Pirelli a finalizat investigaţia pentru explozia pneului lui Vettel

de Daniel Popescu
Marti, 01.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit că a finalizat investigaţia pentru explozia pneului lui Sebastian Vettel în Marele Premiu al Belgiei. Rezultatele vor fi făcute publice în acest weekend la Monza.

Am finalizat investigaţia cu privire la pneul lui Vettel de la Spa. Concluziile detaliate ale ale analizei tehnice vor fi prezentate la Monza.

Paul Hembery
Director motorsport Pirelli
Pirelli a susţinut în permanenţă că explozia pneului dreapta-spate suferită de Sebastian Vettel în finalul Marelui Premiu al Belgiei a avut drept cauză uzura prea mare, întrucât pilotul Scuderiei Ferrari a încercat o strategie cu o singură intrare la boxe şi a folosit pneurile de compoziţie medium timp de 28 de tururi.

Producătorul italian a iniţiat însă o investigaţie amănunţită a incidentului şi a anunţat că a finalizat cu succes analiza. Totuşi, rezultatele finale ale investigaţiei vor fi făcute publice abia la sfârşitul acestei săptămâni cu ocazia Marelui Premiu al Italiei. "Am finalizat investigaţia cu privire la pneul lui Vettel de la Spa. Concluziile detaliate ale ale analizei tehnice vor fi prezentate la Monza", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Vettel a criticat în termeni duri incidentul de la Spa-Francorchamps, iar Ferrari a apărat strategia cu o singură oprire la boxe, în condiţiile în care pneurile ar fi trebuit să aibă o durată de viaţă de 40 de tururi, conform propriilor opinii formulate de Pirelli.

Nico Rosberg a fost de asemenea protagonistul unei explozii de pneu în antrenamente, însă Pirelli a insistat că cele două incidente nu au legătură şi că problema pilotului Mercedes a fost provocată de factori externi care au condus la tăierea cauciucului.

Via Pirelli

Comentarii (1)

  • mobius
    Nu este de inteles amanarea, in acest caz si in general politica Prelli. Poate rezultatele investigatiilor ar putea sa ajute echipele sa gestioneze mai bine pneurile la Monza.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru