Ricciardo dezvăluie că Ferrari este interesată de serviciile sale pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a confirmat că Ferrari şi-a manifestat interesul pentru serviciile sale pentru sezonul 2017, însă consideră că actualul contract cu Red Bull îl va împiedica să plece.

Este frumos să fiu recunoscut de o echipă ca Ferrari, aşa că iau asta ca pe un compliment.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Ferrari analizează în prezent posibilitatea de a-l înlocui pe Kimi Raikkonen în sezonul 2016, iar o decizie va depinde atât de rezultatele finlandezului, cât şi de posibilitatea de a atrage un pilot de top.

Până în prezent, cel mai vehiculat nume ca potenţial înlocuitor a fost cel al lui Valtteri Bottas, însă Daniel Ricciardo a dezvăluit marţi că a fost abordat de Scuderia în perspectiva unui contract pentru anul viitor.

"Este frumos să fiu recunoscut de o echipă ca Ferrari, aşa că iau asta ca pe un compliment. Nu vreau să exclud nimic, pentru că nu am experienţă cu contractele. Nici nu am fost în Formula 1 pentru atât de mult timp. Sunt sigur că lucrurile se pot schimba. Dietrich Mateschitz a spus unele lucruri în presă, aşa că niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla", a declarat australianul.

Ricciardo se referă la posibilitatea ca Red Bull să se retragă din Formula 1, opţiune vehiculată inclusiv în această săptămână.

Totuşi, el consideră că nu va putea părăsi Red Bull Racing la sfârşitul acestui an din cauza contractului pe care îl are cu cvadrupla campioană mondială.

"În ceea ce priveşte contractele nu este atât de uşor să spui că voi merge la Ferrari şi cu asta basta. Există anumite lucruri în vigoare şi, din câte înţeleg, nu sunt şanse să pot pleca. Dar, în acelaşi timp, simt cu adevărat că Red Bull poate face o schimbare pentru anul viitor şi că poate reveni în frunte", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (10)

  • bun, deci incepe si Ferrari sa gandeasca si cu capul. Daca nu-i convine lui Vettel poate merge la McLaren
    16 10
  • serban
    @lol Adică să se ducă la cimitirul elefanților ? Nu cred, este prea tânăr și oricum, acolo locul este ocupat de doi dinozauri.
    15 13
  • tocmai d'aia
    3 7
  • @serbenica ,,,,sigur nu te uiti la gp2 , gp3 ,,,unde ereau rbr acum 2-3 ani si unde sint acum , deci nu sti unde vor fi mclaren la anul,,
    5 6
  • Vai de Sebică!
    Dacă vine la Ferrari și piloții sunt lăsați să concureze liber, Sebică o să aibă mari probleme. Ar fi cu adevărat interesant ca Ferrari să facă mutarea asta. Ar arăta că vor titluri cu orice preț, nu să vândă vise umede. Până la urmă de ce i-ar interesa cine ia titlul la piloți, atât timp cât ăla de la constructori e al italienilor... Și cu Mercedes în formă maximă, au nevoie de 2 piloți foarte buni, nu mai e suficient doar unul, ca pe vremuri.
    12 10
  • Cel mai probabil Bottas o sa fie, chiar daca ar veni Ricciardo, nu s-ar schimba nimic pentru ca Vettel nu o sa "isi ia bataie" de la Ricci. Bottas e cel mai apt sau Hulkenberg.Dar vom vedea cand se va apropia acel moment.
    9 6
  • nu vad in Bottas un pilot asa senzational, cateodata il face massa un pilot mult mai in varsta si care nu a fost un pilot senzational, in fine ideea e asa hulkenberg cred ca merita la ferrari chiar si ricci deci bottas ar fi a treia optiune pt talieni parerea mea.
    12 3
  • Adrian
    Dacă Ricciardo dorește să își continue cariera din postura de pilot secund și la finalul carierei să obțină la fel de multe titluri ca și conaționalul său Mark Weber atunci nu are decât să meargă la Ferrari!
    Cât timp este Sebi acolo și este în formă el va fi pilotul numărul 1 al scuderiei!
    Forza Sebi, Forza Ferrari !!!
    5 3
  • aiurea... asta este mai mult o marota cu pilotul nr 1 la ferrari... pai (desi sunt fan Kimi) prin 2008 era preferat Massa desi Kimi era campionul mondial? nu... pur si simplu Massa era in varf de forma si s-a impus in fata lui raikkonen

    echipa poate favoriza asa zisul pilot nr 1 in situatii punctuale... insa daca nr 2 domina cel mai mult, il lasi sa o faca nu-i tai aripile... ce sa faca echipa? sa il opreasca pe circuit pe pilotul nr 2 care se afla la conducerea cursei de exenmplu pt a-i permite pilotului nr 1 aflat pe pozitia a 5-a sa il depaseasca?! ... la fel s-a intamplat si anul trecut la Red Bull cand un neica nimeni (Ricciardo) l-a dominat pe cvadruplul campion mondial (Vettel)...

    Ar fi aproape la fel de intersant se revedem cuplul Vettel-Ricciardo pe cat de bestial ar fi sa revedem in aceeasi echipa Hamilton-Alonso (si s-ar clarifica multe intrebari...)

    Daca Ferrari il vrea neaparat pe Ricciardo atunci il mai tin un an pe Kimi... pana australianul va fi liber de cotract

    Indiferant ca va fi Ricciardo, Hulkenberg, Bottas, Grosjean (sau vreun talent aparut ulterior) si indiferent daca va fi in 2016 sau 2017 se pare ca Raikkonen nu prea mai face purici la Ferrari...

    PS daca Ricciardo vine la Ferrari, Vettel va avea frisoane reci... dar cum spunea cineva mai sus poate pleaca la McLaren unde il asteapta ”macelarul” Alonso...

    PS2 dincolo de comentariul rautacios de mai sus nu ar fi imposibil ca Vettel sa dovedeasca ca anul trecut chiar a avut probleme... si nu e asa de slab comparativ cu Ricciardo...




    ar fi interesant
    4 2
  • Raikkonen trebuie sa faca ceva miraculos ca sa mai ramana in 2016 la Ferrari. Plus ca Vettel nu cred ca si-l doreste pe Ricciardo. Asa ca varianta Bottas ramane cea mai probabila in 2016.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru