Renault va cumpăra Toro Rosso în cazul în care decide să aibă propria echipă în Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 16.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a ales deja să cumpere Scuderia Toro Rosso de la Red Bull în cazul în care va decide să aibă propria echipă de uzina în Formula 1.

Am putea vinde Toro Rosso, dar nu trebuie neapărat să facem asta.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Presa internaţională a relatat în luna februarie că Renault a iniţiat o analiză pentru a identifica beneficiile de a concura cu propria echipă în Formula 1.

Constructorul francez a confirmat recrutarea lui Bob Bell, fost director tehnic la Mercedes, ca parte a proiectului de analiza, iar publicaţia britanică Autosport susţine că Renault a decis deja să cumpare Toro Rosso de la Red Bull în cazul unui verdict pozitiv.

"Am putea vinde Toro Rosso, dar nu trebuie neapărat să facem asta. Chiar dacă Renault preia Toro Rosso, vom avea o cooperare (n.r - pentru programul Red Bull junior)", a declarat Helmut Marko, consultantul Red Bull.

Renault a ales această echipă în detrimentul celor de la Lotus, Sauber şi Force India pentru că este singura dintre cele patru care nu are datorii.


La rândul său, Franz Tost, şeful Toro Rosso, consideră că o achiziţionare a echipei ar fi benefica pe termen lung, chiar dacă Red Bull asigură în prezent liniştea financiară.
"Ar fi pasul următor pentru noi. Ar fi bine pentru Toro Rosso să fie împreună cu un constructor", a precizat italianul.

Renault a vizitat recent sediul Toro Rosso şi a ales această echipă în detrimentul celor de la Lotus, Sauber şi Force India pentru că este singura dintre cele patru care nu are datorii, ceea ce face achiziţia mai eficientă din punct de vedere financiar. Renault a refuzat să comenteze informaţiile, însă publicaţia Autosport susţine că Alain Prost, cvadruplu campion mondial şi ambsadator al francezilor, a convins deja conducerea producătorului ca achiziţionarea unei echipe este cea mai bună soluţie.

Informaţiile apar la numai o zi după ce Red Bull a ameninţat că s-ar putea retrage din Formula 1 din cauza regulamentului tehnic.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • hmmmm ...

    Poate ar fi mai bine daca ar cumpara Fiat Chrysler Automobiles echipa Torro Rosso si ar relansa marca Alfa Romeo in F1

    ar fi frumos ...
    13 6
  • @Sexy Ce glumă!!! :)) FIATul e vai mama lor și tu visezi la Alfa Romeo în F1. Poate l-ai crezut și pe Ponta cu echipa de F1... Poate să cumpere VW FIATul, că altfel italienii n-au nici o speranță.
    10 10
  • @ferr1

    pe tine cine te-a intrebat?
    suferi de complex de afirmare?

    :))))
    11 9
  • F1 Vision
    Daca este sa fiu sincer, Alfa Romeo nu prea mai are ce cauta in F1, dar Maserati are. Dar doua echipe ale aceluiasi constructor sa se bata intre ele... nu este prea destept. Alfa Romeo trebuie sa se concentreze pe alte competitii iar Maserati trebuie sa lupte in Le Mans, poate chiar alaturi de Ferrari, pentru ca acolo sunt clase diferite si chiar pot face fata cu brio.

    Ce nu prea inteleg eu este de ce doreste Renault sa cumpere o echipa atata timp cat... inca nu au rezolvat probleme motorului actual. Plus cei de la Red Bull lucreaza alaturi de ei la rezolvarea acestor probleme, nu este mai bine impreuna?

    Sa vedem cum vor evolua aceste pachete de propulsie (suna frumos stiu :P) in urmatoarele curse, daca o sa avem tot zece piloti in puncte din zece piloti in cursa... cred ca ma pot uita mai departe la National Geographic Wild sau imi vad de treaba mea decat sa ma uit la o cursa de F1.
    7 1
  • @f1 vision.de acord cu tine.dar la fel ca in trecut, cred ca ei nu vad importanta dezvoltarii motorului atata timp cat incaseaza banii doar din profitul de pe urma lor.cred ca aspectul financiar este unul de luat in seama.ferrari (ma refer la echipa de uzina) la urma urmei cati sponsori are pe masina?la fel si mercedes.banii vin direct la ei.in loc sa plateasca pentru reclama pe masina nu mai bine incaseaza renault banii de la alti sponsori?
    2 0
  • Era si timpul, probabil renault are mai de mult intentia de a reveni cu propria echipa dar nu vreau sa cred ca nu furmizeaza rbr-ului un motor maxim dezvoltat.
    3 0
  • Era si timpul, probabil renault are mai de mult intentia de a reveni cu propria echipa dar nu vreau sa cred ca nu furmizeaza rbr-ului un motor maxim dezvoltat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru