Presă: Toro Rosso va utiliza motoare Ferrari de specificaţie 2015 în sezonul 2016

de Daniel Popescu
Marti, 06.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso a semnat un contract pentru a utiliza motoare Ferrari de specificaţie 2015 în sezonul 2016 al Formulei 1, potrivit presei olandeze.

Echipa şi-a securizat motoare Ferrari pentru sezonul 2016.

Sursa Toro Rosso
Red Bull negociază în prezent un parteneriat tehnic cu Ferrari pentru motoare pentru cele două echipe pe care le deţine, însă lucrurile sunt complicate din cauza faptului că producătorul italian vrea să ofere doar unităţi de propulsie de specificaţie 2015 pentru sezonul următor.

Producătorul de băuturi energizante nu a luat încă o decizie finală cu privire la echipa principală, însă publicaţia olandeză F1Today susţine că Red Bull a ajuns deja la un aocrd cu Ferrari pentru Scuderia Toro Rosso.

Potrivit unei surse din cadrul echipei cu sediul la Faenza, Toro Rosso va utiliza în sezonul 2016 motoare Ferrari de specificaţie 2015. "Echipa şi-a securizat motoare Ferrari pentru sezonul 2016. Vom concura cu motoare de specificaţie 2015, întrucât unităţile s-au dovedit rapide şi fiabile", a precizat sursa.

Un anunţ oficial pe marginea acestui subiect este aşteptat în curând.

Red Bull a dezvăluit că a reluat şi negocierile cu Mercedes pentru furnizarea motoarelor, însă avea nevoie de un acord rapid pentru Toro Rosso, întrucât echipa italiană este în mare întârziere cu dezvoltarea monopostului şi are mai puţin angajaţi decât Red Bull Racing pentru a implementa noile unităţi Ferrari.

Via F1Today

Comentarii (1)

  • Deci dintre toti motoristii Ferrari a scapat sa motorizeze RBR. Probabil ca nea Bernie va face presiuni pe Mercedes sa motorizeze ei RBR. Acum sper doar ca Toro Rosso sa nu il angajeze pe dl. Adrian N. si sa zburde pe langa Ferrari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru