Red Bull sugerează că viitorul său în Formula 1 depinde de Ferrari

de Daniel Popescu
Vineri, 18.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing sugerează că participarea sa în sezonul 2016 al Formulei 1 depinde exclusiv de semnarea unui contract cu Ferrari pentru utilizarea motoarelor.

Dacă nu avem un motor, nu putem concura.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing este pe punctul de a încheia parteneriatul tehnic cu Renault ca urmare a performanţelor modeste înregistrate după introducerea motoarelor turbo V6 de 1.6 litri, informaţie confirmată inclusiv de constructorul francez cu numai câteva zile în urmă.

Cvadrupla campioană mondială are nevoie de un nou furnizor de motoare, însă Mercedes a refuzat deja un astfel de parteneriat, în timp ce Honda nu este o soluţie din cauza motorului modest pe care îl dezvoltă. În acest context, Christian Horner, şeful Red Bull, a sugerat în mod deschis că participarea echipei în sezonul 2016 este, de fapt, în mâinile celor de la Ferrari, singurii care pot oferi un motor competitiv.

Întrebat care sunt şansele ca Red Bull să rămână în Formula 1 în 2016, britanicul a replicat: "Asta depinde de dorinţa celorlalte părţi implicate ca noi să fim în Formula 1. Dacă nu avem un motor, nu putem concura.

Dietrich Mateschitz (n.r - proprietarul Red Bull) a spus foarte clar că vrea să avem un motor competitiv".

Dacă vrem un motor competitiv este evident că suntem limitaţi.

Christian Horner
Sef Red Bull
Ferrari şi-a arătat deja disponibilitatea de a furniza motoare pentru Red Bull, însă presa internaţională susţine că producătorul italian ar fi tentat să ofere unităţi cu un an mai vechi, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile pentru care FIA încearcă să schimbe regulamentul tehnic în această privinţă. Totuşi, Horner a refuzat să intre în detalii cu privire la stadiul negocierilor dintre Red Bull şi Ferrari.

"Înainte să discutăm despre orice alt scenariu despre motoare este important să înţelegem care sunt planurile Renault pentru 2016. Vom discuta cu Renault înainte să spunem ceva public. Întâi trebuie să înţelegem care este situaţia celor de la Renault şi apoi putem vedea care sunt opţiunile pentru viitor. Dar dacă vrem un motor competitiv este evident că suntem limitaţi", a adăugat el.

Renault a anunţat însă deja că anul viitor va avea propria echipă sau se va retrage din competiţie, întrucât menţinerea statutului de simplu furnizor de motoare a fost deja exclusă.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Unde sunt Feraristii care denigrau Mercedes ca nu doreste sa ofere motoare celor de la RBR? Iata ca nici Ferrari nu ofera ultimele motoare.
    Cei de la RBR sunt niste fatarnici. Cat timp au castigat cu motoarele Renault erau multumiti, acum cand Renault are motoare mai slabe ii acuza non stop!
    3 12
  • Cei de la Mercedes nu doresc sa ofere motoarele celor de la Red Bull pentru ca se tem de ei. Cei de la Ferrari sunt mai prosti, ei se bat cu toti si nu castiga nimic, dar mai si spus asta. Idea este simpla: cei de la Mercedes nu au curaj sa le ofere motoarele, cei de la Ferrari nu stiu ce vor sa le ofere. Sau sunt prosti si cred ca o sa iasa in fata lor chiar cu aceleasi motoare, scuze dar aici ma apuca rasul. Cei de la Renault ies din discutie, au fost umiliti de Mercedes in 2014, umiliti si in 2015 dar si de Ferrari... si asta dupa ce au amenintat ca se retrag daca nu sunt adoptate aceste motoare + numeroase declaratii despre cat de smecher o sa fie motorul lor... si s-a vazut cat de smecher este... De Honda nu zic nimic, conform unui inginer Honda, toata umilinta asta suportata de Alonso si Button este cadoul facut de Dennis care le-a forta mana japonezilor de a intrat in 2015, cand ei vroiau sa intre... in 2016. Trist nu-i asa?
    8 3
  • Ar trebui sa faca troc. Ferrari sa le dea motoare, Red Bull sa ii ajute cu sasiurile :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru