Renault a salvat temporar Lotus de la intrarea în insolvenţă

de Daniel Popescu
Marti, 08.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a ajutat Lotus să evite intrarea în insolvenţă, însă aşteaptă plata unor sume de bani din partea lui Bernie Ecclestone pentru a finanţa achiziţia echipei.

Autorităţile britanice au solicitat intrarea în insolvenţă a echipei Lotus pentru plata unor taxe restante, însă a fost salvată de Renault.

Oficialii constructorului francez au fost prezenţi la audieri şi au reuşit să obţină suspendarea cazului până în 18 septembrie, atunci când va începe Marele Premiu al statului Singapore.

Potrivit unor informaţii furnizate de publicaţia germană Auto Motor und Sport, Renault a solicitat mai mult timp pentru achiziţionarea echipei, tranzacţie în urma căreia echipa britanică va fi capabilă să-şi achite toate facturile.

Cu toate acestea, situaţia este complicată din cauza faptului că Renault nu doreşte să investească bani la Lotus din resurse proprii. În schimb, francezii încearcă să-l convingă pe Bernie Ecclestone să acorde celor de la Lotus statut de echipa de uzină cu istoric şi să ia în calcul titlurile mondiale obţinute în sezoanele 2004 şi 2005. În acest fel, Renault ar urma să primească o sumă mai mare de bani din drepturile TV, cu care producătorul francez să finanţeze achiziţia celor de la Lotus.

În acest moment nu este clar dacă Renault va mai cumpăra Lotus în cazul în care Ecclestone nu va accepta să plaeasca francezilor o sumă mai mare de bani.

Via GMM

Comentarii (3)

  • Deci echipa Lotus cu motoare Mercedes sa fie recunoscuta ca si echipa de uzina istorica Renault?
    16 0
  • HELOOOOO!!!!!!!!!!! Renault a obtinut titlurile in 2005 si 2006. NU 2004 si 2005 cum scrieti voi. Pune-ti mana pe carte inainte sa scrieti baliverne.
    14 3
  • grozav esti tu mai titi sau ii tit, tit?
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru