Red Bull: "Mateschitz este deziluzionat de Formula 1"

de Daniel Popescu
Vineri, 25.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că va face tot posibilul să-l convingă pe Dietrich Mateschitz să păstreze Red Bull în Formula 1, chiar dacă omul de afaceri este "deziluzionat" de Marele Circ.

Mateschitz este cumva deziluzionat de Formula 1 în acest moment.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing este decisă să se retragă din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon în cazul în care nu va reuşi să obţină un pachet complet de la Ferrari format din acelaşi motor, acelaşi software şi acelaşi tip de carburtant ca cele ale Scuderiei.

Şeful Christian Horner a admis că are în faţă o misiune dificilă şi că este de datoria sa să-l convingă pe proprietarul Dietrich Mateschitz să nu renunţe la Formula 1. El avertizează însă că omul de afaceri austriac este deziluzionat de Marele Circ.

"Mateschitz este cumva deziluzionat de Formula 1 în acest moment. A fost foarte clar în această privinţă. Treaba mea este să găsesc o soluţie. Avem un angajament faţă de Formula 1, fata de angajaţii noştri şi fac tot ce pot pentru a mă asigura că vom găsi un motor competitiv pentru anul viitor. Dacă nu va fi cazul, există un risc (de retragere).

Poziţia Red Bull este diferită de cea a echipelor Ferrari, McLaren sau Williams. F1 trebuie să ne ofere o soluţie de marketing la nivel global. Pentru a face asta, nu trebuie să fii restricţionat în privinţa instrumentelor pe care le ai la dispoziţie", a declarat el.

Red Bull are un acord separat cu Ecclestone prin care se angajează să concureze în Formula 1 cel puţin până în 2020, însă Horner consideră că acel contract poate fi reziliat în funcţie de anumite circumstanţe.

"Aşa cum ar spune Ecclestone, circumstanţele se schimba. Circumstanţele arată acum diferit de cele care existau când am intrat în această înţelegere", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • Pai cand echipa patronata de el ,respectiv Red Bull castiga timp de patru sezoane totul ce se putea castiga in F1 atunci dl. Mateschitz nu era deziluzionat......? Si aveau motorizare Renault.
    28 6
  • Permiteti-mi sa compar Red Bull-ul de azi cu un proaspat-iesit-din-ou ce trage de maica-sa plangand ca vrea si el o jucarie ca a lu' X-ulescu. Mare echipa!!!
    4 1
  • Neinteresant ce se va intampla cu Red Bull.
    13 7
  • mobius
    Red Bull se foloseste de un santaj ordinar (sa-mi fie scuzata expresia). Dupa patru ani in care au dominat total in F1, se stie cum, de doi ani nu mai castiga si s-au suparat. Ce sa mai zica Ferrari, McLaren, Williams. Ce ar fi daca fiecare echipa ar avea asemenea pretentii. Fiecare dintre echipele care au sustinut F1 au avut in istoria competitiei perioade bune si altele mai putin bune. Daca nu le ajung pentru reclama cele patru titluri si aparitiile echipei in douazeci de MP in toata lumea, in fiecare an, nu au decat sa se retraga, eu insa sunt convins ca nu o vor face. Recurg la amenintari dar sper ca cei de la Ferrari nu vor ceda.
    12 4
  • De ce nu le da Fearari cele mai noi motoare?
    1 4
  • Poate sa plece RBR
    Fiti siguri ca se va gasi cine sa le preia echipa
    Horner+Brown de exemplu

    @sa
    De ce nu le da Honda motoare? ... a fiindca RBR nu-s curiosi de ei
    De ce nu le da MB motoare? Fiindca Ricci l-ar bate pe Ham cu o masina "client"
    4 0
  • Domnul "Bull" si echipa sa puteau fi mai putin agresivi cu declaratiile la adresa Renault si acum nu mai era in situatia de a fi "deziluzionat ". Eu sunt de parere ca era cu totul alta situatia daca in loc sa arunce cu noroi incercau sa gaseasca solutii inpreuna cu parternerii lor pana la sfarsitul sezonului asta si poate sezonul urmator erau iar in lupta pentru punctele mari. Drept dovada ca au facut un sasiu foarte bun (poate cel mai bun) si cu ceva interes din partea Renault in a doua parte a sezonului cred ca aveau sanse sa ajunga din urma Ferrari.
    Dar cand esti "Bull" si in loc sa vorbesti pufai pe nas si scuipi cuvinte nepotrivite, ajungi in situatii proaste.
    Culmea e ca nu au invatat nimic din ce s-a intamplat intre ei si Renault si acum scuipa cuvinte si spre Ferrari, de parca acestia din urma le-ar datora ceva.
    7 1
  • Singaporezul
    Cand castigi, te crezi regele lumii (chestie pur omeneasca,sa nu fim ipocriti) si cand pierzi ajungi sa faci declaratii de genul asta.Red Bull nu mai pleaca din F1,este cea mai buna platforma pt. reclama produselor lor.De amenintat cu plecarea au amenintat toate(Ferrari a construit chiar un monopost de Indycar in trecut)asa ca calmati-va si enjoy the circus!!!
    2 1
  • SI noi de minariile pe care le-au facut 4 ani, ciao ,,,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru