OFICIAL: Grosjean îl înlocuieşte pe Petrov la Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.12.2011
Renault a anunţat oficial că Romain Grosjean îl va înlocui pe Vitaly Petrov şi va fi noul coechipier al lui Kimi Raikkonen în sezonul 2012.

Speculaţiile lansate joi dimineaţă de presa italiană cu privire la numele coechipierului lui Kimi Raikkonen s-au adeverit în mai puţin de 24 de ore, după ce Renault a confirmat oficial revenirea lui Romain Grosjean în Formula 1.

Francezul, care a cucerit titlul în GP2 în acest an, va avea o nouă şansă să-şi demonstreze calităţile în Marele Circ după experienţa mai puţin fericită de la finalul sezonului 2009.

"Sunt entuziasmat să fiu unul dintre piloţii echipei în 2012. Am un mare zâmbet pe faţă la ideea că voi fi în spatele volanului anul viitor şi mă simt privilegiat că mi s-a oferit această oportunitate. Va fi o experienţă grozavă să pilotez alături de un fost campion mondial şi să revin în Formula 1 şi sunt sigur că aceste lucruri mă vor ajuta să-mi cresc nivelul de performanţă. Simt că succesul din GP2 m-a maturizat foarte mult şi sunt un pilot mult mai complet decât ultima oară când am concurat în acest sport", a declarat fracenzul într-un comunicat de presă.

La rândul său, Gerard Lopez, coproprietarul echipei Renault, este încântat de linia de piloţi pe care o va avea la dispoziţie în sezonul care va începe peste numai trei luni.

"Anunţarea lui Grosjean ca pilot alături de Kimi Raikkonen este o veste grozavă şi ne ajută să ne atingem obiectivul de a reveni în top. Anunţurile de astăzi şi de săptămâna trecută sunt grozave pentru echipa noastră", a precizat el.

Revenirea lui Grosjean asigură pentru Renault şi continuarea contractului de sponsorizare cu grupul petrolier francez Total, care intenţiona să părăsească echipă la finalul acestui an.

În urma acestei decizii, Petrov este în pericol să părăsească Formula 1, întrucât Williams este una dintre puţinele echipe care are un loc disponibil. De asemenea, şi viitorul lui Bruno Senna este în pericol, însă brazilianul ar putea rămâne la Renault ca pilot de rezervă. Renault va concura sub numele Lotus începând din sezonul 2012 al Formulei 1.

Via | Renault

Comentarii (1)

  • ma bucur
    Ma bucur pt el. Este singurul pilot care a cucerit GP2 si GP2 ASIA in acelasi an. Daca si el ramanea pe afara, atunci deveneam ingrij in privinta viitorului acestei competii. Cat despre Petrov, sa zica mersi ca a stat 2 ani la o echipa fruntasa la ce prostii a facut....drum bun si cale batuta.

    P.S : Grosjean a castigat pana acum 7 competitii !!! Merita pe deplin in F1 :)
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru