Presă: Parteneriatul Toro Rosso - Renault pentru motoare va fi confirmat la Monaco

de Daniel Popescu
Marti, 21.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso va anunţa cu ocazia cursei de la Monaco că va utiliza motoare Renault începând din sezonul 2014, potrivit presei germane.

Esential 5 este numarul echipelor pentru care Renault ar putea sa furnizeze motoare in 2014
23 de milioane de euro costa motoarele Renault pentru un singur sezon incepand din 2014
Presa internaţională speculează de câteva luni că Toro Rosso va renunţa la actualul parteneriat cu Ferrari pentru utilizarea motoarelor, urmând să semneze un acord cu Renault care va intra în vigoare în 2014, simultan cu introducerea noilor unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

Potrivit publicaţiei germane Sport Bild, un anunţ oficial pe marginea acestui subiect va fi făcut la sfârşitul acestei săptămâni cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco.

O colaborare între cele două părţi are sens în condiţiile în care Renault furnizează motoare pentru campioana mondială Red Bull Racing, echipă care deţine şi Scuderia Toro Rosso prin omul de afaceri Dietriech Mateschitz.

În prezent, Renault furnizează motoare şi pentru Lotus, Williams şi Caterham, astfel că Toro Rosso ar deveni al cincilea client.

Totuşi, presa internaţională speculează că Lotus şi Williams încearcă deja să ajungă la un acord cu japonezii de la Honda, care vor reveni însă în Formula 1 abia în sezonul 2015.

Situaţia este complicată de faptul că Renault are cele mai scumpe motoare din Formula 1 (20-23 de milioane de euro) şi solicită semnarea unor contracte pe termen de cinci ani, ceea ce ar împiedica cele două echipe britanice să schimbe tabăra în 2015.

Via AutoHebdo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru