Presă: Red Bull negociază cu Ferrari un parteneriat pentru motoare

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull este în discuţii cu Ferrari pentru un parteneriat pentru motoare prin care să primească unităţi de propulsie cu 20-30 de cai putere mai lente decât cele folosite de Scuderia, potrivit presei germane.

Red Bull este nemulţumită de modul în care evoluează actualul parteneriat pentru motoare cu Renault, din cauza lipsei de performanţe şi fiabilitate a acestora.

Opţiunile echipei austriece sunt limitate, însă publicaţia germană Sport Bild susţine că Red Bull a iniţiat discuţii cu rivalii de la Ferrari.

Chiar dacă un astfel de parteneriat este dificil de anticipat, întrucât Ferrari şi-ar întări unul dintre principalii adversari în lupta pentru titlurile mondiale, sursa citată afirmă că negocierile sunt uşurate de faptul că Red Bull ar urma să aibă statut de echipa B. Astfel, constructorul italian ar furniza celor de la Red Bull Racing motoare cu 20-30 de cai putere mai lente decât cele pe care le foloseşte pentru propria echipă.

Urmareste Automarket
Informaţiile nu au fost confirmate de cele două părţi, însă consultantul Helmut Marko afirmă că o astfel de unitate de propulsie ar fi oricum mai performantă decât cea furnizată în prezent de Renault.
"Chiar şi o versiune B a motorului Ferrari ar fi mai bună decât versiunea A de la Renault", a precizat el.

În cazul în care un astfel de parteneriat va avea loc, Renault ar putea cumpăra o echipă de pe grila de start, cel mai probabil Lotus. De altfel, constructorul francez a anunţat anterior că nu este rentabil să rămână în Formula 1 doar în calitate de furnizor de motoare.

Parteneriatul Red Bull - Ferrari ar urma să includă şi Scuderia Toro Rosso. Red Bull Racing a mai utilizat motoare Ferrari în sezonul 2006, în timp ce Toro Rosso a mizat pe propulsie italiană intre 2007-2013.

Via GrandPrix247

Comentarii (6)

  • ce?
    9 1
  • Renault asteapta sa intre cu drepturi depline in F1. Asta cred eu ca e strategia lor. Si atunci cu siguranta motorul lor va fi altul. Red Bull cu motor Ferrari mai slab....greu de crezut. Da, pot compensa cu aerodinamica insa nu e suficient.
    2 1
  • Pai daca ar face asa ceva, Ferrari ar fi mai slaba la Rbr, se stie ca anul trecut Reno era mai slab ca Fearari cu 30- cp si cu toate astea Rbr erau mereu in fata lor in cursa, aerodinamica praf/
    2 1
  • Eu cred ca asta e praf in ochi pentru a forta mana celor de la Renault, cumva trebuie sa ii determine sa faca ceva cu motorul... Si mai cred ca RedBull nu se va multumi niciodata cu "B"-ul indiferent ca e Renault, Merc, Ferrari sau Honda, asta ar transforma toata echipa intr-o echipa "B".
    3 1
  • Sa moara vettelica cand vor trece rbf-urile pe langa el :))
    8 7
  • :))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru