Raikkonen va concura în ultimele două curse după ce a ajuns la un acord cu Lotus

de Daniel Popescu
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen va participa la cursele din Statele Unite şi Brazilia după ce a semnat o înţelegere cu Lotus privind plata salariului pentru sezonul 2013, potrivit presei internaţionale.

Esential 15 milioane de euro este suma vehiculata pe care Lotus i-o datoreaza lui Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen a avut un weekend de coşmar în Marele Premiu din Abu Dhabi, ca urmare a tensiunilor din cadrul echipei Lotus cu privire la plata salariului pentru sezonul în curs.

Finlandezul a declarat public că nu va lua startul în ultimele două curse ale sezonului din cauza faptului că nu a primit niciun ban din contractul pentru 2013, însă publicaţia britanică Autosport a dezvăluit că cele două părţi au ajuns la o înţelegere.

Potrivit sursei citate, Steve Robertson, managerul lui Raikkonen au negociat timp de două zile în Abu Dhabi cu proprietarul Gerard Lopez şi urmează să semneze un act privind plata salariului. Dacă Lotus îşi va respecta promisiunile din contract, finlnadezul va participa la ultimele două curse.

Inţelegerea a fost finalizată din punctul nostru de vedere. Avem opţiuni care ne permit să preluăm controlul echipei într-un anumit interval de timp.

Mansoor Ijaz
Sef Quantum Motorsport
Aparent, cele două părţi au fost capabile să ajungă la un acord datorită faptului că Lotus este foarte aproape să confirme parteneriatul cu grupul de investitori Quatum Motorsport.
Mansoor Ijaz, şeful Quatum Motorsport, a dezvăluit în Abu Dhabi că a finalizat partea sa de contract, singura semnătură care lipseşte fiind cea a lui Lopez. În plus, el a confirmat că grupul Quatum Motorsport va avea opţiunea de a deveni acţionarul majoritar al echipei, chiar dacă iniţial va achitiona doar 35% din acţiuni.

"Fără nicio îndoială, înţelegerea va avea loc. Aş merge mai deparfte şi aş spune că înţelegerea a fost finalizată din punctul nostru de vedere. Avem opţiuni care ne permit să preluăm controlul echipei într-un anumit interval de timp. Vom face asta într-un mod coordonat cu partenerii noştri", a declarat el.

În plus, Lotus a anunţat în Abu Dhabi că speră să confirme parteneriatul cu Quatum Motorsport până marţi, 5 noiembrie.

Raikkonen a fost exclus din calificările de la Abu Dhabi, a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start şi a abandonat în primul viraj în urma unui contact cu un pilot Caterham.

Anunţul privind parteneriatul Lotus - Quatum Motorsport îi va deschide calea lui Nico Hulkenberg să semneze cu echipa britanică, după ce anterior s-a speculat că favoritul echipei este Pastor Maldonado în cazul în care nu va obţine finanţare de la grupul de investitori.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (2)

  • fenechiu
    uite ca se poate si la case mai mari.... ma bufneste rasul dar uite ca e real. Deci faci un contract initial prin care Lotus se obliga sa-i dea suma X de bani. Apoi mai faci un contract prin care Lotus se obliga sa respecte primul contract. Hai si cu al treilea contract ! :))))

    Acum mno, depinde ce scrie in al doilea contract. Uite un indiciu:
    "Dacă Lotus îşi va respecta promisiunile din contract, finlnadezul va participa la ultimele două curse"

    Si daca Lotus nu-si va respecta promisiunile? Dap, Kimi nu mai participa. Dar asta nu se mai potriveste cu titlul:

    "Raikkonen va concura în ultimele două curse după ce a ajuns la un acord cu Lotus"
    9 0
  • @fenechiu Fii sigur ca au bagat in contract niste penalizari imense daca nu se respecta
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru