Piloţii de top minimalizează efectul restricţionării comunicaţiilor radio

de Daniel Popescu
Joi, 18.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel, Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen consideră că restricţionarea comunicaţiilor radio nu va avea un impact negativ asupra evoluţiei lor în curse.

Pentru mine nu este o diferenţă mare. Oricum nu foloseam niciodată comunicaţiile radio pentru performanţă.

Fernando Alonso
Pilot Red Bull Racing
Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni va marca debutul noului regulament pentru comunicaţiile radio, prin care au fost interzise discuţiile despre performanţelor lor sau ale monoposturilor.

Noua regulă a fost deja aprobată verbal de Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, iar alţi trei piloţi de top susţin introducerea acestei măsuri. Fernando Alonso este pilotul care anticipează cele mai puţine probleme din acest punct de vedere.

"Pentru mine nu este o diferenţă mare. Oricum nu foloseam niciodată comunicaţiile radio pentru performanţă. Până la urmă, tot pilotul conduce maşina. Regula este aplicată doar pentru a pune piloţii într-o postură mai solitară", a declarat el.

În schimb, Sebastian Vettel anticipează că ar putea exista situaţii în care piloţii să nu fie conştienţi de anumite aspecte, cum ar fi condiţiile sistemului de recuperare a energiei.

"Principala îngrijorare nu este consumul de carburant, este destul de uşor să punem această informaţie pe volan, dar în privinţa anumitor componente poate fi destul de dificil pentru noi.

Ar putea exista o problemă cu încărcarea bateriei în cursă şi de aceea avem atât de mulţi oameni în garaj", a precizat pilotul echipei Red Bull Racing.

La rândul său, Kimi Raikkonen anticipează probleme doar în cazul unei defecţiuni tehnice, însă regulamentul prevede că transmiterea informaţiilor de acest gen este permisă. "Poate deveni complicat dacă există o problemă şi trebuie să schimbăm anumite lucruri pentru a termina cursa", a explicat el.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • Alonso si Kimi chiar ca nu prea foloseau, in speta Kimi. El se va simti de-a dreptul usurat :))))
    19 0
  • @Daniel

    Fernando Alonso
    Pilot Red Bull Racing ... ???

    stii tu ceva ce nu stim noi???

    :))))))))))))))
    11 1
  • cristi
    Fatalaul de Vettel cu declaratia sa........ penibil campion!!!
    5 13
  • Pe Kimi chiar il deranjau uneori comunicatiile !
    Alfonso nu cred ca e deranjat ... nu prea avea stres (mda buna asta cu Redbull Racing) cine stie poate se face rocada ... s-asa Kimi il place mai mult pe Vettel .

    Eu cred ca cei mai afectati vor fi "elevii aia de curtea scolii" Nico si Ham care vor suferi in tacere cursa asta ! :))
    14 1
  • Mapispealonso
    direct si la subiect Kimi ,daca crapa ceva hai sa comunicam daca nu hai sa facem sa crape raia asta de masina: sprancena'ntunecate(falconso) zice ca nu folosea pentru performanta comunicatele radio, dar cum a castigat acum ani buni in Singapore ce draci se poate numi mah?,si cand cersea locul lui Massa din fata nu era pentru milogealoperformanta? Blondul arian mai destept e frica sa nu ia foc bateria sub curisorul lui ca na e campeon de 4 ani la rand si nu stie sa mearga fara FM!
    4 2
  • spune Daniel Popescu, nu ne mai chinui , e adevarat ce ai scris sub declaratia lui Alfonso?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru