OFICIAL: Williams va folosi motoare Mercedes din 2014

de Daniel Popescu
Joi, 30.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat oficial că va utiliza motoare Mercedes începând din sezonul 2014, renunţând astfel la parteneriatul cu Renault după numai doi ani.

Esential 2014 este sezonul in care va incepe colaborarea Williams - Mercedes
3 este numarul minim de echipe pentru care Mercedes va furniza motoare in 2015: Mercedes, Williams si Force India
Williams a confirmat joi numeroasele speculaţii apărute recent în presa internaţională potrivit cărora va semna un parteneriat tehnic cu Mercedes.

Înţelegerea este valabilă din sezonul 2014, primul în care vor fi utilizate noile motoare V6 de 1.6 litri, însă durata acesteia nu a fost precizată de niciuna dintre cele două părţi. Potrivit noului contract, Mercedes va furniza motorul şi sistemul ERS pentru recuperarea energiei, în timp ce Williams va continua să dezvolte propria transmisie.

"Sunt încântat să anunţ noua noastră asociere cu Mercedes-Benz începând cu sezonul 2014. Mercedes a fost unul dintre cei mai de succes furnizori de motoare şi credem că vor avea un pachet foarte competitiv", a declarat şeful Frank Williams.

Mercedes a fost unul dintre cei mai de succes furnizori de motoare şi credem că vor avea un pachet foarte competitiv.

Frank Williams
Sef Williams
Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, crede că ambele părţi vor avea de câştigat de pe urma noului parteneriat.

"Este o situaţie din care câştigă atât Mercedes, cât şi Williams, iar acest lucru asigură Mercedes că va furniza motoare pentru cel puţin trei echipe pe termen lung pe baza noului regulament şi ar putea deschide noi perspective pentru transferul de tehnologie", a declarat austriacul.

Pe lângă Williams, Mercedes va mai furniza motoare pe termen lung pentru propria echipă şi pentru Force India, în timp ce colaborarea cu McLaren se va încheia la sfârşitul anului viitor.

Între timp, Renault a confirmat deja noi parteneriate cu Red Bull şi Toro Rosso, urmează să anunţe prelungirea acordului cu Caterham, însă ar putea pierde colaborarea cu Lotus, care negociază cu Mercedes şi Ferrari.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru