Renault neagă semnarea acordului cu Lotus: "Nu am luat încă o decizie finală"

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susţine că nu a luat încă o decizie finală cu privire la viitorul său în Formula 1 şi nu exclude o retragere din competiţie la sfârşitul sezonului 2015.

Din păcate, ce este în presă este într-un stadiu mult mai avansat decât realitatea.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Presa internaţională a relatat săptămâna trecută că Renault a ajuns la un acord pentru achiziţionarea unui pachet de 65% din acţiunile echipei Lotus.

Tranzacţia urma să fie oficializată chiar în zilele premergătoare Marelui Premiu al Italiei, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cyril Abiteboul, directorul executiv al constructorului francez, susţine că informaţiile din presă sunt simple speculaţii care au fost amplificate pe baza declaraţiilor oficiale.

"Din păcate, ce este în presă este într-un stadiu mult mai avansat decât realitatea. Realitatea este mult mai complexă. Am spus că analizăm alternativele şi că ne gândim să ne dedicăm pe termen lung Formulei 1. Credem că suntem la capătul drumului cu rolul de simplu furnizor de motoare. Restul sunt speculaţii", a declarat el.

Oficialul francez a admis însă că o achiziţionare a echipei Lotus va avea loc numai în anumite condiţii, cum ar fi obţinerea unor venituri suplimentare din drepturile TV şi obţinerea unor sponsori importanţi.

"Există discuţii şi sunt anumiţi factori care merg în direcţia potrivită.

Având în vedere dimensiunea devotamentului Renault, vrem să ne asigurăm că luăm decizia corectă. Aceasta va fi făcută în funcţie de anumiţi factori şi analizam aceste condiţii pas cu pas", a adăugat el.

Presa internaţională a anunţat deja că Red Bull va rezilia contractul cu Renault la sfârşitul acestui an. Practic, dacă nu va cumpăra Lotus sau o altă echipă, Renault se va retrage din Formula 1.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru