Renault l-a recrutat pe fostul dezvoltator al motoarelor Mercedes pentru McLaren

de Daniel Popescu
Sambata, 01.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mario Illien, proprietarul companiei care a dezvoltat motoarele Mercedes pentru McLaren, a fost recrutat de Renault pentru a ajuta constructorul francez în producerea unităţilor de propulsie.

Esential 3 este numarul echipelor pentru care Renault va furniza motoare in 2015: Red Bull Racing, Toro Rosso si Caterham (ultima este in insolventa)
Renault este determinată să micşoreze diferenţa care o separă de Mercedes în privinţa performanţelor motorului şi a reuşit să-l recruteze pe unul dintre artizanii succesului înregistrat de germani cu McLaren.

Potrivit publicaţiei germane Auto Motor und Sport, Renault a reuşit să-şi asigure serviciile reputatului designer Mario Illien (foto, stânga, alături de Adrian Newey).

Illien este un nume recunoscut în lumea Formulei 1, întrucât a fost cofondatorul companiei Ilmor care a dezvoltat motoarele Mercedes pentru McLaren.

Echipa britanică a câştigat titlurile mondiale la piloţi în 1998 şi 1999 cu Mika Hakkinen şi în 2008 cu Lewis Hamilton, dar şi trofeul constructorilor din 1998, cu ajutorul motoarelor Mercedes al căror design a fost stabilit de Ilmor.

În prezent, compania Ilmor nu mai este implicată în Formula 1, însă furnizează motoare în competiţiile IndyCar şi MotoGP.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • paulie
    Illien + Newey = dreamteam
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru