Renault vrea să mizeze pe piloţi cu bani dacă va cumpăra Lotus

de Daniel Popescu
Joi, 23.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va negocia obţinerea unui bonus istoric din drepturile TV în cazul în care va cumpăra echipa Lotus şi este determinată să mizeze pe piloţi capabili să aducă bani prin intermediul sponsorilor.

Oficialii Renault se vor întâlni pe parcursul acestui weekend cu oficialii CVC Capital Partners, acţionarul principal al Formulei 1, pentru a discuta despre aspectele comerciale ale cumpărării unei echipe de pe grila de start.

Constructorul francez analizează în prezent oportunitatea de a cumpăra Lotus pentru a concura din nou cu propria echipă, iar britanicii prezintă un avantaj major, întrucât anterior au concurat inclusiv sub numele Benetton şi Renault.

Practic, Renault consideră că, dacă va cumpăra echipa Lotus, va avea un statut similar cu cel de care se bucură în prezent Red Bull Racing, ceea ce presupune obţinerea unor bonusuri istorice din drepturile TV.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Renault intenţionează să acopere cel puţin parţial bugetul necesar pentru o echipă prin utilizarea unor piloţi capabili să aducă bani prin intermediul sponsorilor.
Unul dintre preferaţi este Pastor Maldonado, care concurează deja pentru Lotus, în timp ce postul lui Romain Grosjean ar fi în pericol într-o asemenea situaţie, chiar dacă are aceeaşi naţionalitate ca şi viitorul proprietar al echipei.

În schimb, Renault şi-ar putea îndrepta atenţia spre Sergio Perez, care beneficiază la Force India de un sprijin important din partea Mexicului.

De asemenea, planurile prevăd ca monopostul Renault să utilizeze culorile galben şi negru şi să beneficieze de un branding proeminent cu logo-ul constructorului francez, în timp ce Infiniti ar putea deveni unul dintre principalii sponsori.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Perfecta strategie pentru o echipa cu titluri mondiale in Formula1.
    Line-up: Maldonado cu 30 milioane pe an, Perez cu 6 (sau 11?) si rezerva Sirotkin cu 500 de milioane, cum se lauda acum nu stiu cat timp pt Sauber. :)
    6 0
  • Cred că Perez aduce vreo 20 de mil pe an, doar e susținut de Carlos Slim
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru