Caterham a intrat în insolvenţă. Investitorii de la Engavest şi-au retras sprijinul

de Daniel Popescu
Vineri, 24.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Engavest a renunţat la managementul echipei Caterham, care a intrat în insolvenţă sub administrarea companiei Smith & Williams. Aceasta susţine că va face toate demersurile pentru ca echipa să concureze în Statele Unite.

Reprezentanţii Caterham F1 au convenit să cedeze managementul echipei Caterham F1 administratorului Finbarr O'Connell.

Caterham
Comunicat de presa
Engavest, compania cu sediul în Elveţia şi acţionari arabi care a cumpărat Carterham de la Tony Fernades a anunţat vineri intrarea echipei de Formula 1 în insolvenţă, după retragerea sprijinului pentru aceasta.

Anunţul vine la capătul unui schimb dur de replici cu Fernandes prin intermediul unor comunicate de presă cu privire la plata datoriilor şi dreptul de proprietate asupra echipeiPrin retragerea managerilor de la echipă, Caterham a intrat în insolvenţă, procedura care va fi supervizată de compania Smith & Williams reprezentată prin Finbarr O'Connell.

În numele celor de la Caterham, Smith & Williams a emis un scurt comunicat de presă în care anunţă că va face tot posibilul pentru a permite echipei să concureze în Marele Premiu al Statelor Unite de la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Reprezentanţii Caterham F1 au convenit să cedeze managementul echipei Caterham F1 administratorului Finbarr O'Connell pentru a permite echipei să continue operaţiunile şi pentru a se pregăti pentru următoarele evenimente", precizează echipa într-un comunicat de presă.

Noii administratori au însă la dispoziţie doar 24 de ore pentru a găsi surse de finanţare care să permită echipei să facă deplasarea la Austin.

Informaţiile vin la numai câteva ore după cele Fernandes şi Engavest au dezvăluit că unul dintre personajele cheie ale scandalului este fostul fotbalist român Ioan Cojocaru, care a evoluat inclusiv pentru Steaua Bucureşti în sezonul 1987-1988 în Cupa Campionilor.

Via Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru