Ron Dennis vrea să revină la conducerea McLaren printr-o achiziţie de acţiuni

de Daniel Popescu
Joi, 05.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis intenţionează să devină acţionarul majoritar al McLaren Group pentru a reveni la conducerea echipei de Formula 1 sau pentru a-l aduce pe acest post pe Ross Brawn.

Esential 25 este procentul de actiuni detinut de Ron Dennis la McLaren Group
25 de procente din mcLaren Group detine omul de afaceri Mansour Ojjeh
50 de procente este participatia fondului de investitii al statului Bahrain la McLaren Group
Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, şi-a stabilit un plan prin care intenţionează să preia controlul companiei şi, implicit, al echipei de Formula 1, potrivit unor informaţii dezvăluite de televiziunea britanică Sky.

În prezent, Dennis deţine 25% dintre acţiunile McLaren Group şi este determinat să cumpere un pachet de 25% dintre acţiuni deţinut de omul de afaceri saudit Mansour Ojjeh. În plus, britanicul vrea să cumpere şi o parte dintre cele 50% dintre acţiuni deţinute în prezent de Mumtalakat, fondul de investiţii al statului Bahrain.

Potrivit estimărilor realizate de Sky, Dennis are nevoie de 125 de milioane de lire sterline, echivalentul a aproximativ 150 de milioane de euro, pentru a cumpăra aceste acţiuni, iar suma de bani ar putea proveni din partea China Investment Corporation, cel mai mare fond de investiţii din China.

DENNIS ŞI BRAWN, CANDIDAŢI PENTRU ŞEFIE

Dennis a luat decizia de a prelua controlul McLaren Group ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare înregistrate de echipă de Formula 1 în sezonul 2013, când Jenson Button şi Sergio Perez nu au obţinut nici măcar un podium.

Aparent, planul lui Dennis este să devină şeful echipei de Formula 1 sau să-l aducă în această funcţie pe Ross Brawn, care va părăsi Mercedes la sfârşitul acestui an.

Mansour Ojjeh nu şi-a exprimat nicio dorinţă de a vinde acţiunile pe care le deţine.

Purtator de cuvant
McLaren
Planurile evidenţiază încă o dată ruptura dintre Dennis şi actualul şef Martin Whitmarsh, ruptură care a fost amplificată de interesul celui în urmă de a-l readuce la echipă pe Fernando Alonso în sezonul 2015. Pentru moment, McLaren nu a comentat în detaliu dezvăluirile făcute de Sky.

"Mansour Ojjeh nu şi-a exprimat nicio dorinţă de a vinde acţiunile pe care le deţine. Aşa că lucrurile decurg conform programului la McLaren şi ne concentrăm pe dezvoltarea noului monopost de Formula 1 care să ne permită să ne îmbunătăţim performanţele pe circuit pentru sezonul 2014", a precizat un purtător de cuvânt al echipei.

Dennis a fost şeful echipei McLaren până la sfârşitul sezonului 2009, când a fost nevoit să demisioneze din cauza scandalului de spionaj Spygate în care a fost implicată şi Ferrari.

Via Sky

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru