Presă: Ferrari a introdus un sistem inovator pentru motor

de Daniel Popescu
Luni, 17.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a introdus un sistem care permite menţinerea temperaturii motorului la o valoare scăzută şi scăderea consumului de carburant, potrivit presei italiene.

Esential 3 este numarul inovatiilor tehnice introduse de Ferrari pentru 2014 care au fost dezvaluite de presa internationala
Ferrari ar putea deveni echipa cu cele mai multe inovaţii de natură tehnică la introducerea noului regulament care prevede trecerea la motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Publicaţia italiană Gazzetta dello Sport susţine că noul monopost Ferrari F14 T include un sistem inovator pentru motor care "colaborează" cu injecţia directă pentru a menţine o temperatură scăzută a motorului şi pentru a economisi consumul de carburant.

Practic, în anumite momente, curgerea combustibilului este întreruptă, un element care, dacă funcţionează corect din punct de vedere tehnic, poate reprezenta un avantaj important în 2014, întrucât viteza de curgere a combustibilului este limitată.

În plus, consumul de carburant va juca un rol esenţial în sezonul care va începe peste numai o lună, întrucât un pilot poate utiliza cel mult 100 de kilograme de combustibil într-o cursă.

Informaţiile despre sistemul inovator introdus de Ferrari vin la numai câteva zile după ce o altă publicaţie italiană a susţinut că sistemul de răcire al monopostului Ferrari este format din tuburi din micro-fibre de titan cu un diametru intern de numai 0.2 milimetri, în locul tradiţionalelor prize de aer.

În plus, înainte de prima sesiune de teste de la Jerez au existat informaţii potrivit cărora Ferrari nu utilizează o carcasă de protecţie pentru motor, astfel că unitatea de propulsie 3-4 kilograme mai uşoară.

Renault şi Mercedes consideră că utilizarea carcasei de protecţie este obligatorie.

Via GMM

Comentarii (22)

  • bun.. sa vedem pe circuit ce si cum..
    sper ca in timpul curselor sa nu mai fie vorba de mici update-uri ci de ceva inovator..
    14 1
  • Kimi Raikkonen wins the championship "by one point,by one point" ! 2007 reloaded 7 years later. :D
    12 12
  • Ferrari au facut o treaba buna pana acum, sa vedem si pachetul aerodinamic. Fernando si Kimi sa aiba o masina performanta la indemana.
    14 1
  • Haleluia
    Le-a iesit si lor o data. In Ro am vazut multe masini Ferrari dar numai carate de alte masini mai mari :)
    3 16
  • @haleluia
    ba baiatule tu nu sti nici cum arata o masina FERRARI-tu esti tare confuz manelistule-tu ai vazut BMW de manelisti sau MERCEDES-tot de manelisti
    11 5
  • Haleluia
    a, am uitat sa mentionez. In unele din aceste masini Ferrari, desi erau duse cu alte utilaje, se afla cate unu cu manelele la maxim, si-a pus omu instalatie audio daca nu avea si nu se despartea de asa avutie la asa necaz (nu putea merge pe propriile roti saraca).
    6 12
  • Fan F1
    E si normal omule sa se intample asta tinand cont de strazile noastre si de moralitatea romanilor ce le cumpara.
    9 2
  • Haleluia
    dupa cum arata masina, cred ca era la mana a doua, facuta de mult praf pe drumuri europene. Sau cine stie ... oricum, la fiabilitate Ferrari sunt cam praf relativ la Porsche (ca sa dau numai un exemplu), fara sa mai conteze de drumuri sau moralitate. Am vazut si Porsche, tot pe drumurile noastre. Era un model destul de vechi dar ziceai ca-i nou. Iar proprietarul dap, tot cu manele
    7 11
  • "relativ la Porche"- uite o frumusete de mostra lingvistica manelista, ce frumos....:))), du-te ia-ti o doza si energizeaza-te :)))
    7 4
  • ..in sfarsit vin si cei de la ferrari cu ceva inovatii. sper sa castige kimi campionatul si apoi sa plece la alta echipa.
    9 4
  • @iulinimi
    Ai senzatia ca Ferrari aduce pentru prima data inovatii in F1? Dupa cunostiintele tale poate. Eu stiu ca Schumacher cu Ferrari a castigat 5 titluri.
    5 3
  • e in dictionar, du-te si cauta, nu-i intreba pe manelisti de ca aia nu intelegi
    1 6
  • @gutza
    o fi in dictionar meserie insa nu asa se foloseste, in dictionar sunt tot felul de cuvinte dar nu le asociem oricum, cel putin oamenii cu o bruma de educatie n-o fac ;)
    6 1
  • e totul in regula meserie, te imbeti cu apa chioara
    1 7
  • poate am fost confuz mai ,,iulinimi,, dar m-am referit la ultimii ani. poate dai si tu niste meditatii despre inovatiile ferrari in f1?
    1 4
  • ferRosa
    sa castige Kimi campionatul, ok, dar de ce sa plece la alta echipa @iulianimi?
    4 1
  • Superbi acesti "Ferrari haters"...
    Aruncati si voi o geana pe f1.com si vedeti cam cate titluri mondiale au totusi cei de la Ferrari,adica cu unul mai putin decat Williams si Mc Laren la un loc.
    Cred ca asta spune totul,la urma urmei,chiar daca nu sunt ei cei mai mari revolutionari la capitolul inventii...aici cred ca totusi Renault au avut cele mai multe de spus...
    2 0
  • klauscake
    anul asta o sa egaleze McLaren (luat impreuna cu Williams) situatia aia si apoi Ferrari o sa tot pice cate un loc in clasamentul F1
    1 3
  • @klauscake (asta se vroia ironie? hai,cred ca poti mai mult decat sa pocesti un username...)
    Esti un pic idiot; am specificat mai sus ca McLaren cu Williams la un loc au mai mult cu un punct decat Ferrari,deci nu vad cum o sa egaleze,decat daca nu cumva la una din ele le va retrage cineva un titlu...
    3 0
  • P.S.
    Daca stergi prin "cookies" , poti sa-ti dai mai multe voturi pozitive,din cate am auzit...
    2 0
  • nu va mai chinuiti ma sa explicati la neaveniti si ciudosi despre FERARI-hai ca va zic eu care merg an de an pe circuite de F1-in toata EUROPA-FERRARI este cea mai titrata echipa de F1 si cea mai iubita-restul sunt participanti care vor sa bata FERRARI
    5 0
  • Ma amuza sa vad atatea comentarii idioate cand e vb de Ferrarti si Alonso. Indiferent in ce consta stirea se gasesc vreo 2-3 gorobeti care-si alterneaza id-urile si care nu vorbesc la subiectele propuse de redactorul AM, recte dezvoltarea motorului v6 ferrari- ci se chinuie sa scuipe, pai prieteni buni, nu va dati seama de penibilul situatiei, chiar credeti ca Ferrari vor merge mai prost din cauza ca voi exultati in calitatea de hateri? Greu trebuie sa va fie.....
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru