Rosberg critică dur tactica defensivă a lui Hamilton din China

de Daniel Popescu
Marti, 14.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg l-a acuzat pe Lewis Hamilton că a concurat prea lent în Marele Premiu al Chinei şi că din cauza acestuia a fost sub presiunea de a pierde locul doi în favoarea lui Sebastian Vettel.

Din cauza faptului că Hamilton a concurat lent la începutul stinturilor, Vettel a fost foarte aproape de mine.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Marele Premiu al Chinei a fost lipsit de dueluri spectaculoase între primii patru piloţi, iar strategiile opririlor la boxe nu au adus schimbări majore.

Diferenţele dintre piloţi au fost însă scăzute, iar Nico Rosberg a avut la un moment dat probleme cu Sebastian Vettel, care se apropia ameninţător de ocupantul locului doi. La conferinţa de presă de după cursă, germanul l-a acuzat pe coechipierul său Lewis Hamilton că a concurat prea lent în fruntea cursei şi că din acest motiv Mercedes a riscat să piardă locul doi.

"Este interesant să aud că Hamilton s-a gândit doar la el. Asta mi-a compromis cursa, pentru că, din cauza faptului că a concurat lent la începutul stinturilor, Vettel a fost foarte aproape de mine. Asta i-a oferit oportunitatea lui Vettel să încerce acel pitstop timpuriu.

Nu era necesar să fie atât de aproape cu Vettel şi asta m-a costat în cursă, pentru că a trebuit să-l acopăr. Iar pneurile mele au murit la finalul cursei pentru că stintul meu a fost mult mai lung, aşa că sunt nemulţumit", a declarat el.

De ce nu am atacat? Am încercat să-l atac în primul stint, dar nu a funcţionat, mi-am distrus pneurile.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Acuzaţiile sale au generat însă numeroase critici în presă şi în social media. Numeroşi fani au fost de părere că, dacă Hamilton a fost prea lent, atunci Rosberg ar fi trebuit să încerce să-l depăşească. Germanul insistă însă că nu putea face acest lucru.

"De ce nu am atacat? Am încercat să-l atac în primul stint, dar nu a funcţionat, mi-am distrus pneurile. Aşa că în al doilea stint nu avea niciun sens să fac asta din nou, pentru că vettel era chiar în spate şi aş fi riscat să pierd locul doi dacă îmi distrugeam din nou pneurile. Vettel ar fi avut o şansă bună să mă depăşească", a adăugat el.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (8)

  • Discutie de pampalau.
    Hamilton e prea arogant in declaratii, asta a inceput sa se lamenteze ca o femeie. Sa puna dracului osul la treaba, sa disece problemele si sa si le rezolve.
    14 7
  • dement e baiatul asta!! :)
    12 6
  • Daca si in China e greu sa depasesti.. ce faci pe un circuit stradal.. sau pe Hungaroring? Ai DRS, ai linie dreapta cat cuprinde pai ce vrei mai mult? Sau s-a impacat cu locul 2??
    22 0
  • Usor, usor incep sa-mi fie mai dragi injuriile lu' Vanghelie decat declaratiile neamtului. Asta e frustrat la maxim pe motiv ca n-a castigat o cursa din cele 3 si ca se afla pe locul 3 in clasament in spatele unuia ce are la mana un monopost mai lent decat al lui.
    19 2
  • GrosJan
    eu as vrea sa vad altceva in F1, piloti care se intrec atacand tot timpul cursei nu conservand pneuri

    Nico e putin sub Hamilton. Putin. Nu e unul zeu si altul varza. Nico vorbeste mai mult decat ar putea sa inteleaga fanii, ce spune el e o apreciere obiectiva a cursei lui dar pare ca se lamenteaza. Solutia e sa castige la start prima pozitie si sa conduca el cursa
    7 3
  • asta-i dus cu pluta ..........
    5 2
  • Sincer nu stiu de ce se plange Rosberg, eu nu i-am vazut nici o tentativa de a depasii chiar daca Ham s-a jucat cu el precum pisica cu soarecele. Aici da, a fost smecher baiatul, cand au intrat cu totii la boxe el a facut fastest lap pe gumele uzate si asta spune multe despre cum si-a gestionat resursele.
    Urmeaza Bahrain si speram ca acolo vom vedea mai mult spectacol decat la chinezi!!
    16 0
  • Miau !!!!
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru