Red Bull vrea să aibă acelaşi motor, software şi carburant ca Ferrari

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull susţine că principala cerinţă pentru o colaborare cu Ferrari este să aibă acelaşi software şi acelaşi tip de carburant pentru motor ca şi echipa de uzină.

Adevărul este că motorul, ca unitate hardware, nu este adevărata problemă. Problema este să avem acelaşi software şi acelaşi carburant.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Red Bull Racing a anunţat marţi că se va retrage din Formula 1 în cazul în care nu va obţine o unitate de propulsie identică cu cea utilizată de Ferrari, întrucât este interesată să lupte pentru titlurile mondiale.

Helmut Marko, consultantul echipei austriece, a dezvăluit însă că Red Bull este îngrijorată în special de aplicaţiile software pe care ar urma să le folosească şi de tipul de carburant, întrucât aceste elemente au un impact major asupra performanţelor motoarelor.

"Există opţiunea de a ne retrage. dacă nu avem un motor care să ne permită să concurăm în frunte am prefera să ne oprim. Dacă ar fi fost doar câţiva cai putere nu am fi îngrijoraţi. Până la urmă, poţi verifica foarte uşor pe GPS şi alte parametri pentru a vedea ce primeşti.

Adevărul este că motorul, ca unitate hardware, nu este adevărata problemă. Problema este să avem acelaşi software şi acelaşi carburant", a declarat Marko în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Marko explică intenţia celor de la Red Bull Racing de a se retrage din Formula 1 prin prisma faptului că bugetul va fi acelaşi indiferent de motorul utilizat.

"Dacă nu avem un motor competitiv nu există niciun viitor pentru Red Bull în Formula 1. Cortina ar putea cădea după Abu Dhabi. Costa la fel de mulţi bani să concurezi în frunte sau în prima parte a plutonului de mijloc, aşa cum facem noi acum. Nu vrea asta pentru încă un sezon", a adăugat Marko.

Via Formula1

Comentarii (22)

  • Sa se duca naibii , ei cred ca santajeaza asa f1 ca isi duc cele 2 echipe , is de accord sa i se deie motor ferrari , dar sa zica la ferrari tot ce stiu despre sasiu etc. sa fie correct 50-50.
    9 11
  • Sa ia softul de la VW..
    41 3
  • "daca nu avem sanse peste 80% sa luam titlurile zeama noastra otravita nu vrea sa se promoveze in F1"
    16 11
  • unu altu
    De ce dintre toti motoristii toata chestia asta a picat pe Ferrari? Pai sa ramana cu Reault! Sau sa se duca la Honda sau Mercedes daca nu le convine. Oricum toti concureaza cu aceleasi gume, acum pe langa ca le ofera acelasi motor mai vor si acelasi software si combustibil si flori de mar. Sa le faca Ferrari tot monopostul iar ei sa vina numa cu sasiu si gata ca daca nu isi iau jucariile si pleaca. Din partea mea n-au decat sa se dea cu curu de pamant cat vor. In nici un caz nu e de vina Ferrari daca ei sa retrag. Daca vor sa se bata cu Ferrari de la egal la egal SA ISI CONSTRUIASCA EI MOTORUL LOR!!! Dar ei fac energizante nu motoare..
    29 6
  • unu altu
    @Bernie - un gunoi pentru declaratia referitoare la Ferrari cum ca sunt lasi. Dar de ce nu s-a dus Red Bull sa ceara conditiile astea la Renault, Mercedes sau Honda?? Daca Ferrari is lasi, aia cum is?
    22 4
  • serban
    Și ce mai vor ? Să folosească ei motorul din 2016, iar Ferrari să rămână la cel de anul ăsta ? Aberanții, și asta doar datorită slăbiciunii lui Ecclestone și a FIA, care le-au satisfăcut rapid și oricând orice pretenție au avut ! Bravo lui Mercedes care i-au refuzat clar ! Pleacă și o să rămânem cu 9 echipe la anul ? A mai fost F1 în astfel de situație și nu a sucombat, ei au de pierdut !
    16 8
  • Red Bull zici că sunt aşa-zişii refugiaţi care dau năvală în Europa.
    Cei de la Ferrari îi primesc în casa lor, adică le dau motorul, dar ei vor să pună mâna şi pe software şi pe carburant, adică să le pipăie şi nevestele şi fiicele.
    24 5
  • Sunt declaratii de presa menite sa puna presiune pe Ferrari
    Red Bull uita ca "raspunsul" este in mana celor de la Ferrari
    Si dc RBR vor sa plece ... ce o sa le zica Marchione? Va rog ramaneti va dam tot ce vreti ...
    Nu cred
    Nu sunt in pozitia sa puna ei termeni ... si de acea au inceput cu "karate talk" ... pathetic!

    Forza Ferrari!
    17 3
  • Eu zic ca alaturi motor, software, carburant, motorhome sa il dea si pe Vettel vreo 6, 7 curse, ca doar sunt RBD.
    15 4
  • La anu' vrem motoru', softu', carburantu', suspensiile, aripa fata (dar mai moale), pneuri mai late pe spate doar pentru noi, fabrica ferrari, femeile angajatilor de la ferrari, sa ne mai bage toata lumea cate un deget in partea dorsala din cand in cand, mercedes sa plece din spatele grilei, noi sa avem jumatate de tur avans la startul cursei, DACA NU NE RETRAGEM...... CU AMBELE ECHIPE.... brrrrrrrr...... aoleuuuuu..... nu nu nu nu faceti asta..... nu.... DUCETI-VA INVARTINDU-VA, sau mai bine prinde-ti aripi si mai lasa-ti pretentiile aberante.
    6 0
  • RBR vrea egalitate in sanse, adica acelasi motor, sasiul si-l construieste fiecare cum stie. Daca RBR este mai bun atunci au dreptul sa castige. SI sa nu uitam ca se negociaza pentru al doilea motor ca putere din campionat. Daca iti platesc pretul intreg da-mi marfa intreaga. Nu mi se pare incorecta solicitarea.
    Vis a vis este pretentia celor de la Renault de a primi cadou o echipa, dupa ce au dus la sapa de lemn 4 echipe de pe grila. Na asta mi se pare deja peste limitele bunului simt. Daca vor echipa, sa o cumpere, ca atunci cand au vandut-o au primit bani frumosi de tot.
    7 3
  • @jumbo1974ro - egalitate in sanse inseamna aceeasi masina pentru toata lumea, diferenta facandu-se in cat de bine seteaza fiecare echipa masina pt fiecare cursa in parte (adica MONOMARCA).... sau RBR sunt "mai egali decat altii"... La un moment dat cineva de pe forum a intrebat: "Daca ferrari le cerea sasiul 2016 celor de la RBR, i-l dadeau????". Noi vorbim de F1 unde fiecare constructor isi vede in primul rand interesul propriu si apoi interesul echipelor client si e absolut normal sa fie asa, Ca sa vii cu aseamenea pretentii, tu RBR, mi se pare aberant,,, ce datorie are Ferrari fata de RBR incat sa le sadisfaca toate doleantele lor aberante???
    Cum ar fi sa vina Ferrari maine cu un comunicat de genul: "Daca RBR nu ne da sasiul 2016, ne retragem din F1"... ti s-ar parea normal???
    6 1
  • Kimi4ever
    Interesant e faptul ca motorul Renault este cel mai scump si cel mai prost. Acum RBR vor sa se retraga pentru ca s-a terminat era in care castigau pe banda rulanta. Cu banii care au venit din partea lui Seb cu acele titluri unde s-au dus? Nu se vor retrage, just be chill RBR fans ^^
    1 0
  • Nici cei de la Mercedes nu oferă echipelor client exact ce folosesc ei..Într-o știre de săptămâna trecută, echipele client spuneau că n-au primit update-urile de motor..Așa că Ferrai nu e obligată să asigure celor de la RBR aceleași condiții..Chiar dacă acum Mclaren are probleme cu motorul Honda cred că au făcut cea mai bună alegere renunțând la motorul Mercedes..Din ce observăm echipele client nu prea au avut victorii..
    2 0
  • Ferrari*
    1 0
  • Cata nesimtire.. Cum a zis si @Sumi, mai au putin si ia si echipa. De ce nu a facut cererea asta nesimtita celor de la Mercedes? Si de ce Bernie face declaratia cum ca Ferrari este infricosata sa dea motoare, cand Mercedes au zis clar ca nu vor pentru ca.. se intelege ca le e frica, chiar Hamilton si-a sfatuit echipa sa nu dea motoare din cate stiu.
    6 2
  • atunci sa-i puna pe cei de la Renault sa le dea chestiile astea ca de la Ferrari nu vor vedea. Eu am spus de la bun inceput ca lui Ferrari ii convine sa furnizeze pentru RBR ca i-ar avea in mana .... Primordial este sa bata pe Mercedes, cu RBR (cu motor ferrari) sau Ferrari si apoi vad ei cum scapa de RBR
    0 2
  • corect este ca daca RBR platesc pentru motor Ferrari si ajung la o intelegere sa primeasca acelasi motor atunci p'ala sa-l primeasca. Atat timp cat Ferrari nu plateste sa primeasca sasiu RBR, RBR nu sunt obligati sa le dea info despre sasiu.
    4 1
  • @@je - la fel de bine daca Ferrari vrea sa vanda numai motorul, fara software si combustibil asa o sa faca. Tu cand te duci la supermarket sa iti iei 1 kg de cartofi nu ii ceri si 1 kg de morcovi de banii aia. Ferrari poate nu vrea sa vanda morcovi. Fiecare cu ciorba lui.
    2 0
  • Ferrai ar trebui voit sa nu le dea acelasi motor ca RedBull sa paraseqsca F1
    Cand decide acesta, cumpara pe bani marunti ambele echipe
    Una o vinde la cineva pe care nu deranjeaza motoarele Ferrari cu o specificatie mai batrana
    Iar cealata echipa o tine pt academie
    Forza Ferrari!
    3 1
  • Motor ,soft, benzina..........PALMARESUL CIND?
    2 0
  • nu-i prea reusita comparatia. Idea este sa furnizeze ceea ce arata contractul, fara scheme necinstite
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru