OFICIAL: Stefan GP nu va inlocui USF1 in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.03.2010
FIA a confirmat oficial ca numai 12 echipe vor participa in sezonul 2010 al Formulei 1, intrucat Stefan GP nu a fost inclusa pe grila de start in locul USF1 Team.

Sperantele celor de la Stefan GP de a debuta in Formula 1 in acest sezon s-au naruit miercuri seara, dupa ce Federatia Internationala de Automoblism a publicat lista completa a echipelor participante in competitie. FIA a confirmat ca USF1 Team nu va fi capabila sa participe in sezonul 2010, insa sustine ca echipa americana nu a putut fi inlocuita de Stefan GP din cauza timpului foarte scurt ramas pana la startul noului sezon.

"USF1 Team a indicat ca nu este in masura sa participe in 2010. Dupa ce a luat in considerare mai multe optiuni, FIA confirma ca nu este posibil ca o alta echipa sa intre in campionat intr-un stadiu atat de tarziu. In urmatoarele zile, FIA va anunta detaliile unui nou proces de selectie pentru a identifica potentialii candidati pentru a ocupa orice loc vacant la startul sezonului 2011", se precizeaza intr-un comunicat de presa al FIA.

De asemenea, FIA a confirmat ca echipa Campos Meta a fost redenumita oficial in HRT (Hispania Racing Team), iar BMW-Sauber isi va pastra numele in ciuda retragerii constructorului german din Formula 1.

Echipa patronata de Peter Sauber va avea la dispozitie numerele 22 si 23 pentru Pedro de la Rosa si Kamui Kobayashi, clarificarea venind la capatul a mai multe luni de speculatii pe aceasta tema.

Potrivit listei oficiale de piloti, numele coechipierului lui Bruno Senna la Hispania Racing este singura necunosuta pentru sezonul 2010, insa echipa va confirma joi ca indianul Karun Chandhok va concura pentru spanioli incepand din sezonul 2010.

Iata lista completa a pilotilor si echipelor care vor concura in sezonul 2010 al Formulei 1, precum si numerele aferente acestora:

 Nr.  Pilot  Echipa
 1  Jenson Button  McLaren Mercedes
 2  Lewis Hamilton  McLaren Mercedes
 3  Michael Schumacher  Mercedes GP
 4  Nico Rosberg  Mercedes GP
 5  Sebastian Vettel  Red Bull Racing
 6  Mark Webber  Red Bull Racing
 7  Felipe Massa  Ferrari
 8  Fernando Alonso  Ferrari
 9  Rubens Barrichello  Williams
 10  Nico Hulkenberg  Williams
 11  Robert Kubica  Renault
 12  Vitaly Petrov  Renault
 14  Adrian Sutil  Force India
 15  Vitantonio Liuzzi  Force India
 16  Sebastien Buemi  Toro Rosso
 17  Jaime Alguersuari  Toro Rosso
 18  Jarno Trulli  Lotus F1 Racing
 19  Heikki Kovalainen  Lotus F1 Racing
 20  TBA  Hispania Racing
 21  Bruno Senna  Hispania Racing
 22  Pedro de la Rosa  BMW-Sauber
 23  Kamui Kobayashi  BMW-Sauber
 24  Timo Glock  Virgin Racing
 25  Lucas di Grassi  Virgin Racing

 

Sezonul 2010 al Formulei 1 va incepe in weekendul 12-14 martrie cu marele Premiu al statului Bahrain.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • mda..
    pacat de Stefan GP. Insa ma asteptam la fel cum am zis la poll-ul tau. Nici nici.
    Eu inca vreau sa vad Campos (hispania) pe pista. Tot nu imi vine sa cred ca se va intampla
    0 0
  • Campos va ajunge pe pista
    .... insa nu cred ca va termina curse prea curand :(
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Stefan GP
    Era de asteptat. 3 echipe noi dintre care doar 2 au monoposturi si au fost in teste si una care... exista momentat doar cu numele si pilotii, nu aduc prea multa credibilitate. Stefan GP are cateva atuuri interesante, dar... un an pe banca de rezerve ii va pregatii pentru o posibila prezenta in 2011. USF1... nu cred ca ii vom mai vedem in Formula 1 pentru moment. Prodrive este o alternativa interesanta, poate si alte echipe. Probabil zilele Toro Rosso-ului sunt numarate, mai ales ca este constructor acuma. Evident sunt doar cateva idei, asa vad eu lucrurile de pe marginea pistei, in spatele blocului :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru