Motoare 2014: Lotus negociază şi cu Ferrari, Caterham rămâne cu Renault

de Daniel Popescu
Sambata, 25.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus analizează posibilitatea de a utiliza motoare Ferrari sau Mercedes în 2014, în timp ce Caterham a anunţat verbal continuarea acordului cu Renault.

Esential 17 milioane de euro este pretul motoarelor Ferrari
23 de milioane de euro solicita Renault pentru noile unitati V6 de 1.6 litri
Marele Premiu al statului Monaco este dominat de speculaţiile cu privire la motoarele pe care le vor folosi echipele în sezonul 2014, primul în care vor fi utilizate noile unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

După ce anterior s-a vehiculat că Lotus este tentată să renunţe la motoarele Renault în favoarea celor de la Mercedes din cauza costurilor ridicate, echipa britanică negociază un acord inclusiv cu Ferrari. Chiar dacă cele două echipe sunt rivale în lupta pentru victorii în acest sezon, Lotus îşi îndreaptă atenţia spre constructorul italian pentru că acesta oferă cele mai ieftine motoare pentru 2014, estimate la 17 milioane de euro pe an.

Avem un parteneriat pentru maşinile de serie cu Renault si suntem parteneri pe termen lung.

Tony Fernades
Proprietar Caterham
Între timp, Caterham a reacţionat la speculaţiile că nu are bugetul de 23 de milioane de euro solicitat de Renault pentru motoarele de anul viitor.
Până în prezent nu a fost făcut niciun anunţ oficial, însă Tony Fernandes, proprietarul Caterham, a confirmat verbal că alianţa cu Renault va continua.

"Avem un parteneriat pentru maşinile de serie cu Renault. Monopostul nostru de F1 va fi replicat într-o maşină de serie, aşa că vezi un motor Renault cu DRS şi KERS într-un Caterham. Suntem parteneri pe termen lung. Nu este vorba doar despre echipa de curse, este vorba despre o afacere în care afacerea cu maşini de serie face parte integrată", a declarat el.

De asemenea, se anticipează că Williams va anunţa în acest weekend un parteneriat cu Mercedes, în timp ce Toro Rosso va utiliza cel mai probabil motoare Renault, chiar dacă negocierile au intrat în impas.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Ar vrea Lotus un motor Ferrari... Dar nu cred ca italienii sunt nerabdatori sa-si ajute adversarii. Poate Lotus sa-si indrepte atentia, dar nu cred ca italienii sunt dispusi sa le deschida usa. Sper ca Ferrari nu va face greseala sa le acorde motor...

    Apropo, de ce nimeni nu vrea motoare Red Bull?=)) Sunt mai ieftine, le alimentezi cu energizant :))
    1 8
  • Motoarele Mercedes si Ferrari sunt aproximativ la acelasi pret si sunt sigur ca vor fi mai bune decat cele oferite de Renault.
    @ferr, eu zic ca e posibil un parteneriat lotus - ferrari pentru motoare, de ce nu? sauber are motoare ferrari, dar doar motorul nu e de ajuns pentru a avea o masina buna.
    4 2
  • Da, dar Sauber nu emite pretentii la titlu. Si nu cred ca o va face curand(urmatorii 3-5 ani). Practic Ferrari ar pune bete in roate lui Alonso si Massa. Intr-adevar, nu-i suficient motorul, insa motorul Ferrari in 2012 a facut diferenta. A fost cel mai bun.
    4 1
  • @altair19- Ce te face pe tine sa crezi ca Ferrari sau Mercedes o sa aiba motoare mai bune. Doar din curiozitate care iti sunt criteriile de judecata? Multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru