Presă: Prodromou ar putea rămâne la Red Bull în ciuda contractului semnat cu McLaren

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peter Prodromou, directorul de aerodinamică al Red Bull Racing, ar putea rămâne la echipă, deşi a semnat deja un contract cu McLaren pentru sezonul 2015, potrivit presei germane.

Esential 2015 este sezon in care Peter Prodromou ar fi trebuit sa revina la McLaren
12 este numarul minim de ingineri de top recrutati de McLaren de la echipele rivale pentru sezonul 2015
Red Bull Racing este pe punctul să câştige o luptă importantă cu McLaren în privinţa inginerilor din departamentul tehnic.

Publicaţia germană Speed Week susţine că cvadrupla campioana mondială a reuşit să-l convingă pe directorul de aerodinamică Peter Prodromou (foto, stânga) să rămână la echipă şi după expirarea actualului contract la sfârşitul anului 2014, în ciuda faptului că a semnat deja un acord cu McLaren.

Prodromou urma să revină la McLaren în 2015 după ce anterior lucrase la Woking şi între 1991-2006 ca parte a unui amplu program de restructurare a departamentului tehnic iniţiat concomitent cu sosirea constructorului japonez Honda ca furnizor de motoare.

De altfel, McLaren anunţase înţelegerea încă din luna octombrie a anului trecut şi a dezvăluit la lansarea noului monopost pentru 2014 că a recrutat peste 12 ingineri de top de la echipele rivale, printre care şi Prodromou.

McLaren, prinsă pe picior greşit

Pentru Red Bull Racing, păstrarea lui Prodromou se poate dovedi una esenţială în perspectiva anului viitor. Echipa nu anunţase încă un înlocuitor pentru britanic tocmai în speranţa că va reuşi să-l convingă să revină asupra deciziei.

În plus, echipa traversează o perioadă mai puţin fasta înaintea noului sezon, în contextul în care monopostul RB 10 trebuie modificat pentru a integra mai eficient motorul Renault. Astfel, prin păstrarea lui Prodromou, Red Bull s-ar putea ocupa mai eficient de îmbunătăţirea monopostului pe parcursul sezonului concomitent cu munca de dezvoltare pentru monopostul de anul viitor, care ar trebui să înceapă în luna iunie.

În schimb, McLaren ar fi prinsă pe picior greşit, mai ales că propriul său director de aerodinamică, Marcin Budkowski, a părăsit deja echipa la sfârşitul lunii ianuarie tocmai pentru a-i face loc lui Prodromou. 

Întrucât Prodromou a semnat deja contractul cu McLaren, este posibil ca echipa britanică să solicite o compensaţie financiară în cazul în care şeful departamentului de aerodinamică va renunţa la acord pentru a rămâne la Red Bull, însă este puţin probabil că acest caz să ajungă la tribunal.

Via SpeedWeek

Comentarii (3)

  • cam jumuliti de ingineri, guru mai greseste si iaca-ta....efectul ;)
    4 3
  • GrosJan
    si Button a platit despagubiri pentru Williams ca sa ramana la BAR Honda. Pana la urma i-a prins bine cu toate ca multi ii ziceau ca e nebun.
    1 0
  • Doar Dan Fallows mai bine. Promodrou nu mai vine. Repet, Dan Fallows, adjunctul lui Prodromou a confirmat ca vine la Mclaren de la 1 ianuarie 2015.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru