OFICIAL: Renault va ramane in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Renault a informat FIA ca va continua sa concureze in Formula 1, in ciuda imaginii negative produsa de conspiratia de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008.

Scandalul major in care a fost implicata recent echipa Renault a atras numeroase speculatii potrivit carora constructorul francez ar putea decide sa se retraga din competitie indiferent de verdictul FIA in acest caz.

Cu toate acestea, Renault a informat FIA inaintea intrunirii Consiliului Mondial din 21 septembrie ca este determinata sa continue participarea in Formula 1, admitand insa ca a analizat optiunea de a parasi competitia.

"Renault F1 Team si compania-mama au luat serios in considerarea optiunea de a ramane in sport in urma prejudiciului cauzat imaginii corporatiei de catre conspiratie, la care se adauga presiunile financiare care au obligat alti constructori sa se retraga. Totusi, Renault a concluzionat ca doreste sa ramana in Formula 1 si sa isi continue contributia importanta la acest sport", se arata in scrisoarea trimisa de francezi forului mondial.

In plus, Renault a informat FIA ca va opera modificari radicale in structura de conducere a echipei. Pana in prezent, francezii nu au anuntat cine va fi inlocuitorul lui Flavio Briatore in acest final de sezon, insa presa il indica insistent pe Alain Prost.

"Este dificil de spus. In primul rand ar trebui sa primesc o oferta. Imaginea Renault a avut de suferit si daca pot ajuta echipa sa isi recapete reputatia prin Formula 1...", a precizat cvadruplul campion mondial, sugerand astfel ca ar accepta o propunere din partea francezilor.

Un anunt pe aceasta tema este iminent, intrucat Marele Premiu al statului Singapore va incepe vineri odata cu primele sesiuni de antrenamente libere.

Via | Autosport | F1-Live

Comentarii (3)

  • Bravo FIA!
    Daca era McLaren ECHIPA AR FI FOST EXCLUSA PE VECIE DIN fORMULA!

    Si in scandalul de spionaj in care a fost implicata echipa Renault, mai grav decat cea cu McLaren, Renault a fost iertata.

    Acum la fel.

    Unde este sportul in toate masinatiunile si coruptia la nivel de FIA?
    Adica pentru unui muma, pentru alti ciuma.

    Mi se pare scandalos si nedrept fata de ce li s-a intamplat altor echipe.
    Sunt anumite echipe cum ar fi Renault si ferari care orice ar face sunt iertate, avand portectia bossilor din Formula1.

    Incepe sa-ti fie sila.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Soferita
    Vezi ca gasesti la farmacie niste Lecitina. McLaren a fost iertata chiar anul acesta, pentru un incident asemanator dar mai mic ca intensitate, pentru cunoscatori este cunoscut sub numele "Incidentul Australia 2009". Probabil pentru tine este o necunoscuta la fel ca si Formula 1.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Soferita
    Iar limba romana iti este o necunoscuta si mai mare decat orice altceva. Intr-adevar ne este sila de astfel de persoane care nu sunt in stare sa invete nici macar cum sa scrie in limba natala.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru