Ricciardo: "Nu vreau să mă bazez pe Vettel în lupta pentru titlu"

de Daniel Popescu
Joi, 18.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo susţine că nu vrea să se bazeze pe sprijinul lui Sebastian Vettel în lupta pentru titlul mondial şi speră să obţină un podium în Singapore.

Esential 64 de puncte este diferenta dintre Nico Rosberg si Daniel Ricciardo in clasamentul general
6 curse au mai ramas pana la sfarsitul sezonului
Întreaga atenţie în lupta pentru titlul mondial se îndreaptă spre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, însă Daniel Ricciardo este pregătit să profite de orice oportunitate în cazul în care cei doi vor avea parte de noi incidente asemănătoare cu cele de la Spa-Francorchamps.

Australianul susţine însă că nu mizează pe ajutorul lui Sebastian Vettel pentru a reduce decalajul care îl separă de liderul clasamentului, însă afirmă că la un moment dat ar putea fi necesar că Red Bull Racing să adopte ordine de echipă.

"Încă nu este momentul (n.r - pentru ordine de echipă). Atât timp cât amândoi avem şanse matematice, suntem în continuare capabili să concurăm şi să facem ce putem. Dacă unul dintre noi iese din lupta pentru titlu, atunci cred că putem adopta ordine de echipă.

Dar aş vrea să rămână în acest mod şi să nu mă bazez pe ajutorul lui Vettel. Nu am nimic împotriva lui sau a echipei, dar este corect. Oricum, amândoi suntem destul de departe", a declarat el.

Referindu-se la cursa de duminică de pe circuitul stradal Marina Bay, Ricciardo anticipează că va fi capabil să obţină un podium, cel puţin în spatele rivalilor de la Mercedes.

"Cred că vom fi a doua cea mai bună echipă, iar întrebarea este cât de aproape vom fi de Mercedes. Dacă putem fi la câteva zecimi de secundă, ar fi un rezultat bun. Înseamnă că putem lupta cu ei duminică şi mă aştept să fim la câteva zecimi în fata următoarei echipe. Dacă totul merge bine, ar trebui să fim pe podium", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Asta chiar nu realizeaza ca a castigat 3 curse prin prisma problemelor mercedes, ce ajutor sa ii dea vettel? Abereaza??? Daca vrea ajutor sa il ceara in continuare celor de la mercedes poate mai castiga si el ceva... personal il vad net superior pe bottas comparativ cu el care beneficiaza abundent de sprijinul echipei fata de vettel.
    17 7
  • Ia uite ce s-a umflat curaju`n el ! Bai Ricci nu-ti mai vezi lungul nasului ! Esti mai curajos ca esti la inceput si ai avut cu adevarat noroc .

    Vezi ca Vitelu` e QUAD Campion Mondial si oricat ar spune toata lumea ca era Newey sau ca era altcineva, 4 ani consecutvi a batut pe toata lumea cu un stil extraordinar de pilotat fara cusur . Masina a fost buna , dar talentul este acolo - daca te uiti la vreo transmisiune Skysports(Full Weekend) iti vei da seama de adevaratul talent al pilotilor incat ii veti trata cu respect si pe cei din partea inferioara a grilei , ca oamenii au super talent !
    Ricciardo - mda toata lumea spune ca a castigat incredere , dar ca mai are de invatat ! Se considera deja campion ! Spre deosebire de el Valtteri Bottas este o clasa mai sus , dar si mai decent in declaratii !
    14 6
  • Mi-e simpatic pustiu' da...cam exacgereaza cu declaratiile. Nu are cum sa castige titlul, sanse matematice are dar tot asa eu pot sa ajung pe luna. Bun, l-a batut pe Vettel, ar trebui sa-i ajunga ca e si asta o performanta. Sigur, nu e rau sa-ti doresti mereu maximul dar simtul realitatii n-ar trebui sa-l piarda. Parca totusi regula cu 50 pct in ultima cursa insufleteste, lui Ric ii da aripi! Sa fie de la Red Bull?
    5 0
  • Asa cum a fost Vettel..dar a fost, acum nu se intelege cu masina asta. Ricci e mai bun decat el acum. Cred ca Vettel ar trebui sa il ajute. Si el ar fi avut aceleasi pretentii...Daca cei doi crai continua sa-si taie cauciucurile Ricci chiar are sanse bune.
    3 3
  • Cu toate ca nu credeam ca e posibil, dar asta minte mai mult decat Ponta. Si F1 are un Mickey Mouse.
    3 0
  • Singaporezul
    Daca il bate pe Vettel si in Singapore (cursa mea de casa!!!) inseamna ca tot ce au zis dusmanii lui Vettel e adevarat (plastic si etc.).Ultima sansa a lui Vettel sa-si revina in cadrul echipei se joaca aici,dupa aia potopul.Asa ca Vettel fa si tu ceva ca m-am saturat de moaca lui asta!
    2 1
  • cristi
    asta chiar crede ca se lupta la titlul mondial anul asta??? sunt in extaz ca ia luat fata ''vitelului'' fost campion de rahat!!!! O zi buna sa aveti dragi fani F1!!!!!!!!!!
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru