Renault va îmbunătăţi motorul pentru Red Bull abia la cursa din Rusia din octombrie

de Daniel Popescu
Sambata, 25.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull va fi nevoită să aştepte până la Marele Premiu al Rusiei din luna octombrie un motor îmbunătăţit din partea partenerilor de la Renault.

Esential 5 este numarul curselor in care Red Bull va mai concura cu actualul motor
5 este numarul curselor in care Red Bull va utiliza un motor imbunatatit din partea Renault
Renault este singurul constructor care nu a utilizat încă niciun "jeton" pentru îmbunătăţirea unităţii de propulsie în timpul sezonului. Anterior, se anticipa că prima îmbunătăţire a motorului va fi disponibilă începând cu Marele Premiu al Belgiei din luna august, imediat după pauza de vară de patru săptămâni, după modelul pe care îl va adopta şi Honda.

Cu toate acestea, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a dezvăluit că primul update al sezonului va fi disponibil abia la Marele Premiu al Rusiei din luna octombrie.

"Nu cred că este ceva programat înainte de Soci. Probabil că aceasta este prima cursă în care vom vedea vreo urmă de îmbunătăţiri, aşa că trebuie să ne descurcăm cu motorul pe care îl avem în acest moment", a precizat el.

Astfel, Red Bull va utiliza acelaşi motor şi în cursele din Belgia, Italia, Singapore şi Japonia, în timp ce îmbunătăţirile vor fi disponibile doar pentru ultimele cinci Mari Premii ale sezonului.

Situaţia este complicată şi de faptul că motorul folosit de Daniel Ricciardo în antrenamentele de vineri din Ungaria a cedat, astfel că cei doi piloţi mai au la dispoziţie o singură unitate de propulsie.

"Piloţii noştri foloseau motoarele patru şi cinci între antrenamentele de vineri şi cursa de duminică.

Din păcate, Ricciardo a pierdut motorul patru, aşa că are doar motorul cinci care a fost folosit prima oară în Austria. Numai timpul va spune dacă putem ajunge la Soci fără să primim şi alte penalizări înainte de introducerea noii unităţi de propulsie", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru