Raikkonen intenţionează să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 04.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a dezvăluit că se va retrage din Formula 1 la expirarea actualului său contract cu Ferrari, la sfârşitul sezonului 2015.

Esential 2015 este anul in care Kimi Raikkonen sustine ca se va retrage din Formula 1
Kimi Raikkonen este în primul dintre cei doi ani de contract pe care îi are cu Scuderia Ferrari, însă nu a reuşit să impresioneze prin prestaţiile sale la începutul acestui sezon.

În mijlocul unor speculaţii că Ferrari ar putea renunţa prematur la serviciile sale, fostul campion mondial afirmă că îşi va respecta înţelegerea cu echipa italiană, însă consideră că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2015.

"(Mă văd la Ferrari) până când se termina contractul, iar apoi probabil că mă voi opri. Asta cred că se va întâmpla", a declarat el în paddock-ul circuitului de la Silverstone.

Mă văd la Ferrari până când se termina contractul, iar apoi probabil că mă voi opri. Asta cred că se va întâmpla.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Raikkonen a fost în permanenţă interesat să concureze şi în alte competiţii în paralel cu programul din Formula 1, lucru dificil însă în cadrul Scuderiei Ferrari, cu excepţia unei apariţii inedite la Goodwood Festival of Speed.

▶ Reportaj: Haosul dulce de la Goodwood

Finlandezul afirmă însă că nici măcar posibilitatea de a participa la raliuri nu l-ar determina să continue în Formula 1 şi după 2015.

"Am încercat multe lucruri şi nu cred că îmi face rău.

Nu poate decât să ajute, pentru că întotdeauna înveţi. Echipele se tem că ne putem accidenta, iar în trecut, când am fost la Ferrari, nu puteam face raliuri. Ar fi frumos şi pentru fani să facem multe lucruri. Dar nu cred că flexibilitatea (n.r - m-ar convinge să rămân în Formula 1). Să fac altceva nu are nicio influenţă asupra viitorului meu în Formula 1", a adăugat el.

Kimi Raikkonen a petrecut două sezoane modeste în Campionatul Mondial de Raliuri şi a concurat inclusiv în NASCAR.

▶ Top 10: Piloţi de Formula 1 care au concurat şi în raliuri

Via Autosport

Comentarii (10)

  • imi pare nespus de rau, sper sa revina asupra deciziei sale.. astia sunt titani..o sa vina kobayashi, chilton, eriksson si mai cine..
    7 3
  • Bogdan
    Deci omul nu are nici o apasare.
    5 0
  • Pe mine nu m-a convins Kimi in acesti ani, mai ales de la marea revenire.... Este o parere strict a mea personala, dar mie nu imi pare rau ca pleaca. Mult prea individualist si egocentric pentru F1. Da, are momente cand este extrem de rapid si face niste lucruri spectaculoase, dar nu aceste momente il definesc, pe de alta parte acestea sunt doar unele laturi pe care un campion integru ar trebui sa le aiba.
    Dar cum spuneam, este doar parerea mea si atat.
    12 12
  • @jumbo1974ro
    Ei bine...vezi tu...parerea ta este gresita...
    6 8
  • :( Inca un an sa-l mai suport? Fa un bine echipei Ferrari si retrage-te anul asta, Kimisor. In ritmul in care conduci acum, pentru noi, fanii Ferrari, sfarsitul lui 2015 va veni foarte greu.
    12 12
  • bernie
    @ferule fa-ne si tu un bine si nu ne mai stresa cu comentariile tale idioate.
    6 11
  • @ferr1

    I-ai fi sugerat asta si in sezonul 2007?
    hai serios ... nu ii Kimi de vina k a primit o caruta ...
    e la fel de parca ai zice k sezonul 2011 si 2013 a fost vina lui Alonso si in 2012 a vrut sa piarda titlul ...
    7 1
  • @Soxy
    Nu ma refer la modul in care e masina, ci la greselile pe care le face. E inconstant. Ferrari voia un om care sa vina aproape de Alonso sau chiar sa-l bata(ceea ce era dificil). Insa Raikkonen e la mama naibii. E indolent.
    Cand vine vorba de implicare, Alonso si Raikkonen sunt doua linii paralele. Spaniolul da totul indiferent de conditii, celalalt renunta imediat cum nu-i convine ceva. Raikkonen a venit la Ferrari, a vazut masina slaba si a renuntat sa mai traga tare. Se chinuie sa treaca linia de sosie. Parca ii e scarba. Asta ma deranjeaza. Daca venea aproape de Alonso, daca il batea, nu avea nimeni ce sa-i reproseze. Insa greseste pe perioada de franare, are acrosaje, se pierde in pluton, nu are un ritm constant... Probabil operatia l-a afectat mai mult decat credea sau pur si simplu nu-i mai face placere. Raikkonen nu e omul care sa traiasca pentru Formula 1, cum e, spre exemplu, Schumacher.
    4 5
  • soferrica1 asta(ferr1) i se umfla margelele de cite ori vine vorba de Raikkonen,si ca sa se consoleze toarna si cite o cascada de voturi rosii in capul aluia de-l contrazice!
    2 0
  • Mai bine nu ar fi particcipat niciodata, betivul asta este doar o pata neagra pe postamentul F1, sper sa nu mai piloteze nimic altceva in afara de paharul de trascau catre gura!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru