Rosberg, "enervat" de diferenţa infimă pentru care a pierdut pole position-ul

de Daniel Popescu
Sambata, 11.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a admis că este enervant să piardă pole position-ul la Shanghai pentru numai 0.042 secunde, în timp ce Lewis Hamilton anticipează că Ferrari va avea un ritm bun de cursă.

Esential 0.042 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in calificari
3 este numarul pole position-urilor realizate de Lewis Hamilton in sezonul 2015
Nico Rosberg avea nevoie de un pole position în Marele Premiu al Chinei pentru a-şi spori şansele de a reduce diferenţa de 10 puncte care îl separă de coechipierul său Lewis Hamilton în clasamentul general. Germanul a fost aproape de o astfel de performanţă, însă va pleca de pe poziţia a doua după ce a fost mai lent cu numai 0.042 secunde.

▶ Cronică: Hamilton l-a învins la limită pe Rosberg în calificările din China

El a admis că este enervant să rateze pole position-ul pentru o diferenţă atât de mică, element care evidenţiază încă o dată tensiunea care a apărut deja în încercarea sa de a cuceri titlul mondial.

"Nu este vorba că sunt pe un loc anume, sunt doar 0.04 secunde şi asta face ca totul să fie şi mai enervant, pentru că am fost foarte, foarte aproape.

Un tur nu este niciodată 100% perfect, iar 0.04 secunde înseamnă o clipire de ochi, ştiţi? Asta face ca totul să fie şi mai dezamăgitor. Când este vorba de numai 0.04 secunde nu înseamnă nimic, aşa că sunt frustrat, pentru că este foarte aproape şi astăzi aş fi putut câştiga un pole dificil", a declarat el la conferinţa de presă.

Sunt doar 0.04 secunde şi asta face ca totul să fie şi mai enervant, pentru că am fost foarte, foarte aproape.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Între timp, Hamilton şi-a avertizat rivalii că monopostul Mercedes este într-o formă semnificativ mai bună decât în Malaysia, atunci când a fost învins de Sebastian Vettel. Britanicul anticipează totuşi o replică pe măsura din partea Scuderiei Ferrari şi crede că victoria este departe de a fi adjudecata doar printr-un pole position.

"Monopostul se comportă fantastic, mult mai bine decât în Malaysia. De partea mea a garajului am încercat să parcurgem programul complet şi nu am avut niciun fel de probleme în acest weekend.

Avem însă o cursă dificilă în faţă, pentru că Ferrari sunt buni pe stinturile lungi, aşa că nu s-a terminat, în niciun caz", a precizat el.

Datele din antrenamente sugerează însă că Mercedes va fi avantajată în cursa de performanţa net superioară pe pneuri soft, chiar dacă cei de la Ferrari sunt foarte aproape când concurează cu cauciucuri medium.

▶ Analiză: Ferrari, şanse mici să lupte cu Mercedes pentru victorie în China

Marele Premiu al Chinei va avea loc duminică cu începere de la ora 09:00, ora României, şi va putea fi urmărit pe postul de televiziune Dolce Sport. 

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (3)

  • mobius
    Lamentarile lui Rosberg sunt doar ifose. Ar trebui sa se ingrijoreze de felul in care se comporta in cursa. Sa fie atent ca Vettel si nu numai, (posibil Bottas), ar putea sa-i sufle chiar si locul doi. In acest fel doar, ar putea sa ajunga sa lupte cu Hamilton pentru locul 1(asta daca are si liber de la echipa). Oricum ar fi se vede destul de clar ca Hamilton il domina cu usurinta.
    16 5
  • Daca maine Mercedes gestioneaza pneurile la fele de prost ca si in Malaezia,Ferrari castiga sigur cu Vettel
    1 1
  • Nu înțeleg de ce-l tot criticați pe Rosberg. A pierdut anul trecut titlul. Asta e.
    Dar Hamilton în 2012 că a fost bătut de Button?
    Vettel în 2014 bătut de Ricciardo?
    Raikkonen bătut de Alonso?
    Hamilton și Alonso la egalitate în 2008?

    Rosberg e un pilot slab, dar asta nu înseamnă că Hamilton e un zeu, sau oricare alt pilot. Oricine poate fi depășit de coechipier într-un sezon. Cu siguranță și Schumacher și-ar fi luat-o un sezon de la Barrichello. Nimeni nu poate câștiga pentru totdeauna, dacă piloții sunt lăsați să concureze liber.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru