că negocierile au ajuns în cele din urmă la sfârşit. "Sunt foarte mulţumit că acordul intre FIA şi Formula One Group a fost finalizat", a precizat britanicul în vârstă de 82 de ani.

Ultimul pas este ca noul acord semnat de FIA şi Ecclestone să fie semnat şi de reprezentanţii celor 11 echipe în Formula 1.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru