OFICIAL: Constructorul Lotus devine coproprietarul Renault F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Constructorul Lotus a cumpărat acţiuni la Renault F1 Team şi va fi sponsorul principal al echipei care se va numi Lotus Renault GP începând din 2011.

La capătul mai multor luni de speculaţii, constructorul britanic Lotus a confirmat miercuri că va reveni în mod oficial în Formula 1 prin achiziţionarea unui pachet de acţiuni la echipa Renault F1 Team. Tranzacţia a fost posibilă după ce constructorul francez Renault a vândut cele 25% din acţiuni pe care le mai deţinea la echipă acţionarului majoritar Genii Capital, de la care Lotus a preluat o parte nespecificată din acţiuni.

În plus, constructorul Lotus va deveni sponsor principal până în 2017, iar noul nume al echipei începând de anul viitor va fi Lotus Renault GP. Potrivit unor informaţii neoficiale publicate de Daily Telegraph, constructorul Lotus va plăti peste 120 de milioane de euro în următorii 7 ani pentru această tranzacţie.

Între timp, constructorul Renault vă rămâne în Formula 1 exclusiv ca furnizor de motoare.

"Suntem încântaţi că putem anunţa public ştirea că vom concura sub numele Lotus Renault GP în 2011. Este incredibil de incitant să începem o nouă eră pentru echipă în parteneriat cu Lotus Group şi vom continua să ne bucurăm de o relaţie puternică cu Renault în următoarele sezoane", a declarat Gerard Lopez, proprietarul companiei Genii Capital.

Renault a publicat şi o fotografie în premieră care arata culorile sub care va concura în Formula 1 anul viitor (vezi fotografia ataşată articolului).

CONTROVERSE MAJORE CU CEALALTĂ ECHIPĂ LOTUS

Anunţul făcut miercuri de constructorul Lotus vine în contextul în care actuala echipă Lotus Racing intenţionează să utilizeze numele Team Lotus începând din sezonul 2011. Dacă şeful Tony Fernandes va merge înainte cu aceste planuri, atunci vor exista două echipe cu numele Lotus în sezonul următor. Mai mult decât atât, şi echipa lui Fernandes va utiliza motoare Renault, astfel încât numele complet al acesteia ar urma să fie Team Lotus Renault.

Nu în ultimul rând, atât Lotus Renault GP, cât şi Team Lotus Renault vor utiliza culorile negru şi auriu în sezonul 2011.

Această situaţie ar genera confuzii majore pentru fanii Formulei 1, motiv pentru care se anticipează că actuala echipa Lotus Racing va renunţa la acest nume în perspectiva sezonului 2011.

Via | Renault | Daily Telegraph

Comentarii (9)

  • Schumy fan 4 ever
    Deja este prea confuz...
    Cine isi imagineaza cum va fi cu 2echipe cu nume asemanatoare, acelasi furnizor de motoare si aceleasi culori...? Macar cei de la RBR au venit cu un nume complet nou...
    5 4
  • Vorba aceea...
    eu acum cu cine mai votez?
    7 1
  • Si uite asa avem echipe care concureaza cu 4 monoposturi.
    6 5
  • Renault+Lotus?!
    ...un monopost "cu c!ru in doua luntre"! plus la toate ca mai este inca o echipa Lotus
    4 1
  • Lotus
    Partea buna e ca masina arata beton cu combinatia aia de culori!
    4 1
  • Andrei
    Lotus *2
    :)) Ciudata combinatie, dar cred ca Lotus Racing (echipa care a concurat deja in 2010) nu prea mai are treaba deloc cu Lotus cel original. Lotus cel original si-a facut acum echipa lui si cealalta nu prea ar mai avea de ce sa poarte numele. Eu sa fiu in locul lui Tony Fernandes mi-as schimba denumirea echipei.
    Este o tampenie totala. Practic vor fi doua echipe: cea originala si o copie.
    4 1
  • Lotus
    Totusi daca Lotus este un constructor britanic consacrat, cu ceva traditie prin anii 70 inclusiv in F1...nu prea inteleg de ce thailandezii astia, tot incearca sa aibe acelasi nume. Ce treaba are capra cu varza?? Pana la urma mi-am dat seama ca acestia din urma, chiar nu au nici o legatura cu ceea ce a insemnat Lotus pana acum...De ce nu-si pune numele la echipa, precum compania de aviatie pe care o detine. Anyway, acum ca Lotus s-a implicat in mod direct in F1 alaturi de Genii, adevaratul nume Lotus, sunt sigur ca thailandezii vor fi obligati sa-si schimbe numele...
    3 2
  • Fratilor eu cred ca Malaezienii ar treb sa schimbe numele echipei in Proton gp si sa ne lase in pace. Ei vor sa profite de un brand asupra caruia nu au nici un drept.Ma bucur ca li se da peste nas..:)
    1 2
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Thailandezi? Care thailandezi? Nu de alta dar Proton este malaeziana, iar Lotus Racing este detina tot de un malaezian. Comic este ca desi au nume asemanatoare, este o diferenta intre constructorul Lotus Cars si echipa de Formula Lotus de acum ceva ani. Echipa de Formula 1 Lotus Racing a urmat un drum diferit de Lotus Cars, au folosit si motoare Renault Gordini de-a lungul timpului, dar fiind separate aceste 2 entitati... s-a intamplat o astfel de situatie :) Comic este Lotus Racing este adevaratul Lotus si asta numai pentru ca Chapman detinea licenta integral si echipa de Formula 1 :P

    Se descurca ei, dar cel mai rentabil este sa existe 4 masini cu numele Lotus, sub ce forma vedem anul viitor :)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru