Presă: Ferrari vrea să-l recruteze pe Bob Bell, fost director tehnic la Renault şi Mercedes

de Daniel Popescu
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari intenţionează să-l aducă la echipă pe Bob Bell, fostul director tehnic al echipelor Renault şi Mercedes. Britanicul ar putea avea un rol de conducere, eventual chiar de şef de echipă în locul lui Marco Mattiacci.

Esential 2 titluri mondiale a cucerit Renault cu Fernando Alonso in perioada in care Bob Bell era directorul tehnic al echipei
2015 este anul in care Bob Bell ar putea incepe lucrul la Ferrari
Ferrari continuă procesul de restructurare a departamentului tehnic şi de conducere în perspectiva sezonului următor, iar jurnalistul britanic Adam Cooper a aflat numele următoarei ţinte.

Potrivit sursei citate, Ferrari încearcă să-l recruteze pe Bob Bell, un reputat director tehnic care a lucrat în trecut pentru McLaren, Benetton, Jordan şi Renault. De altfel, el a fost unul dintre oamenii cheie ai echipei cu care constructorul francez a câştigat două titluri mondiale prin Fernando Alonso în 2005 şi 2006.

Cel mai recent, Bell a îndeplinit o funcţie similară la Mercedes, însă a anunţat încă din decembrie 2013 că va părăsi echipa în luna noiembrie. Presa internaţională a speculat încă de la acea vreme ca următoarea destinaţie a lui Bell ar putea fi Ferrari.

Totuşi, este posibil ca Bell să nu se ocupe de departamentul tehnic, acolo unde şef este James Allison, ci să se implice în special de conducerea executivă.

Una dintre ipoteze este că Bell ar putea deveni chiar şeful echipei în locul lui marco Mattiacci, în cazul în care italianul va prelua funcţia de preşedinte de la Luca di Montezemolo.

Aceasta speculaţie este întărită de ultimele informaţii apărute în presa internaţională, potrivit cărora Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat, compania-mamă a Ferrari, a intrat într-un conflict cu Montezemolo în privinţa strategiei Calutului Cabrat.

Via Adam Cooper

Comentarii (7)

  • motorsport fan
    Bob Bell se ocupa in prezent de programul Mercedes din DTM. Este in continuare angajat Mercedes
    2 4
  • Pot sa-l recruteze si pe Papa, Ferrari nu va mai avea un parcurs bun pana nu scapa de *gonflatul* ingamfat . Nu stie sa dezvolte masina, nu stie ce vrea ...
    8 14
  • Serios mah trei puncte..... esti grozav, Ferrari are doi angajati (sa se tina de volan) unu dintre ei ii bata la pilotaj, incompetent la cote maxime si bettiv ordinar si unu care scoate tot ce se poate (de multe ori mult mai mult decat se poate ) scoate din troaca rosie si tu vrei sa renunte la asta care face ceva in favoare viermelui alcolic? Cea mai mare problema la Ferrari ii faptul ca nu l-au dat afara pe gunoiul betivan complet cretin, pe parazitul ala paduchios betiv si rapanos! Crezi ca sponsorul favorit a lui cacanen, Prodvvinalco prin brendul "sese cai frumosi" ii capabil sa sustina o echipa de F1? Sincer cred ca ai nevoie de pastile, nu de alta dar incepe sa ti uste neuronul stingher!
    9 11
  • Offf... si speram sa vina la Mclaren. Oricum il avem pe Prodromou. In 15 incepe munca.
    2 13
  • Vafutanen
    Bai seitane nu ti zic ca esti prost dar nu te saturi nici tu de atata kissass' la sprancenat(aici includen si pe fier de 1)cand veti citi peste ani in arhive la Ferrari betivanu finlandez are uan taital' iar dezvoltatorul suprem zirou taital' ,nu l mai slaviti ma atata ca este rushinos pt voi zau asa ,dar vb cantecului Asa-i dragostea.....
    5 2
  • Mah Sheitane, nu ai vrea tu sa ma iei in gura de la jumatate? Mai du-te dracu cu Alontzo al tau ca nu e decat gura de el !
    7 2
  • pif666
    in fine incredibilul se produce pe data de 13. cordero de montez... demisioneaza de la ferrari. sau mai bine zis cei de la fiat crysler ai fac vant. sau saturat si ei si noi de greselile lui luca. erea normal sa plece in glorie ,ca michael,brawn sau todd.
    dar sa crezut ca mircea sandu sau dumitru dragomir. vesnici acolo.
    bine,cam fortata comparatia. ala a castigat tot ce se putea,ai nostri mai nimic.
    din pacate automarket prezinta stirile importante in ritm de melc.
    sper sa il avem la anul in echipa alaturi de alonso si pe hamilton.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru