Dennis revine la conducerea McLaren şi l-ar putea demite pe Whitmarsh

de Daniel Popescu
Vineri, 17.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis a revenit în funcţia de CEO al McLaren Group şi se va implica direct în echipa de Formula 1. Prima măsură ar putea fi demiterea lui Martin Whitmarsh din funcţia de şef al echipei.

Esential 27 de ani este intervalul de timp petrecut de Ron Dennis ca CEO la McLaren Group
1980 este ultimul sezon in care McLaren nu mai terminase nicio cursa pe podium, contra-performanta repetata in 2013
Speculaţiile recente din presa internaţională cu privire la intenţia lui Ron Dennis de a reveni la conducerea echipei McLaren au fost confirmate joi seară.

Britanicul în vârstă de 66 de ani a reuşit să convingă consiliul de administraţie al McLaren Group să-l repună în funcţia de CEO pe care a mai deţinut-o în perioada 1982-2009. Astfel, el l-a înlocuit în funcţie pe Martin Whitmarsh şi a căpătat puteri depline în cadrul echipei de Formula 1.

Dennis şi-a justificat revenirea prin faptul că McLaren traversează o perioadă dramatică în campionat, după ce 2013 a fost primul sezon după 1980 în care nu a obţinut nici măcar un podium. Britanicul urmează să analizeze activitatea echipei, iar în luna februarie va anunţa o serie de schimbări în departamentul de conducere.

Pe parcursul lunii februarie voi implementa structura organizaţională cea mai potrivită.

Ron Dennis
CEO McLaren Group
"Vor fi schimbări şi vom câştiga din nou.
Acţionarii m-au mandatat să scriu un nou capitol în istoria McLaren şi vom începe prin îmbunatăţirea performanţelor. În următoarele săptămâni intenţionez să revizuiesc toate afacerile pentru a optimiza fiecare aspect al operaţiunilor. Pe parcursul lunii februarie, voi crea un nou grup strategic şi voi implementa structura organizaţională cea mai potrivită"
, a precizat el într-un comunicat de presă.

Nu este exclus ca una dintre principalele decizii pe care le va lua Dennis să fie demiterea lui Whitmarsh de la conducerea echipei. De altfel, el a precizat recent că a discutat cu Ross Brawn, fostul şef al echipelor Benetton, Ferrari şi Mercedes, posibilitatea de a-l aduce la McLaren în calitate de şef de echipă după ce acesta va încheia perioada de şase luni de pauză pe care şi-a impus-o la finalul anului trecut.

În plus, eventuala demitere a lui Whitmarsh va scădea radical şansele ca Fernando Alonso să revină la McLaren în sezonul 2015, întrucât proiectul îi aparţinea.

Dennis a reuşit să recapete controlul echipei de Formula 1 fără să cumpere şi alte acţiuni la McLaren Group pe lângă pachetul de 25% pe care îl deţine deja.

Via BBC Sport

Comentarii (15)

  • GrosJan
    unii chiar nu pot sta deoparte dupa ce se retrag "definitiv"

    "În plus, eventuala demitere a lui Whitmarsh va scădea radical şansele ca Fernando Alonso să revină la McLaren în sezonul 2015, întrucât proiectul îi aparţinea."

    Unde mai fuge Alonso daca il bate Kimi?! McLaren ba, RBR in niciun caz ca nu vor da aia vrabia din mana, la fosta Renault e saracie lucie, la Mercedes iar nu se poate ca nu va vrea sa aiba iar de-a face cu Ham... Minardi nici aia nu mai e... greu
    17 14
  • merge la Williams dupa Massuka cel cuminte
    6 13
  • am si eu asa o mica nemultumire catre AM. Dupa accidentul lui Kubica ne tineati la curent cu fiece pas iar acum despre MSchumacher (cu toate ca a facut istorie in Formula 1 si fiind alaturi 2 decenii pin acum) nu mai aud nimic, trebuie sa scotocesti alte surse.
    12 2
  • @AM: Nu am mai publicat informatii despre Schumacher pentru ca starea sa de sanatate a ramas neschimbata (stare stabila, dar critica, in coma indusa). Medicii de la Spitalul din Grenoble si purtatoarea de cuvant a lui Michael Schumacher nu au mai facut niciun fel de declaratii.

    Informatiile aparute in presa despre cum va evolua starea de sanatate sunt pur speculative, intrucat vorbim despre declaratii ale unor medici care nu se ocupa de Schumacher.
    21 0
  • GrosJan
    Sunt curios unde o sa fuga vitzelul plasticos dupa ce o sa termine campionatul pe 5 ;)-Ron nu e prost, a si afirmat ca nu se va opune unei eventuale veniri a lui Alonso, dar nu va fi cazul.....
    11 6
  • @daniel.p
    Oricum mersi de raspuns!
    6 0
  • Axinte
    Schumacher? E in faza de leguma, gata.
    1 24
  • Ron Dennis cu siguranta n-are nicio problema cu venirea lui Alonso care e cu mult peste Button si debutantul acela. Intrebarea e daca Alonso va accepta sa vina la McLaren? Si pana sa-l bata Kimi pe Alonso, mai trebuie sa bea multa Finlandia. Pana una alta, Alonso e dublu campion mondial, Kimi a luat un titlu si pe urma a luat-o si pe ulei cateva sezoane, apoi s-a retras ca s-o dea mai bine la masea si acum mai face si el un ban, inainte de pensionare. Pana la Alonso, Raikkonen are alte probleme - monopostul Ferrari. Degeaba se bat unul pe altul daca o vor face pe locurile 5-6. Nu are nimeni de castigat, toata lumea pierde.
    10 10
  • Axinte
    daa, repede ca "pana una alta alonso are 2 titluri in timp ce kimi numai unul". Acelasi argument (nr de titluri) nu mai e bun cand vine vorba de titlurile lui vettel de exemplu.
    A, si button si alonso erau la un moment dat in aceeasi echipa, dar alonso era doar rezerva ca nu putea fi mai bun nici decat trulli nici decat button
    10 9
  • sumudica
    pe locurile 5-6 nu se pune problema de titlu, e fiecare pentru el, sa iasa niscai ceva macar la constructori
    4 0
  • Cu Dennis la conducere, McLaren se va comporta altfel... Va arata mult mai bine.
    12 1
  • Da, cu Dennis McLaren va putea sa-i egaleze la hotii pe cei de la Red Bull. Ce subtilitate, diplomatie, frica, astia de la McLaren nu s-au jucat cu regulamentul, au furat cu japca. Au dat jaf ca la drumul mare. Dennis o avea rude in Romania?
    4 13
  • In sfarsit.
    4 0
  • mirel_f1
    ar fi bine sa revina Denis ar avea McLaren de castigat mai ales ca au mare nevoie de o revigorare a echpei si tot odata de a aduc e rezultate echipei de care au nevoie .......
    6 0
  • GrosJan
    merse Bula sa-si schimbe numele, motivand ca daca schimba prima litera a numelui actualll...
    Si l-a schimbat: Denis (sau Dennis, cum vreti)
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru