Renault va negocia în Ungaria cumpărarea echipei Lotus

de Daniel Popescu
Luni, 13.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault şi Lotus vor purta negocierile finale pentru cumpărarea echipei britanice cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei din 26 iulie.

Renault analizează în continuare oportunitatea de a cumpăra o echipă de pe grila de start, iar Lotus s-a transformat în cea mai bună oportunitate în acest sens.

Publicaţia finlandeză Turun Sanomat susţine că producătorul francez va purta negocierile finale pentru o tranzacţie cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei, programat pentru 26 iulie.

Informaţia este confirmată şi de faptul că la Budapesta îşi va face prezenţa şi Gerard Lopez, proprietarul fondului de investiţii Genii Capital care deţine echipa Lotus. În cadrul întâlnirii, Renault va fi reprezentată chiar de CEO-ul Carlos Ghosn.  

Urmareste Automarket
Genii Capital vrea să accelereze vânzarea echipei ca urmare a faptului că riscă să intre în insolvenţă după ce a fost dată în judecată de mai mulţi furnizori de componente pentru neplata facturilor. Sursa citată afirmă că Renault are deja un plan post-cumparare, directorul executiv Cyril Abiteboul fiind favorit să devină şeful echipei.
Soluţia de rezervă este cvadruplul campion mondial Alain Prost, care în prezent este ambasadorul constructorului francez.

În cazul unei tranzacţii, Lotus va trebuie să rezilieze contractul cu Mercedes pentru motoare, întrucât va trebui să utilizeze unităţile Renault începând de anul viitor.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Cred ca Grosjean e in culmea fericirii sa se intoarca la mizeria aia de motor :)))
    7 4
  • raducu
    "Mizeria" de motor a castigat titluri mondiale cu mai multe echipe! Fii sigur ca Renault nu e Lotus, iar Grosjean nu stiu daca va mai fi pilot acolo la ce performante are cu supermotorul Mercedes.
    14 7
  • O fi castigat Renault titluri mondiale, dar nu cu motorul actual
    11 4
  • mecanicul vesel
    daca-l iau ca pilot pe Alonzto vor fi iar o echipa de galactici ... motorul minunat si pilotul intergalactic vor fi sclipitori rau ....
    2 6
  • Dupa cum am spus in un articol anterior, Lotus se lauda ca nu au inca nicio oferta pentru echipa. Uite ca a aparut oferta...
    E posibil sa se ajunga la un inteles si sa revedem Renault in Formula1. Insa sunt sceptic cu privire la rezultatele lor.
    6 1
  • reno a avut niste rezultate cu niste minarii rbr , sa nu uitati acest lucru
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru