OFICIAL: Raikkonen a semnat un contract pe două sezoane cu Ferrari

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat miercuri revenirea lui Kimi Raikkonen la echipă pe baza unui contract pe două sezoane valabil în perioada 2014-2015.

Esential 3 sezoane a mai concurat Raikkonen pentru Ferrari
1 titlu mondial a cucerit Raikkonen in combinezonul Scuderiei Ferrari (2007)
8 sezoane a concurat Felipe Massa pentru Ferrari in perioada 2006-2013
Ferrari va avea parte de o linie de piloţi formată integral din campioni mondiali în sezonul următor, după ce Scuderia a confirmat miercuri speculaţiile apărute în presa internaţională la adresa lui Kimi Raikkonen imediat după Marele Premiu al Italiei de la finalul săptămânii trecute.

Potrivit unui scurt comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, Raikkonen a semnat un contract pe două sezoane care va fi valabil în perioada 2014-2015, urmând să devină astfel coechipierul lui Fernando Alonso. Anterior, presa internaţională a speculat că Alonso ar putea pleca la Lotus în cazul în care Raikkonen va reveni la echipă.

"Scuderia Ferrari anunţă că a ajuns la un acord cu Kimi Raikkonen.

Finlandezul i se va alătura lui Fernando Alonso în linia de piloţi pentru următoarele două sezoane", a precizat Ferrari în comunicatul de presă intitulat "Bine ai revenit, Kimi!".

Contrar practicilor obişnuite în astfel de situaţii, comunicatul de presă al Scuderiei nu include nicio declaraţie din partea lui Raikkonen sau a oficialilor echipei despre acest transfer. 

Anunţul Scuderiei vine la mai puţin de 24 de ore după ce Felipe Massa a anunţat pe reţeaua de socializare Instagram că nu va concura pentru echipă în sezonul 2014. Brazilianul părăseşte astfel Ferrari după opt ani în care a fost la un singur punct de titlul mondial în sezonul 2008.

▶ Cariera lui Felipe Massa la Ferrari

Iniţial, Raikkonen a negociat semnarea unui contract cu Red Bull Racing pentru a deveni coechipierul lui Sebastian Vettel, însă cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord.

Cealaltă soluţie pentru finlandez era să rămână pentru cel puţin încă un sezon alături de Lotus, însă echipa britanică nu i-a putut oferi garanţii financiare că va putea dezvolta un monopost competitiv în 2014, pe lângă faptul că i-a plătit salariul cu întârziere. 

Raikkonen a mai concurat pentru echipa de la Maranello în perioada 2007-2009 şi a câştigat titlul mondial chiar în primul sau sezon, după ce a profitat de conflictele interne de la McLaren dintre Lewis Hamilton şi Alonso.

Totuşi, după un sezon 2008 în care a stat mai mult în umbra lui Massa şi a unui parcurs modest în 2009 după schimbarea regulamentului tehnic care a propulsat Brawn GP şi Red Bull în lumina reflectoarelor, finlandezul şi-a reziliat contractul cu Ferrari în schimbul a 17 milioane de euro pentru a-i face loc la echipa chiar lui Alonso. 

Comentarii (28)

  • SchumyTW
    http://formula1.ferrari.com/news/back-kimi
    7 10
  • Bravo Kimi ! Acum sa te vedem!
    26 11
  • ma bucur de revenirea lui kimi. totusi ar fi un mare pacat sa fie ordine de echipa gen alonso-massa. bine ar fi ca, kimi sa aiba o masina identica cu alonso. nu stiu cum se va abtine echipa italiana...
    25 12
  • Va fi spectacol! Asta e cel mai important! :)
    23 11
  • Perfect.Va fi scandal !
    30 31
  • Cea mai puternica echipa!
    22 18
  • In principiu kimi si-a dominat partenerii pe unde a fost. o mica exceptie e 2008 dar atunci au fost cateva "ghinioane" care au dus la favorizarea lui Massa in partea a doua a acelui sezon. Memorabil incidentul cu Hamilton de la semaforul de la iesirea de la boxe.

    Alonso insa e un pilot de un alt calibru fata de pilotii pe care i-a avut coechipieri pana acum. Va fi interesant de vazut cine e mai bun pe pista pornind de la presupunerea ca vor avea masini identice. Sper sa nu iasa scandal din releatia lor. Si ... welcome back Kimi!
    24 12
  • Nu conteaza cine pe cine domina la Ferrari. Conteaza daca Ferrari va avea un monopost rapid pentru ca Alonso si Raikkonen sa-l bata pe Vettel.
    Tinand cont ca Ricciardo va fi pilotul nr 2. la Red Bull, probabil Ferrari are prima sansa la titlul constructorilor. Dar fara un monopost rapid, nici cu acesti piloti nu vor obtine vreun trofeu.

    A plecat Massa... poate dupa 2014 va pleca si Domenicalli.
    24 11
  • Holly shit!! Asta da audienta pentru anul urmator!
    14 12
  • phlorin81
    Cine a spus ca visele nu se implinesc???
    Iata ce postam eu la prima cursa a acestui sezon din martie si eram huiduit de internautii acestuii site:

    "Dupa cursa de azi nu ma pot abtine sa nu ma intreb ce a fost in capul celor de la Ferrari cand l-au pastrat pe Massa in dauna lu' Kimi... Un cuplu Raikkonen - Alonso era de vis.... Kimi avea avantajul titlului catigat cu Scuderia fata de Massa... Pacat... FELICITARI Kimi pt debutul de sezon, senzational!!!"

    Anul viitor avem acest cuplu si un motiv in plus sa urmarim F1!!!
    FORZA FERRARI!!!!!!
    acum hai cu manutze rosii ca data trecuta...
    38 14
  • mirel _f1
    antradevar va fi o lupta interna pentru locul 1 la Ferrari si mai mult va fi o lupta deschisa cu cei de la Red bull mai ales ca de la nul viitor echipele vor pleca de la zero cu o noua masina,cred ca ferrari va redeveni no 1
    10 13
  • I KNEW IT!!!!
    Foarte tare !!!!!!
    nu am sperat degeaba ... Lui di Monte i-a venit mintea!!!
    WELCOME BACK KIMI !!!!
    FORZA ROSA !!!
    16 16
  • Bogdan
    Eu sunt sceptic. Asa cum am mai spus si in alta parte, este nevoie de o schimbare a philosofiei la Ferrari pentru ca lucrurile sa mearga cum trebuie. Si dupa atatia ani in care au mers pe linia asta cu un pilot numarul 1 si canibalizarea celui de-al doilea eu cred ca va fi greu ca ei sa schimbe macazul.
    Iar faza asta cu reintoarcerea lui Kimi dupa ce acum ceva vreme l-au dat afara ca il aduca pe Alonso ... Hm! Cred ca omul a semnat un super contract de data asta, nu ca data trecuta ar fi iesit in pierdere.
    Vedem.
    12 12
  • supercontract avea data trecuta, altfel nu incasa 17 mil. Acum doar 2 ani ...
    Ferrari vrea sa vada daca este clar mai bun decat Alonso, caz in care il vor debarca pe Alonso. Daca vor fi relativ egali, Kimi va avea de pierdut. O problemuta ici, una colo, iese di carti la titlu si apoi stim ... faster than you

    Massa nu a plecat ca a fost slab (nu zic ca nu a fost) ci pentru ca echipa se indoieste de Alonso
    8 18
  • Fan F1
    Eu cred ca Massa aplecat pentru ca Ferrari si-au dat seama ca au nevoie de 2x Alonso, si singurul care pare la fel de constant era Raikonnen nu de alta dar sincer, Raiko face o treaba exact la fel de buna ca Alonso cu o masina similara. Cea mai simpla solutie? Aducerea lui Raikonnen lol. Nu este chiar cea mai complicata chestie de gandit, ma uit la situatia din clasament in acest moment si uite un calcul simplu: Alo 169 + Rai 134 = Fer 303, care sincer arata mult mult mai bine ca Fer 248. Deh este o diferenta imensa de vreo 55 de puncte looool.
    11 12
  • cupitza
    Sunt fan Ferrari, insa nu ma bucur de venirea lui Kimi. Din experienta anterioara de la calutul cabrat, stiu ca nu prea le avea cu reglatul masinii, iar campionatul castigat a fost cu noroc. Dupa parerea mea Massa este (a fost) mai bun ca el. Ceva totusi s-a intamplat dupa accidentul de la MP al Ungariei, ca dupa revenire nu a mai fost la fel sau poate masina nu a fost la fel ca cea cu care era cat p'aci sa castige campionatul. Sper totusi ca schimbarea sa fie buna si la anul sa castige macar un titlu. Forza Ferrari!
    7 19
  • Acest anunt era mai potrivit sa fie facut ieri:
    http://formula1.ferrari.com/it-happened-today/happened-today-10-september

    On 10th September 2006, Michael Schumacher won the Italian Grand Prix. It was Michael’s fifth win in the Scuderia’s home race and the ninetieth of his extraordinary career: the final one would come three weeks later in Shanghai.

    That day has passed into Formula 1 history because, after the race, the seven times world champion announced his retirement from racing and at the same time, the Scuderia confirmed the driver pairing that would fly the Prancing Horse colours as from the following season, namely Felipe Massa and Kimi Raikkonen.
    5 11
  • Adrian24
    Sunt deopotriva fan Alonso si Kimi insa amandoi intr-o echipa n-are nici o noima. isi diminueaza unul altuia sansele de deveni campion mondial si il avantajaza tot pe Vetel. pacat, o gresala capitala de srategie la ferrari.
    5 21
  • mi-as dori ca raikkonen sa il domine pe alonso in aceeasi maniera in care o facea cu montoya... insa tare mi-e frica ca sezonul 2008 sa se repete din nou... alonso este foarte bun iar kimi daca nu va fi sprijinit de echipa nu va performa... sunt sigur insa ca nu ii pasa, el e omul de ghtata indiferent cine ii e coechipier si ce performante are in raport cu acesta
    13 11
  • desi nu l-am simpatizat mi-ar placea ca felipe sa mai castige o cursa pt ferrari inainte de plecare
    13 11
  • senna campionu tuturor timpuri
    comentati numai balarii, ferrai viseaza inca la titlul anul asta si deja a castigat al 2 lea pilot sa il sprijine pe celebrul "alfonso cel depasit", o strategie inteligenta, a impuscat toti iepurii care se putea pentru ca a scapat de principalul rival al lui "alfonso cel depasit" si anul acesta si anul viitor, kimi s-a vandut, locotenent pe viata.
    5 8
  • @lusenna
    Da, s-a vandut lui Alonso si nu lui Vetel ca tanarul vitzel se teme ca de dracu de un pilot adevarat, NO??
    5 2
  • Comentati degeaba!
    In primul rand Raikkonen n-a ajuns la Red Bull nu din cauza lu' Vettel. Kimi n-a ajuns la Red Bull din cauza varstei pe care o are. Ganditi-va ca pe 17 oct va implini 34 de ani, ori filozofia Red Bull e alta. Apoi, legat de transferul la Ferrari...am o presimtire ca nu va iesi bine! Atat Alonso cat si Raikkonen mi se par doi "mercenari". Isi fac treaba, isi iau banii si pleaca acasa. Nu au abilitatile si calitatile lu' Schumi de a strange echipa in jurul lor, nu se simt acolo ca-n sanul familiei. In plus, ce va face Ferrari din 2016? Raikkonen va avea 37 ani iar Alonso 35.
    5 8
  • Bun comentariu 91Schumi06! Va fi o lupta interna apriga la Ferrari. Cum e si normal atunci cand practici un sport: vrei sa fii primul si lupti pentru asta. Dar perdanta va fi echipa Ferrari. Linistea de la RBR e mai propice performantei. E suficienta presiune din partea celorlati piloti pentru a mai avea si in cadrul echipei. Dar daca ei se descurca asa, treaba lor.
    1 3
  • @91schum
    Fals. Alonso a strans echipa in jurul lui cum n-a facut-o Schumacher. Schumacher n-a fost singur acolo, erau personalitati puternice in acea echipa, Todt, Brawn-pe cand Alonso il are doar pe....Domenicali.Si totusi au facut un monolit iar Alonso a tractat echipa dupa el, iar echipa i-a acordat incredere maxima. Alonso e foarte carismatic in cadrul tifosi si e suficient. Nu ma astept ca fanii altor piloti sa-l agreeze, dimpotriva. Este inamicul nr 1 al lui Redfools in acesti ani. Pa.
    6 4
  • De unde stie lumea ca Ferrari ce strategie are aceasta linie de piloti ... ?
    Vom vedea in 2014 ... Kimi si Alonso clar mai au cateva cartuse de tras
    Ce va fi in 2016 vom vedea ... pot aparea piloti buni de care ink nu stim
    Oricum sunt piloti tineri si talentati destui ... Kimi si Alonso sunt doar cate unul
    1 0
  • Singaporezul
    Felicitari pt.transfer cea mai buna solutie pt. Ferrari ,o sa vedem care este cu adevarat mai bun dintre cei doi.Probabil ca in cursa va fi alonso iar in calificari kimi.
    0 1
  • poa sa iasa ca la McLaren in trecut, cand echipa a pierdut titlul din cauza lui Alonso; acu poate castiga altu din cearta celor 2
    :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru