Red Bull se va retrage din Formula 1 dacă nu obţine acelaşi motor ca Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 22.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a anunţat că se va retrage din Formula 1 în cazul în care Ferrari nu îi va furniza exact acelaşi motor în sezonul 2016.

Red Bull nu doreşte să aibă motoare de client care să aibă cu 30-40 de cai putere mai puţin şi care să poată fi manipulate de constructor în cazul în care echipa client pune în pericol echipa de uzină.

Speedweek
Publicatie Red Bull
Red Bull Racing negociază cu Ferrari un parteneriat pentru motoare cu Ferrari pentru următoarele două sau trei sezoane, iar până în prezent discuţiile au fost catalogate drept pozitive de către ambele părţi.

Până în prezent, situaţia a fost incertă cu privire la motoarele pe care ar urma să le primească Red Bull, întrucât s-a vehiculat ipoteza unor unităţi de propulsie de client mai puţin performante decât cele folosite de echipa de uzină.

Totuşi, Red Bull a anunţat marţi în cadrul unui amplu articol din propria publicaţie Speedweek că, în cazul în care nu va folosi exact aceleaşi motoare ca şi echipa de uzină a Scuderiei Ferrari, se va retrage din Formula 1 inclusiv cu Toro Rosso.

"Red Bull nu doreşte să aibă motoare de client care să aibă cu 30-40 de cai putere mai puţin şi care să poată fi manipulate de constructor în cazul în care echipa client pune în pericol echipa de uzină.

Red Bull doreşte să continue în Formula 1 numai dacă Ferrari doreşte să furnizeze motoare cu adevărat de uzină care sunt la acelaşi nivel cu motoarele folosite de Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen", precizează sursa citată.

În acelaşi articol, Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, explică această poziţie prin faptul că echipa nu ar avea niciodată şansa să lupte pentru titlurile mondiale dacă ar utiliza motoare de client.

"Ca echipă client vei obţine doar un motor suficient de bun pentru a lua puncte rivalilor tai apropiaţi. Dar acest motor nu va fi niciodată suficient de bun pentru a învinge echipa de uzină. Cu un astfel de motor de client nu am mai fi niciodată campioni mondiali. Iar în acest caz, ne-am pierde interesul", a explicat austriacul.

Via Motorsport

Comentarii (23)

  • Pai cum sa dea Ferari motoare identice? Ar insemna ca Riciardo sa-i dea la fundulet campionului de carton (Vetel - pt necunoscatori)
    22 48
  • Înseamnă că Red Bull se va retrage din Formula 1, nu cred că va primi un motor aidoma celui utilizat de Ferrari.
    20 0
  • Ce te faci acum cu Formula 1 daca Renault sta pe ganduri sa se retraga, iar Honda inca are un handicap serios? Si daca doar echipele de uzina vor putea sa lupte pt titlu? Rezulta ca doar 2 echipe au sanse sa se lupte pentru campionat?
    27 0
  • Cyrus - care 2 echipe? E doar una, Mercedes
    11 20
  • Sa se retraga, da-i incolo, au castigat cu smecherii, acum Merc face smecherii cu presiunea din pneuri, nu degeaba se chiunuaiu in 2012 si in 2013 cu pneurile spate. Eete fas, acum rb face presiuni la Bernie pentru a-i obliga pe Ferrari sa le dea motoare identice, pai ba nesimtitilor, ati investit voi bani in motorul ala, ati dat voi afara zeci de oameni? Ia iesiti ba cu echipele alea 2 din grila..
    17 13
  • RB vrea motor de uzina FERRARI dar, oare ei ar fi deacord sa ofere sasiul lor celor de la FERRARI in cazul in care e mai bun?
    32 6
  • @Sorin
    Buna intrebare Sorin, cu siguranta chiar daca ar face schimb RB nu au un lucru important si anume pe Vettel :D.
    4 3
  • niros56
    Din aceasta cauza a renuntat McLaren la motoare mercedes!
    Acum toti ii critica, ca sunt McLada, ca nu mai stiu ce. ... Ok, acum sunt slabi, sunt "in dezvoltare", dar sa vedem la anul, sau in 2017, care va fi situatia ... Merc a muncit la masina asta vreo 3-4 ani, perioada in care l-a avut in echipa si pe M. Schumacher, cu un aport f. important.
    18 0
  • Care e problema daca RBR vor un motor identic? Cui ii este frica de o competitie corecta, egala? Sincer, echipe care doar sa faca figuratie si doar 2-3 care sa lupte pe bune nu ma intereseaza. Mercedes si Ferrari se tem ca de dracu de Red Bull deci nu vor dori sa le ofere aceleasi motoare. Pur si simplu Red Bull ca echipa de F1 sunt cei mai buni. Dar nu au motoare. Ar trebui ori sa se retraga, pana cand vor avea un motor VW dedicat lor.
    8 3
  • @sorin
    Comparatia ta e copilareasca. Nu poti compara un motor produs de o fabrica cu un sasiu care este exlcusiv meritul ECHIPEI DE F1. Echipele primesc motorul de la furnizor, iar dupa aceea este meritul exclusiv al echipei cum il utilizeaza. Ce sasiu folosesc, frane, aerodinamica samd. Insa motorul trebuie sa fie acelasi pentru toti. Asa ar fi corect. Numai ca in F1 nimic nu e corect. Castiga cine trebuie. Toate echipele care ajung sa domine se folosesc de mici "smecherii", inclusiv sau mai ales Ferrari in era Schumacher cand faceauu politica la greu ca sa impuna un regulament convenabil. Fani sunt fani. Nu conteaza cum le castiga favoritii atata vreme cat o fac ei si nu altii.
    6 3
  • "Ba, esti prost? Ba, esti tampit?" Parafrazand un dialog dintr-un serial celebru de la noi, nu pot sa nu ma gandesc la aceasta fraza cand citesc "doleantele" celor de la RBD.
    Pai cum fratica? Sa ceri un motor de uzina care sa fie la acelasi nivel cu cei care ti-l furnizeaza? Este cea mai tampita cerere pe care am auzit-o pana acum dacand ma uit la F1.
    7 5
  • E amuzanta situatia ca-n perioada de dominatie RBR , cei care amenintau cu retragerea erau cei de la Ferrari..Acum sunt cei de la RBr care ameninta cu retragerea..Dupa mine ,echipele care procedeaza la modul asta nu sunt decat niste sore losers..
    4 5
  • @ZZZ - Nu imi amintesc vreodata ca Ferrari sa fi amenintat cu iesirea din competitie, cel putin nu in ultimii 10 - 15 ani. Cred ca ii confunzi cu Mercedes. Daca Ferrari s-ar retrage din F1 ar fi o lovitura catastrofala pentru acest sport.
    3 5
  • Mergi la "zomn",Ferrari nu a amenintat cu retragerea,cu toate ca in perioada de "jmecherii" RBR,sustinute pe fata de FIA&Bernie,merita sa isi foloseasca dreptul de veto...in fine
    3 2
  • Di Montezemolo went on to threaten the possibility that Ferrari could leave the series if any measures were brought in. "After having won so much we could consider looking for new challenges outside Formula One."
    1 1
  • Aveti memorii scurte, Ferrari nu a amenintat doar o data si chiar de mai multe ori ca iese din F1. Ba la un moment dat spunea ca-si fac competitie paralela. Oricat de mare fan ai fi, macar recursul la memorie trebuie sa-l ai.
    5 0
  • Pai da...
    Donc, in era cand Renault furniza un motor cu o putere inferioara concurentei iar RBR castiga 4 titluri la rand a fost ok. A venit vremea schimbarii, cand au vazut ca Renault este inca inferior, la sasiu si altele s-au restrictionat o groaza de lucruri, si nu au performanta ( radeam cum Torro batea un Red), brusc se supara si amentina ca pleaca. Acum daca nu au un motor egal cu ferr, se supara si pleaca... Iauzi braul, poate ca ar trebui o cursa sa aibe motor ferr, una cu motor Mertz...dar toate de specificatie 2016!! ca poate au sa castige si ei ceva!!!
    2 1
  • Sincer sa fiu nu cred ca este greu ca cei de la Ferrari sa le dea exact acelasi motor, ca cel folosit de echipa. Pana la urma si cei de la Mercedes le dau exact acelasi motor celor de la Williams nu-i asa? Eh glumesc aici, numai ei stiu cum arata aceste pachete :P. Problema celor de la Red Bull este ca ei au dezvoltat un alt pachet de baterii pe care cei de Renault nu-l au si acuma trebuie sa-l dezvolte. In acelasi timp pachetul Ferrari merge pe un alt set de baterii... Pachetul Renault a fost gandit pentru cei de la Red Bull, sa fie compact, cel Ferrari o sa le fie dat pur si simplu cum arata in acest moment, fara modificari speciale pentru baietii Red Bull. Si astea sunt macar doua motive prin care cei de la Ferrari au toate sansele sa ramana in fata celor de la Red Bull chiar si cu un pachet identic (evident mult spus identic). Ca sa nu mai spun de soft, modificari efectuate de Shell sau de Brembo, pentru franele de pe puntea fata. Dar aici v-am pierdut, multi nici nu stiu cum se recupereaza energia asa ca ma opresc aici :P
    2 4
  • @ZZZ - declaratia aia e din anul 2002. Tu ai spus ca Ferrari ameninta ca pleaca din F1 in perioada de dominatie Red Bull!
    1 0
  • @ Wicked Sick - Declaratia nu e din 2002 ca la momentul respectiv Ferrari erau in bulan si dominau F 1... Use your mind... De ce ar parasi Ferrari,F1 cand dominau competitia.. Dar ai dreptate ca nu e nici din perioada de dominatie RBR E din 14.06 2014..N-am gasit inca o stire din perioada RBR dar au fost si atunci..
    1 0
  • Mercedes nu are probleme in a furniza acelasi motor catre echipele mici (ex Lotus). Redbull nu este o echipa mica, sau o echipa cu probleme financiare, asa ca daca au motorul Mercedes o sa bata Mercedes.
    Daca Mercedes nu vor sa dea motorul in situatia in care domina F1, de ce sa le dea Ferrari?
    Eu nu stiu cum vor ei sa se retraga daca Riccardo are contract si anul viitor, el la ce echipa se duce?
    0 0
  • @ZZZ
    0 0
  • http://www.autosport.com/news/report.php/id/20999
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru