Red Bull pune presiune pe Renault să-şi decidă viitorul în Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull pune presiune pe Renault să decidă dacă va cumpăra Lotus pentru a putea activa o clauză de contract care permite rezilierea acordului cu constructorului francez.

Red Bull face presiuni ca Renault să decidă cât mai repede dacă va cumpăra Lotus.


Red Bull Racing are posibilitatea de a rezilia contractul cu Renault la sfârşitul acestui sezon dacă nu îndeplineşte anumite criterii de performanţă, însă presa internaţională susţine că Renault solicită despăgubiri în valoare de circa 40 de milioane de euro.

În acest context, Red Bull este decisă să apeleze şi la o altă clauză din contractul cu constructorul francez, prin care cvadrupla campioană mondială are statut de echipă de uzină.

În prezent, Renault este în negocieri avansate pentru achiziţionarea Lotus şi în discuţii preliminare cu Force India, iar printr-o astfel de tranzacţie ar concura practic cu propria echipă de uzină. O astfel de situaţie ar însemna că Renault încalcă actualul acord cu Red Bull Racing.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, echipa patronată de Dietrich Mateschitz face presiuni ca Renault să decidă cât mai repede dacă va cumpăra Lotus, tocmai cu scopul de a avea o bază legală pentru rezilierea acordului cu producătorul francez.

Chiar şi aşa, situaţia ar fi una complicată pentru Red Bull Racing, întrucât singurele opţiuni pentru motoare sunt Ferrari şi Mercedes.

Anterior, echipa austriacă a anunţat că nu este interesată de motoarele italiene, în timp ce oficialii Mercedes au păreri contrare cu privire la varianta de a ajuta un potenţial rival în lupta pentru titlurile mondiale.

Via Autosport Plus (contra-cost)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru