Ricciardo avertizează că ar putea pleca de la Red Bull în absenţa performanţelor

de Daniel Popescu
Luni, 11.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a admis că ar putea părăsi Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon în cazul în care echipa nu va reuşi să-şi îmbunătăţească performanţele.

Vorbim despre contract, dar depinde cum vor decurge lucrurile în acest an.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Daniel Ricciardo a impresionat în sezonul său de debut la Red Bull Racing prin cele trei victorii obţinute în contextul dominaţiei autoritare a celor de la Mercedes, însă nu reuşeşte să se apropie de aceste performanţe şi în 2015.

Australianul plăteşte tribut unui monopost mai lent decât cel furnizat de rivalii Mercedes, Ferrari şi Williams şi termină frecvent în zona poziţiilor şase-şapte. Acest lucru nu este însă suficient pentru a-l convinge să rămână la Red Bull şi în sezonul următor,. motiv pentru care Ricciardo admite că nu este pregătit să-şi prelungească contractul scadent la sfârşitul acestui an.

2015 este, în mare măsură, ratat.

Christian Horner
Sef Red Bull
"Vorbim despre asta, dar depinde cum vor decurge lucrurile în acest an. Cu siguranţă nici eu, nici echipa mea nu suntem aici pentru a lupta pentru locul şapte.
Trebuie să vedem ce se va întâmplă pe parcursul următoarelor luni şi să muncim din greu pentru a obţine performanţe mai bune"
, a explicat el pentru postul de televiziune Sky Italia.

Speranţele lui Ricciardo vor fi însă influenţate în mod negativ şi de faptul că utilizează deja al patrulea motor permis de regulament, astfel că orice nouă unitate montată pe monopost se va solda cu penalizări pe grila de start, deşi mai sunt 14 curse până la finalul campaniei. În acest context, şeful Christian Horner consideră că sezonul 2015 este practic ratat. "2015 este, în mare măsură, ratat", a precizat el.

Via GrandPrix

Comentarii (9)

  • vyctor7
    Ar fi bun la Ferrari dar ala cu 4 bastonase nu vrea iar bataita
    15 17
  • As fi incantat sa faca rocada cu Kimi. El sa refaca echipa cu Vettel la Ferrari iar Kimi sa-si incheie cariera cu energizante! Ar fi perfect financiar si pt RedBull avand un star pilot nu un australian anonim. Kimi cu o masina inspirata si o echipa dedicata ar iesii frumos si cu bani multi din prim plan.
    16 2
  • Acum stau sa ma gandesc daca sunt gandurile lui si atunci ho ca nici vettel nu a devenit campion din prima, ci a construit cu redbull impreuna, iar acum este iar un nou inceput de era.
    Sau este doar un mesaj cu bataie lunga catre Renault, sa nu urle doar echipa Redbull, caz in care foarte bine lucreaza in echipa.
    12 1
  • F1 Vision
    Sa vedem testele de maine si poimaine, poate fac ceva progrese baietii de la Red Bull. Sau macar sa faca ceva progrese baietii de la Ferrari, fara ei, nu-i vad pe cei de la Williams luptand cu baietii de la Mercedes.

    P.S. Dupa cateva curse Ricciardo... spune ca nu mai vrea sa continue cu Red Bull? Treaba lui tata, oricum nu vad alte echipe interesat de el, dupa ce anul trecut l-a batut asa de bine pe Vettel, ma asteptam sa-l bata si sezonul acesta. Asa ca sa treaca la treaba si sa dezvolte monopostul ala, sa nu para ca anul trecut a fost doar o simpla intamplare.

    Daca nu ma insel, dupa cursa, Dr Marko le-a transmis pilotilor Red Bull un mesaj foarte clar ca se asteapta sa faca o treaba mai buna decat... "incepatorii" de la Toro Rosso.
    10 3
  • Stilul lui Ricciardi e asemanator celui al lui Alain Prost. Parerea mea ca echipe gen Ferrari, McLaren, Williams ar putea fi interesate de el pt la anul... insa parca vad ca il vor imbrobodi RadBull cu nu stiu ce proiect pt sezonul urmator etc. Oricum merita 10 mil pe sezon cel putin...
    5 4
  • @F1 Vision
    Tu compari Ferrari-ul din 2015 cu Red Bull-ul din 2015? Cu ce sa-l bata Ricciardo pe Vettel? Pai l-a batut cand erau pe acelasi monopost. Ricciardo deocamdata nu are varianta unei echipe de top. Dar daca Botas pleaca la Ferrari, atunci poate sa-i ia locul la Williams.
    10 2
  • Ricciardo e mai bun decat Bottas

    Vettel se va opune cu siguranta sa ajunga la Ferrari...
    7 5
  • De când e Williams echipă de top? :)) Din anii 90 băieții de la Williams nu mai contează în competiție.
    Ricciardo se duce ori la McLaren ori la Mercedes. Crede cineva că e nebun Vettel să-l accepte coechipier? Dacă vine la Ferrari, ar demonstra Arrivabene că vrea o echipă care să câștige și nu doar un pilot care să câștige, cum a fost în perioada Schumacher sau Alonso.

    Problema celor de la RBR e că Newey a lăsat-o mai ușor și se vede. Dacă McLaren recuperează pe final de sezon, fac pariu că în 2016 Ricciardo va fi alături de Alonso și îl va bate pe spaniol.
    5 2
  • as zice sa mearga la McLaren sa i-o traga lui Alonso. Dar aia sunt si mai praf. Asa ca poate merge la Ferrari sa-l bata iar pe Vettel
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru