Posibil boicot în cursa de la Austin din partea Force India, Lotus şi Sauber, negat de echipe

de Daniel Popescu
Sambata, 01.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India şi Lotus au negat informaţiile potrivit cărora intenţionează să boicoteze Marele Premiu al Statelor Unite împreună cu Sauber din cauza problemelor financiare.

Există 50% şanse să se întâmple, dar ce altceva ar putea face? Echipele mici s-au plâns de luni de zile şi au avertizat ce se va întâmpla, dar nimeni nu le-a ascultat.

Sursa anonima
Insolvenţa celor de la Caterham şi Marussia a determinat celelalte echipe mici să-şi manifeste în mod public nemulţumirea cu privire la modul de distribuire a banilor din drepturile TV.

În condiţiile în care echipele de top nu dau semne că sunt interesate să împartă banii în mod egal, echipele independente Force India, Sauber şi Lotus riscă să întâmpine probleme similare în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat.

Publicaţia britanică The Times a relat că cele trei echipe intenţionează chiar să boicoteze cursa de duminică de la Austin pentru a trage un semnal de alarmă în această privinţă. "Există 50% şanse să se întâmple, dar ce altceva ar putea face? Echipele mici s-au plâns de luni de zile şi au avertizat ce se va întâmpla, dar nimeni nu le-a ascultat", a precizat o sursă pentru The Times.

Tocmai am aflat povestea, iar răspunsul meu este nu.

Nu am nicio idee. Nu ştiu nimic despre asta, nu ştiu nici măcar de unde a apărut.

Gerard Lopez
Proprietar Lotus
Force India şi Lotus au negat însă orice plan de a nu lua startul în cursa de duminică, iar Gerard Lopez, proprietarul celor de la Lotus, afirmă că nu ştie de unde a apărut această ipoteză. "Tocmai am aflat povestea, iar răspunsul meu este nu. Nu am nicio idee. Trebuie să spun că sunt un pic surprins. Am avut o întâlnire cu Force India şi Sauber despre distribuţia banilor, dat atât. Nu ştiu nimic despre asta, nu ştiu nici măcar de unde a apărut", a precizat omul de afaceri luxemburghez.

Între timp, Bernie Ecclestone a minimalizat efectul absenţei Caterham şi Marussia din Statele Unite, însă sugerează că alte două echipe s-ar putea desfiinţa în perspectiva sezonului 2015. "Am putea avea doar 14 monoposturi (n.r - şapte echipe). Dacă vom pierde încă două echipe, asta se va întâmpla. Nu pot anticipa dacă se va întâmpla sau nu, dar nu este nicio dramă dacă sunt 18", a precizat el.

Via Reuters, SkySports

Comentarii (1)

  • ar fi chiar urat sa boicoteze cursa din america iar, adica ar ingropa F1 in SUA definitiv,sper sa fie doar o stire inventata
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru