Presă: Red Bull a vrut să convingă Audi să-i furnizeze motoare pentru Formula 1

de Daniel Popescu
Marti, 17.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a abordat Audi cu scopul de a convinge constructorul german să cumpere acţiuni la echipă şi să dezvolte propriile motoare pentru Formula 1, potrivit presei britanice.

Red Bull a abordat deja Audi pentru a afla dacă producătorul german este interesat să dezvolte propriile motoare pentru Formula 1.


La finalul Marelui Premiu al Australiei în care a obţinut doar un loc şase prin Daniel Ricciardo, Red Bull Racing a anunţat că va lua în calcul o retragere din Formula 1 în cazul în care FIA nu va egaliza motoarele prin regulament.

Frustrarea cvadruplei campioane mondiale a venit pe fondul nemulţumirilor cu privire la performanţele motorului Renault, iar publicaţia britanică The Times a dezvăluit că Red Bull Racing a căutat deja soluţii în acest sens.

Sursa citată afirmă că Red Bull a abordat deja Audi pentru a afla dacă producătorul german din cadrul grupului Volkswagen este interesat să cumpere acţiuni la echipă şi să dezvolte propriile motoare pentru Formula 1. Alegerea echipei austriece se bazează pe succesul pe care îl are Audi în Campionatul Mondial de Anduranţă şi, mai ales, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu motoare hibride, asemănătoare ca şi concept cu cele din Formula 1.

Cu toate acestea, oficialii constructorului german nu au fost impresionaţi de propunerea celor de la Red Bull Racing şi au respins imediat propunerea.

Dezvăluirile din presa britanică apar la numai o zi după ce publicaţia Autosport a anunţat că Renault va cumpăra Toro Rosso, a doua echipă Red Bull, în cazul în care va decide să concureze în Formula 1 cu propria echipă.

Via The Times

Comentarii (1)

  • buni prieteni sunt newey si horner cu vettel; stiau ca in 2015 vor fi ca bolovanul in apa
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru