Red Bull şi Ferrari refuză să împartă banii cu echipele mici

de Daniel Popescu
Luni, 03.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull şi Ferrari nu sunt de acord să împartă o parte din banii din drepturile TV cu echipele mici afectate de probleme financiare.

Echipele sunt aici pentru a concura, nu pentru a se sponsoriza una pe alta.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Bernie Ecclestone a propus ca echipele mari să împartă o parte din banii obţinuţi din drepturile TV cu echipele mici precum Force India, Sauber şi Lotus, afectate de grave probleme financiare.

Soluţia nu este însă deloc pe placul marilor echipe, care cataloghează ideea ca pe o formă de sponsorizare. Christian Horner, şeful Red Bull Racing, susţine că inclusiv echipa să are un buget limitat şi că Ecclestone ar trebui să modifice structura de distribuire a sumelor din drepturilor TV.

"Fiecare echipă şi-a negociat înţelegerea şi cred că este o problemă care i se adresează în privinţa distribuirii banilor. Avem presiuni uriaşe pe buget şi trebuie să operez echipa în limitele bugetului. Dacă deţinătorul drepturilor comerciale vrea ca echipele mici să aibă mai mulţi bani, atunci este alegerea şi responsabilitatea lui.

Echipele sunt aici pentru a concura, nu pentru a se sponsoriza una pe alta", a declarat britanicul.

Acest sport înseamnă inovaţie, inovaţia costă bani, multe investiţii pe termen lung.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
La rândul lor, cei de la Ferrari consideră că principalul obiectiv este atragerea unor venituri mai mari în Formula 1, care s-ar traduce automat prin mai multe venituri pentru echipe.

"În primul rând trebuie să analizăm cum putem creşte veniturile, aceasta este prioritatea. A doua este să ne asigurăm că cine vine în Formula 1 este conştientă de provocările competiţiei. Acest sport înseamnă inovaţie, inovaţia costă bani, multe investiţii pe termen lung. Aşa că vom continua să investim în Formula 1 şi pe asta ne concentrăm", a precizat Marco Mattiacci, şeful Ferrari.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • Ferrari
    Da pana la urma de ce sa imparta echipele doar nu si bosorogul? El ce hram poarta in afara ca distruge spectacolul cu tot felul de idei una mai idioata decat cealalta!
    23 1
  • As minti daca as spune ca baietii de la Ferrari stau bine la PR, sau la orice alt domeniu. Nu trebuie neaparat sa fiu fan Ferrari pentru a vedea ca desi au un buget destul de bun (mare, whatever), rezultatele nu numai ca intarzie sa apara dar se si ascund. Inteleg ca isi doresc mai multi bani din sponsorizari alea alea, dar sincer, m-as bucura daca si-ar dori si ceva rezultate. Inteleg ca le place Raikkonen si ca i-au oferit un salarariu si un contract pe doi ani dar dupa ce am vazut in 2014 scuze... poate sa vada care este problema. Nu stiu daca vor renunta la Alonso, nu vad nici de ce l-ar aduce pe Vettel atata timp cat problema este cum proiecteaza aceste monoposturi. Din punctul meu de vedere, atata timp cat nu au un model foarte clar de ce isi doresc de la aceste monoposturi, pot sa-l aduca si pe Dumnezeu sa il piloteze si rezultatele o sa fie tot penibil de slabe (un singur podium in 2014 intra exact in categoria asta).

    Din pacate, oamenii care conduc anumite echipe/corporatii/firme/echipe/whatever se bucura intotdeauna de idea ca sunt destepti chiar daca nu au si adus argumente in favoarea lor. Evident au ajuns acolo, sunt smecheri dar daca nu vor avea rezultate, scrie concediere pe ei.

    Sunt multe de spus despre incompetenta acestori manageri dar, ca intotdeauna, nu conteaza cine ce spune, conteaza daca cineva asculta si intelege aceste lucruri. Iar aici... este problema.
    13 7
  • (89)

    Esti un fan Ferrari care maimutareste aiurea pe acest forum.
    7 28
  • (89)

    Cum face el pe inteligentul. Ce echilibrat si de treaba ii el. Pupala-r mama de scump ce este.
    5 24
  • CALUTUL CABRAT
    MIRCEA....ce batalie v-am dat in AMERICA-FORZA FERRARI
    7 2
  • A iesit Mirciulica din pestera.... Gata, ti-ai lins ranile destul dupa fiascoul de ieri?
    6 1
  • daniel
    a-nviat Mirciulica :))))))
    unde te-ai ascuns pana acuma soarece? ia povesteste-ne despre rezultatele "remarcabile" avut de McLaren in cursa de la Austin :))))))
    8 0
  • daniel
    Mircea, esti pe linga subiect.
    Echipele primesc cca 1/3 din incasari, restul merg la "patroni".
    Ai priceput? 2/3 la patroni din incasari insa RBR si Ferrari sint rai ca nu mai arunca ceva firimituri la cei mai mici ca ei!
    De ce ar face-o?
    Tu le-ai da la altii cand stii ca "boss" ia 2/3 ?
    EXCLUS! ... zic eu! Tu?
    13 0
  • de accord cu Daniel
    sa dea Bernie
    de ce sa dea echipele mari

    Bernie ia drepturile TV, incasarile pe publicitare la fiecare cursa si taxele de participare din partea fiecarei etape ... organizatorii rama DOAR cu incasarile din bilete si chiriile de catering si standuri comerciale
    dar banii grosi is din Publicitate care intra DOAR la CVC

    la ce plm sa dea echipele "firmitura lor"? cand grosul era mosul de Bernie????
    8 0
  • "Fiecare echipă şi-a negociat înţelegerea şi cred că este o problemă care i se adresează în privinţa distribuirii banilor. Avem presiuni uriaşe pe buget şi trebuie să operez echipa în limitele bugetului. Dacă deţinătorul drepturilor comerciale vrea ca echipele mici să aibă mai mulţi bani, atunci este alegerea şi responsabilitatea lui. Echipele sunt aici pentru a concura, nu pentru a se sponsoriza una pe alta"


    Foarte bine le-a zis. Tzaidracu ... ar da bani dar de la altii nu de la ei. Daca i-ai distribuit prost de la inceput iti asumi asta; si poate inveti ceva pentru viitor. But nice try ...
    3 1
  • @daniel

    Am inviat ajutat de rezultatul lui Kimi.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru