Piloţii ar putea fi suspendaţi din curse pentru greşeli minore repetate

de Daniel Popescu
Vineri, 03.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA analizează introducerea unui sistem de puncte de penalizare pentru piloţi care ar putea duce la suspendarea acestora din curse în cazul repetării unor infracţiuni minore.

FIA continuă să pună accent pe modul în care îi poate penaliza pe piloţi pentru infracţiunile minore pe care le comit aceştia în timpul Marilor Premii.

Ultima dorinţă a forului mondial este ca piloţii să primească puncte de penalizare pe superlicenţa care le conferă dreptul de a concura în Formula 1 în cazul unor infracţiuni minore precum depăşirea vitezei maxime în pitlane în timpul antrenamentelor.

La acumularea unui anumit număr de puncte de penalizare, piloţii ar urma să fie suspendaţi în următoarea cursă, sistemul fiind practic asemănător cu cel prin care un şofer al unei maşini de stradă are permisul suspendat pentru cumularea mai multor încălcări ale legislaţiei rutiere.

Urmareste Automarket
Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, propunerea FIA este agreată în principiu de unele echipe, însă altele se tem că sistemul va afecta şansele la titlul mondial pentru piloţii de top.

În schimb, piloţii sunt mulţumiţi de această propunere, întrucât în acest fel nu vor mai fi amendaţi cu sume de ordinul miilor de euro pentru infracţiunile minore.

De exemplu, un pilot primeşte o amendă de 200 de euro pentru fiecare kilometru pe oră care depăşeşte viteza maximă admisă în pitlane.

Propunerea urmează să fie discutată cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei de la sfârşitul săptămânii viitoare, atunci când FIA va prezenta şi o simulare a posibilelor efecte ale unui astfel de regulament.

În prezent, există deja un sistem de penalizare pe grila de start a cursei următoare în cazul în care un pilot primeşte trei mustrări scrise pentru anumite infracţiuni minore. Noua propunere se alătură celei care prevede posibilitatea de a penaliza piloţii în timpul curselor prin reducerea puterii motorului pentru o scurtă perioadă de timp începând din sezonul 2014.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • JKMLNJ
    Acestia trebuie inpuscati de la FIA. Trimiteti cumva un sniper sa rezolve problema :D.
    10 4
  • mirel-f1
    Oare ce o sa mai inventeze Berny si FIA poate in vitorul apropiat vrea sai transforme in oite fara depasiri ,nu va mai risca nimeni sa depaseasca pe viraje...
    0 0
  • Ce prostie...da, un sniper l ar rezolva pe bernie ecl...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru